ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Thom Browne FW 2023: Η μόδα μέσα από τα μάτια του Μικρού Πρίγκιπα


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

16 Φεβρουαρίου 2023

Thom Browne FW 2023: Η μόδα μέσα από τα μάτια του Μικρού Πρίγκιπα
splashnews.com
Παιδικό; Μπορεί. Βαρετό; Καθόλου

Ο Πρόεδρος του CFDA, Thom Browne, δεν τσιγκουνεύτηκε τα έξοδα για το fw 2023 show του στη Νέα Υόρκη. Με κεντρικό θέμα τον Μικρό Πρίγκιπα ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε την πασαρέλα για να πει μια ιστορία.

«Όπως λέει και το βιβλίο, τα παιδιά στην πραγματικότητα βλέπουν περισσότερα από τους ενήλικες. Αυτό ήταν στην ουσία ο διαχωρισμός μεταξύ του πιο αυστηρού tailoring και του πιο αφαιρετικού, ότι τα παιδιά στην ουσία βλέπουν τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα. Επειδή μου αρέσει να βλέπω και εγώ έτσι τα πράγματα» είπε ο Thom Browne στη Vogue, μετά το τέλος του show.

«Για εμένα τα shows είναι πολύ δημιουργικά, δεν σκέφτομαι την επιχείρηση ή τις πωλήσεις»

Είδαμε τη χαρακτηριστική χρωματική παλέτα του σχεδιαστή - δηλαδή κόκκινο, μπλε και λευκό - σε πολλά looks, έναν πιλότο αεροσκάφους και, φυσικά, τον Μικρό Πρίγκιπα. Μακριά νύχια (δυστυχώς), over-oversized πανωφόρια και σακάκια, μπουκλέ τουίντ, πλατφόρμες, τρελά και περίτεχνα headpieces, το γκρι κοστούμι του οίκου να αποσυντίθεται και να ξαναράβεται διαφορετικά - γενικά είδαμε ένα show το οποίο από την αρχή μέχρι το τέλος είχε ολοφάνερη και ξεκάθαρη αναφορά στο έργο του Antoine de Saint-Exupéry.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Browne έφερε μια μικρή επανάσταση και «έδωσε» στους άνδρες το κίλτ, σαν άλλος Προμηθέας. Πολλοί celebrities τα έχουν φορέσει στο κόκκινο χαλί, αλλά τα midi φορέματα, με τα οποία έντυσε αυτή τη φορά τα μοντέλα του, ήταν διαφορετικά, πιο ανατρεπτικά. Εξάλλου ο σχεδιαστής έχει πει ότι τα μάτια του δεν βλέπουν πλέον άνδρες και γυναίκες, αλλά έναν όμορφο κόσμο. Σαν σκέψη ταιριάζει πολύ στην νοοτροπία του Μικρού Πρίγκιπα.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα αγαπημένα μας looks από την fw 2023 συλλογή του Thom Browne.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.