ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Sinéad O’Dwyer FW 2023: Στη μόδα, το μέγεθος δε μετράει


Στεφανία Παπαδημητρίου

17 Φεβρουαρίου 2023

Sinéad O’Dwyer FW 2023: Στη μόδα, το μέγεθος δε μετράει
Instagram @sjodwyer
Η Sinéad O’Dwyer μας έδωσε το πιο inclusive show της LFW

Στη μόδα, το μέγεθος δε μετράει - κι η Sinéad O’Dwyer, φαίνεται να το γνωρίζει καλά. Η Ιρλανδή σχεδιάστρια που μόλις πέρσι παρουσίασε την πρώτη της συλλογή στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, όχι απλώς επέστρεψε δυναμικά, αλλά το show της ήταν μία ωδή στη συμπερίληψη.

Μοντέλα με κάθε σωματότυπο, με αναπηρία, αλλά και σε κατάσταση εγκυμοσύνης, εμφανίστηκαν στην πασαρέλα κι αποτύπωσαν με ξεχωριστό τρόπο την ιδέα της επιθυμίας, της τρυφερότητας, της λαχτάρας, του πόθου – τα τέσσερα σημεία που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης της O’ Dwyer κι έγιναν, τελικά, το κεντρικό θέμα της συλλογής FW23.

«Η μόδα είναι μία τόσο αλλόκοτη βιομηχανία κι αλλάζει διαρκώς, αλλά όλο και περισσότεροι σχεδιαστές είναι μπροστά από τις εξελίξεις. Εγώ απλώς επικεντρώνομαι στο τι προσπαθώ να κάνω και συνεργάζομαι με ανθρώπους που νωρίτερα δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην πολυτέλεια», είπε σχετικά.

Μίνι και μακριές box-pleated φούστες, halter κοψίματα στον λαιμό και κορσέδες που τονίζουν το στήθος συνδυάστηκαν με πουκάμισα, μάλλινα jackets και πιτζάμες.

«Όταν η πολυτελής μόδα αποκλείει εντελώς την πλειονότητα των ανθρώπων, νομίζω πως έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία», δήλωνε πέρσι η σχεδιάστρια.

«Μέσω της δικής μου συνειδητοποίησης πως πάλευα με δυσμορφία και διατροφικές διαταραχές, κατάλαβα πόση δύναμη έχεις πραγματικά, όταν έχεις πρόσβαση σε υφάσματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι λες και όντως ανήκεις σ' αυτήν την πολυτελή μόδα».

Φέτος, λοιπόν, μας έδωσε ακριβώς αυτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.