ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Exclusive S/S’24 Collection της MIA PAPA - Απαντά “στα θέλω” της σύγχρονης γυναίκας


JTeam

21 Μαρτίου 2024

Exclusive S/S’24 Collection της MIA PAPA -  Απαντά “στα θέλω” της σύγχρονης γυναίκας
H Μία Παπαευθυμίου, founder και creative director του lifestyle brand MIA PAPA, επανασυστήνεται με μια νέα καλοκαιρινή συλλογή, εγκαινιάζοντας παράλληλα το πρώτο showroom του brand στο κέντρο της Αθήνας. Απόλυτα θηλυκή, σαγηνευτική και πολυτελής —η Exclusive S/S’24 Collection της MIA PAPA, συνδυάζει τη λεπτομερή δεξιοτεχνία με την απλότητα των γραμμών. Κάθε δημιουργία απαντά “στα θέλω” της σύγχρονης γυναίκας, εξισορροπώντας την ανεπιτήδευτη φινέτσα με τη λειτουργικότητα

Από το πρωί έως το βράδυ, η συλλογή προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ready-to-wear κομματιών που διαγράφουν “αρχιτεκτονικά” τις καμπύλες της γυναικείας σιλουέτας, ενώ εξασφαλίζουν άνεση και ελευθερία κίνησης. Σχεδιαστικά, αναδεικνύει έξυπνα τα κολακευτικά σημεία του σώματος: από ντεκολτέ με έναν ώμο που υπογραμμίζουν τα λεπτεπίλεπτα οστά της κλείδας, μέχρι halter-necks με προσαρτημένες μεταξωτές κάπες που προσδίδουν μια νέα διάσταση στον αρχαιοελληνικό πέπλο, και θελκτικά πλαϊνά σκισίματα που φτάνουν μέχρι τον μηρό. Bias-cuts, ανάλαφρο καλοκαιρινό tailoring και μοντέρνες επανεκδοχές κλασικών στοιχείων όπως τα bell sleeves και τα κιμονό, προστίθενται στη σχεδιαστική προσέγγιση. Το κλειδί είναι η ισορροπία—η αρμονική συνύπαρξη των πιο χαλαρών γραμμών με τις γλυπτικές σιλουέτες, όλες διακοσμημένες με προσεγμένα φινιρίσματα και μεταλλικά στοιχεία σε χρυσούς τόνους.

Jenny.Gr

Τα υλικά είναι επιλεγμένα με έμφαση στη βιωσιμότητα και την ικανότητά τους να ντραπάρουν, να διπλώνουν και να προσαρμόζονται. Η συλλογή εξερευνά την υφή και το οπτικό βάθος με το οργανικό μετάξι από το Σουφλί να κατέχει ξεχωριστή θέση. Στο επίκεντρο βρίσκεται το bespoke MIA PAPA μοτίβο, εμπνευσμένο από την κλασική αρχιτεκτονική κάτοψη του ναού της Αθηνάς Προναίας στους Δελφούς — ένα αριστουργηματικό σύμπλεγμα αρχαίων κατασκευών που περιλαμβάνει ναούς και τον διάσημο Θόλο των Δελφών. Μετάξι που λάμπει, λινό που "αναπνέει" και διαφάνειες που παίζουν μεταξύ κάλυψης και αποκάλυψης. Η παλέτα που συντίθεται από μονοχρωμίες και ουδέτερους τόνους εκρού, λευκού και μπεζ, ενισχύεται με εκλάμψεις χρυσού και έντονες αντιθέσεις από μαύρο και μπλε του κοβαλτίου, δημιουργώντας μια πολυσχιδή οπτική εμπειρία.

Η Exclusive S/S’24 Collection είναι διαθέσιμη στο miapapa.com αλλά και στο νεοσύστατο showroom του brand MIA PAPA, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αριστείδου 1.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.