ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Θέλεις να βρεις το προσωπικό σου στιλ; Οι 5 απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

19 Απριλίου 2023

Θέλεις να βρεις το προσωπικό σου στιλ; Οι 5 απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις
Instagram/camilleyolaine
Το να βρεις το προσωπικό σου στιλ, δεν είναι κάτι άπιαστο. Απλά πρέπει να ακολουθήσεις μερικούς κανόνες

Το να αναπτύξεις το προσωπικό σου στιλ, χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει να ψάξεις και να βρεις τι σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα, άνετα και με αυτοπεποίθηση. Μετά πρέπει να δεις αν αυτά σου ταιριάζουν, ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου, τα μαλλιά σου, τον τρόπο ζωής σου και φυσικά την προσωπικότητά σου.

Πολλοί από εμάς στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του προσωπικού μας στιλ στηριχτήκαμε σε ηχηρά fashion icons και σε εικόνες που κατέκλυαν τα social media ή πιο παλιά τα περιοδικά. Ναι σίγουρα μπορείς να εμπνευστείς από τα oversized looks των αδελφών Olsen ή από τη βρετανική κομψότητα της Πριγκίπισσας Diana, αλλά το να αντιγράψεις δεν έχει κανένα νόημα, εκτός και αν είναι απόκριες.

Αν λοιπόν είσαι στη φάση που θέλεις να αλλάξεις το στιλ σου, διότι δε σου αρέσει για τους δικούς σου λόγους ή αν θέλεις απλά να δοκιμάσεις κάτι νέο, υπάρχουν μερικοί «κανόνες» που καλό θα είναι να ακολουθήσεις, ώστε να γίνει σωστά η δουλειά!

Συνέχισε να διαβάζεις και ανακάλυψε τους 5 κανόνες που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στιλ και να δημιουργήσεις μια αξιόλογη γκαρνταρόμπα.

1. Πάντα να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη

Όχι λόγω ματαιοδοξίας, αλλά για να δεις αν αυτό που έχεις στο μυαλό σου, αποτυπώνεται και στην πραγματικότητα. Να δεις τα χρώματα και τις γραμμές των ρούχων πάνω σου.

2. Βρες το «προσωπικό» σου κομμάτι

Είναι κάτι το οποίο θα είναι δικό σου και θα σε ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Θα χρειάζεται να το φοράς συνέχεια ή αρκετά συχνά, όπως ένα κραγιόν, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ή ένα χρώμα. Πάρε παράδειγμα την Anna Wintour με τα γυαλιά ηλίου της.

3. Φτιάξε τον δικό σου mood board

Ναι, βοηθάει πάρα πολύ. Όχι για να αντιγράψεις αυτά που βλέπεις, αλλά για να εμπνευστείς και να δεις μαζεμένα τα looks που σου αρέσουν. Μόλις τα έχεις συγκεντρωμένα, αυτομάτως θα καταλάβεις προς τα που κατευθύνεσαι.

4. Μάθε ποιες γραμμές σου πάνε και με ποιες νιώθεις άνετα

Με το να πειραματιστείς μπροστά σε έναν καθρέφτη δοκιμαστηρίου με διάφορες γραμμές και να βγάλεις φωτογραφία, βλέπεις τι πάει λάθος και τι πάει σωστά. Αφού ολοκληρώσεις αυτή τη διαδικασία, ύστερα βλέπεις με ποιες από αυτές αισθανόσουν άνετα και με αυτοπεποίθηση.

5. Το να καταλάβεις τι δε σου αρέσει είναι εξίσου σημαντικό

Το ότι δεν σου αρέσει κάτι για εσένα, δεν σημαίνει ότι δεν σου αρέσει γενικά. Μπορεί να μη σου αρέσει να φοράς τακούνια, αλλά να σου αρέσουν σαν παπούτσια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.