ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Αποχωρεί ο creative director του οίκου Givenchy, Μάθιου Γουίλιαμς


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

1 Δεκεμβρίου 2023

Αποχωρεί ο creative director του οίκου Givenchy, Μάθιου Γουίλιαμς
Instagram/matthewmwilliams
Ακόμα μια αποχώρηση, αυτή τη φορά από τον Μάθιου Γουίλιαμς του Givenchy

Και όμως ακόμα μια αποχώρηση ανακοινώνεται μέσα στο 2023, ακόμα και αν τεθεί σε ισχύ το 2024. Ο creative director του οίκου μόδας Givenchy, Μάθιου Γουίλιαμς, αφήνει τη θέση του μετά από 3 χρόνια, σύμφωνα με το WWD. Η τελευταία του δουλειά με τον οίκο θα είναι οι Pre-Fall 2024 συλλογές για την ανδρική και τη γυναικεία σειρά, οι οποίες θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες. Η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 1/1/2024.

«Το να ηγούμαι της δημιουργικής διαδικασίας στον οίκο Givenchy ήταν, όπως είχα πει και κατά την άφιξή μου το 2020, το όνειρο της ζωής μου. Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια προσπάθησα να διαιωνίσω την κληρονομια του Ουμπέρ Ντε Ζιβανσί παράλληλα με το προσωπικό μου όραμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά το studio, τον CEO του οίκου και την LVMH για την απίστευτη ευκαιρία» είπε ο Γουίλιαμς σε δήλωσή του.

Ο ερχομός του Μάθιου έβαλε ξανά τον οίκο στον χάρτη της μόδας. Οι τελευταίες ένδοξες μέρες του Givenchy ήταν όταν ο Ρικάρντο Τίτσι ήταν στο τιμόνι, δηλαδή από το 2005 έως το 2017.

Ο Μάθιου Γουίλιαμς γεννήθηκε στο Σικάγο, εργάστηκε με τον Κάνι Γουέστ και τη Lady Gaga, ίδρυσε το δικό του brand, το 1017 Alyx 9SM, το 2015 και ήταν υποψήφιος για το LVMH Prize for Young Fashion Designers την επόμενη χρονιά.

Ο οίκος Givenchy αναφέρει πως η ομάδα του studio θα αναλάβει να σχεδιάσει τις επόμενες συλλογές, μέχρι την ανακοίνωση του νέου creative director.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.