ΣΤΙΛ FASHION NEWS

S.S. Daley FALL 2023: Ο Sir Ian McKellen χαμένος σε ναυάγιο, στο πιο ατμοσφαιρικό show


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

20 Φεβρουαρίου 2023

S.S. Daley FALL 2023: Ο Sir Ian McKellen χαμένος σε ναυάγιο, στο πιο ατμοσφαιρικό show
Instagram/hypebeastuk
Ένα από τα καλύτερα openings αυτή τη σεζόν

Ο αγαπημένος μας μάγος Gandalf, ο κατά κόσμο Sir Ian McKellen, άνοιξε το show FALL 2023 του Steven Stokey Daley ή S.S. Daley σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό υπόγειο στο Soho. Ο διάσημος ηθοποιός φόρεσε ένα μεταξωτό sailor καπέλο, ένα peacoat σε navy blue με ζωγραφισμένη μια ανδρική μορφή πάνω και φυσικά το κλασικό μαντίλι στον λαιμό. Με την χαρακτηριστική φωνή του απήγγειλε ένα ποίημα του Alfred Tennyson και η αίσθηση που δημιούργησε στο κοινό ήταν μοναδική.

Ο σχεδιαστής έχει δουλέψει με το National Youth Theatre στα shows του, ώστε να παρέχει στο κοινό μια διαφορετική εμπειρία και να θολώσει τα όρια μεταξύ πασαρέλας και θεάτρου. Ο Stokey Daley είχε δηλώσει ότι φέτος ήθελε να μην συμπεριλάβει στο show ηθοποιούς, μέχρι τη στιγμή που ο Sir Ian McKellen τον προσέγγισε με την ιδέα να ανοίξει το show του.

Ο «χαμός» με τον Steven Stokey Daley ξεκίνησε το 2020 όταν έστειλε στο Harry Lambert ένα πορτφόλιο με την συλλογή που είχε σχεδιάσει στο τελευταίο έτος της σχολής και στη συνέχεια ο πελάτης του φόρεσε ένα look του σε ένα video clip. Βέβαια αυτός ο πελάτης ήταν ο Harry Styles και το video clip το «Golden», οπότε λογικό να έρθει να ξεκινήσει απότομα η φήμη του, με αποκορύφωμα το βραβείο LVMH Prize και το Emerging Designer από το BFA.

Η συλλογή ήταν ένας ύμνος στον ρομαντισμό, την queer κοινότητα και τον αισθησιασμό και όλα αυτά μέσα από το πρίσμα ενός ναυαγίου με ναύτες και επιβάτες, χαμένους στη θάλασα. Εξαιρετικά καλοραμμένα και με «πίσω κείμενο» κομμάτια, που δείχνουν ότι ο S.S. Daley δεν είναι ένας διάττων αστέρας, αλλά ήρθε για να μείνει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.