ΣΤΙΛ FASHION NEWS

PFW23: Το show της UNDERCOVER για τον μυστικισμό του θανάτου και οι ζωντανές πεταλούδες μέσα στα φορέματα


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

28 Σεπτεμβρίου 2023

PFW23: Το show της UNDERCOVER για τον μυστικισμό του θανάτου και οι ζωντανές πεταλούδες μέσα στα φορέματα
Instagram/undercover_lab
Η UNDERCOVER δημιουργεί μια συλλογή για το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή και από τη ζωή στο θάνατο, μέσα από ένα μυστικιστικό show σε ένα υπόγειο parking

Το brand UNDERCOVER, με «καπετάνιο» στο τιμόνι τον Ιάπωνα Τζούν Τακαχάσι, παρουσιάσε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα shows στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024. Η τοποθεσία ήταν ένα υπόγειο parking αυτοκινήτων από ακατέργαστο τσιμέντο και το set αποτελούταν από πεσμένους, αλλά αναμένους, πολυελαίους, οι οποίοι ήταν τυλιγμένοι με τούλι. Το τούλι ήταν ένα από τα κεντρικά στοιχεία του show. Επίσης οι καλεσμένοι βρήκαν στις θέσεις τους ένα κασκόλ με folklore γραφικά, που τους έβαζε σιγά σιγά στο κλίμα που ήθελε να δημιουργήσει ο ιδρυτής του brand.

Το θέμα της συλλογής ήταν η απώλεια και η ανανέωση. Εξαιρετικά μελαγχολικό, τρυφερό, ρομαντικό και πάρα πολύ εμπνευσμένο το ανοιξιάτικο show της UNDERCOVER με τα περισσότερα ρούχα του να είναι τυλιγμένα σε μαύρο τούλι, λε και πήγαιναν σε κάποια κηδεία. Είδαμε επίσης και τη διάφανη καμπαρντίνα με τα φτερά, που μας θύμισε την ταινία του Βιμ Βέντερς «Τα φτερά του έρωτα» από το μακρινό 1987, της οποίας το τραγούδι -προφανώς- ακουγόταν στο show.

Και από τον θάνατο πηγαίνουμε στην αναγέννηση με το finale του show να σου «δίνει τα μυαλά στα χέρια». Ο Τακαχάσι αποφάσισε να κλείσει αυτή την απίστευτα εσωτερική συλλογή με 4 μαγικά φορέματα, τα οποία είχαν αντί για φούστες «ζωντανά» ενυδρεία/φυτώρια τυλιγμένα με μαύρο τούλι. Το κάθε ένα είχε δικό του φωτισμό με ένα ολόκληρο οικοσύστημα από φρέσκα λουλούδια και ζωντανές πεταλούδες, οι οποίες αφέθηκαν ελεύθερες μετά το show. Απίθανο!

Ο Τζούν Τακαχάσι εξήγησε στις στις σημειώσεις πριν από την αρχή του show πως «Τα ρούχα ρέουν σαν μια ανάμνηση που ξεθωριάζει. Ένας σουρεαλιστικός κόσμος που εμφανίζεται και εξαφανίζεται στο ίδιο σκοτάδι». Μια συλλογή, ένα ρέκβιεμ, ένα όνειρο.

Δες ολόκληρο το show στο παρακάτω video!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.