ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Michael Kors FW 2023: Τα 70's, ο φεμινισμός και οι πραγματικοί influencers


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

16 Φεβρουαρίου 2023

Michael Kors FW 2023: Τα 70's, ο φεμινισμός και οι πραγματικοί influencers
Instagram/michaelkors
Ο Michael Kors δεν έκρυψε ποτέ τη λατρεία του για τα 70's και το πόσο καλός είναι όταν δημιουργεί κομμάτια εμπνευσμένα από αυτήν την περίοδο

Γενικά μπορούμε να κάνουμε τον διαχωρισμό μεταξύ των influencers και των influencers στο show του Michael Kors, ο οποίος παρουσίασε ένα αψεγάδιαστο boho 70’s glam show, το τελευταίο show της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Η συλλογή ήταν εμπνευσμένη από την αντίληψη του σχεδιαστή για τους «influencers», δηλαδή παντοτινά είδωλα ή γυναίκες που έχουν κάνει τη διαφορά και όχι απλά stars του Instagram. Κάπως σαν την Gloria Steinem, τη γνωστή φεμινίστρια, ακτιβίστρια και δημοσιογράφο, η οποία εθεάθει στην πρώτη σειρά.

«Για αυτή τη συλλογή σκεφτόμουν ειλικρινά τα πράγματα, τα οποία με επηρέασαν κατά την ενηλικίωσή μου την δεκαετία του ‘70, τις γυναίκες που με επηρέασαν, τη γειτονιά που με επηρέασε και τον συνδυασμό του glamour της μεγάλης πόλης και του boho που βρήκα στο Greenwich Village εκείνη την περίοδο» εξήγησε ο Kors.

Παλτό μέχρι τον αστράγαλο, mini φούστες, μπότες, σορτσάκια, κρόσσια, bodycon φορέματα, γυμνά πόδια, ζώνες χαμηλά στη μέση, κάπες, παγιέτες, κασμίρι, σκισίματα, όλα όσα θυμίζουν τη δεκαετία του ‘70, με μια δόση urban chic και glam. Προσωπικό αγαπημένο κομμάτι οι παγετένιες καμπάνες. Πραγματικά μετά από αυτά τα κομμάτια δεν χρειάζεται να προσπαθήσει κάποιος άλλος σχεδιαστής να τελειοποιήσει την καμπάνα. Αυτή ήταν η ΤΕΛΕΙΑ καμπάνα! Σαν αστραφτερός καταρράκτης πλούσιου και καλοραμμένου υφάσματος.

Jenny.Gr
Instagram/jennywalton

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.