ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η πρώτη “υβριδική” συλλογή του οίκου Maison Faliakos θα κάνει αίσθηση


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

27 Απριλίου 2023

Η πρώτη “υβριδική” συλλογή του οίκου Maison Faliakos θα κάνει αίσθηση
Στην τέχνη δεν υπάρχουν στερεότυπα και το creative duo του οίκου Maison Faliakos το ξέρει πολύ καλά

Η νέα συλλογή καλοκαίρι φθινόπωρο 2023 του οίκου Maison Faliakos εισάγει κάτι εντελώς καινοτόμο, κόντρα στους κλασικούς κύκλους των συλλογών και της εποχικότητας. Η συλλογή καλοκαίρι-φθινόπωρο 2023, είναι η πρώτη “υβριδική” συλλογή, η οποία χαρακτηρίζεται “υβριδική” γιατί απαρτίζεται μόνο από all-season δημιουργίες.

Η συλλογή του οίκου έχει χτιστεί με βάση έντονες αναφορές στην τέχνη της γλυπτικής και της τρίτης διάστασης, προάγει την ρευστότητα στις γραμμές και στα μεγέθη, ενώ ενθαρρύνει την βιώσιμη διαχείριση των πρώτων υλών, αφού κυριαρχεί μία συμβίωση μεταξύ υφασμάτων τα οποία δεν έχουν εποχή, περιορίζοντας την σπατάλη και την αλόγιστη χρήση υλικών.

Ο οίκος Maison Faliakos χαρακτηρίζεται από την πολύτιμη παρακαταθήκη, που άφησε ο οραματιστής του οίκου και ένας από τους πρώτους Έλληνες Couturier ο αείμνηστος Κωστής Φαλιάκος, αλλά και στο σήμερα από την ασυμβίβαστη, σύγχρονη, εκκεντρική αισθητική που την διέπουν η απαράμιλλη θηλυκότητα, η ρευστότητα και η βιωσιμότητα. Οι πρεσβευτές αυτής, ο Chief Creative Officer Χρήστος Πετρίδης και ο Creative Director Βενέδικτος Αντύπας, οι οποίοι οικοδομούν από κοινού, μία νέα ταυτότητα για τον Maison Faliakos, αξιοποιώντας πλήρως την πλούσια κληρονομιά και ιστορία που φέρει ο οίκος. Η εμπειρία τόσων χρόνων εγγυάται υψηλής ποιότητας δημιουργίες με άψογη κατασκευή που πρωτοπορούν σχεδιαστικά σε Haute Couture, Bridal και Prêt-a-Porter συλλογές, πάντα πιστοί την ιστορική πορεία του οίκου.

Jenny.Gr

Πλέον και επίσημα ο οίκος Maison Faliakos είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο Ελλήνων Σχεδιαστών. Ο Chief Creative Officer Χρήστος Πετρίδης και ο Creative Director Βενέδικτος Αντύπας με πολύ χαρά και με περίσσεια ενέργεια από τον ρόλο τους στο Δ.Σ του Συλλόγου, έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν το νεοσύστατο αυτό σώμα με μοναδικό στόχο την εδραίωση της Ελληνικής Βιομηχανίας της Μόδας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο ως μιας πολυδιάστατης, καινοτόμας και σύγχρονης βιομηχανίας, με σοβαρό αποτύπωμα και στην Ελληνική οικονομία.

Μέσα από την συνεισφορά τους στον Σύλλογο, στοχεύουν, σε απόλυτη συμφωνία με την αποστολή του Συλλόγου και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να προάγουν μέσα από δημιουργικές συνέργειες και πρωτοβουλίες τις αξίες και την τέχνη της Υψηλής Ραπτικής και να την μεταλαμπαδεύσουν και στις επόμενες γενιές Ελλήνων δημιουργών.

Jenny.Gr
Maison Faliakos x Ancient Greek Sandals 2023

Ακολουθείστε τον οίκο Maison Faliakos στο IG @maisonfaliakos και στο FALIAKOS.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.