ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Το Λούβρο θα φιλοξενήσει την πρώτη του έκθεση μόδας – Θα τιμήσει και την βυζαντινή κληρονομιά


JTeam

22 Αυγούστου 2024

Το Λούβρο θα φιλοξενήσει την πρώτη του έκθεση μόδας – Θα τιμήσει και την βυζαντινή κληρονομιά
Στην πρώτη του έκθεση με επίκεντρο τη Μόδα, τα εγκαίνια της οποίας αναμένονται τον Ιανουάριου του 2025, το Λούβρο θα παρουσιάσει σύνολα και αξεσουάρ διάσημων σχεδιαστών εμπνευσμένα από τη συλλογή διακοσμητικών τεχνών του μουσείου

Καθώς λάτρευε τους εσωτερικούς χώρους του 18ου αιώνα, ο Karl Lagerfeld επισκεπτόταν συχνά το Μουσείο του Λούβρου, γνώριζε απ’ έξω τις συλλογές του και αντλούσε έμπνευση από τα πολυτελή έπιπλα και τις λακαρισμένες επιφάνειες του.

Τον Ιανουάριο, μερικές από τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής και métiers d’art του εκλιπόντος Γερμανού σχεδιαστή για τον οίκο Chanel, εμπνευσμένα από το ιστορικό μουσείο του Παρισιού, θα εισβάλουν στους χώρους του. Το Λούβρο αναμένεται να παρουσιάσει την πρώτη του έκθεση με επίκεντρο τη μόδα, ανιχνεύοντας πώς πολύτιμα αντικείμενα από τους βυζαντινούς χρόνους μέχρι τη Δεύτερη Γαλλική Αυτοκρατορία τροφοδότησαν και εξακολουθούν να τροφοδοτούν τη φαντασία των σχεδιαστών.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.