ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

O hairstylist Vangelis Hatzis θέλει να μιλάει με τη γυναίκα και να ανακαλύπτει το κούρεμα, το στιλ που ταιριάζει στα μαλλιά της


TSVIGKOU

7 Δεκεμβρίου 2017

dsc-3137.JPG

Μαζί μου είχα ένα φύλλο Α4 γεμάτο ερωτήσεις, τις οποίες αξίζει να σας πω ότι δεν έκανα ποτέ. Η συζήτηση πήγε μόνη της, καθώς ο Vangelis Hatzis θέλει να μιλάει με τη γυναίκα, έτσι τη μαθαίνει και έτσι παίρνει εκείνη τις απαντήσεις που θέλει, μου είπε χαρακτηριστικά και είχε απόλυτο δίκιο.

Κεφάλαιο No1 "Haute Grecians": Ερωτήματα όπως πώς του φάνηκε το "Haute Grecians", πώς εμπνεύστηκε τόσα διαφορετικά looks και πώς προέκυψαν, αν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιο αγαπημένο χτένισμα.

"Το Hautes Grecians ήταν μία πολύ καλή πρόταση για εμάς, ήταν μία πρόσκληση, καθώς είχαμε διαφορετικούς σχεδιαστές και έπρεπε να ανακαλύψουμε τον καθένα. Από τη μία ο Apostolos Mitropoulos όπου εμπνευστήκαμε από τις σακούλες στα παπούτσια των γυναικών και αντίστοιχα εμείς δώσαμε όγκο στα χτενίσματα, Atelier Loukia όπου μας ταξίδεψε στη δεκαετία του 40 με τις δημιουργίες και αντίστοιχα εμείς κινηθήκαμε με wavy, μεταξένια μαλλιά και τα φέραμε μπροστά.

Προσθέσαμε δίχτυ στο πρόσωπο και έτσι αναδείξαμε και το μακιγιάζ. Angelos Bratis όπου δουλέψαμε πάνω σε κάθε γυναίκα, κινηθήκαμε βάση της ηλικίας, της προσωπικότητάς της. Αξίζει να σου πω ότι μία την κούρεψα και της έκανα αυστηρό καρέ, με αφέλειες.

Για τη συλλογή της Ευγενίας για την "Toi Moi", δώσαμε όγκο στα μαλλιά και shiny effect στη χωρίστρα των μοντέλων.
Vassilis Zoulias κοιτάξαμε να πιάσουμε τα μαλλιά πιο ανάλαφρα και να δέσουμε μια μπανάνα ανάποδα.
Σε κάθε σχεδιαστή διαφορετικό στιλ, χωρίς ωστόσο να ακολουθούμε το δικό του.

Η οργάνωση ήταν πολύ ωραία, η ενέργεια ήταν πολύ καλή backstage, είχε γίνει καλή δουλειά πριν με τους σχεδιαστές, δεν ήταν κάτι καθημερινό, ήταν κάτι διαφορετικό.
Πάντα σε τέτοια projects μιλάμε με τον κάθε σχεδιαστή να μας δώσει μία ιδέα, μία κατεύθυνση για τις δημιουργίες, ωστόσο εμείς μπορεί να πάμε κόντρα στο στιλ του και έτσι να ισορροπήσει η εικόνα. Το μαλλί και το μακιγιάζ δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με το στιλ και την προσωπικότητα του σχεδιαστή, μπορεί να πάει ανάποδα σε αυτό. Στην κουβέντα βγαίνουν όλα και ύστερα στα χέρια, όταν ξεκινάς να δουλεύεις. Όπως ακριβώς κάθε σχεδιαστής έχει πάντα κάτι στο μυαλό του έτσι και εμείς οι κομμωτές αντίστοιχα έχουμε και εμπνεόμαστε από αυτά που βλέπουμε. Κάθεσαι σε ένα τραπέζι, δουλεύεις με την ομάδα και προκύπτει το αποτέλεσμα.


Σημαντική βοήθεια βέβαια τα προϊόντα που έχεις μαζί σου. Μας βοήθησαν αρκετά τα "System Professional" και συγκεκριμένα η σειρά Luxe Oil. Από το "Keratin Protect Shampoo" που λούσαμε τα μοντέλα και μας δημιούργησε μία καλή βάση, μέχρι το "Keratin Boose Essence Oil" που δουλέψαμε στις άκρες, το "Alpha Energy" που μας βοήθησε να δώσουμε σχήμα στα μαλλιά και το "Repair Perfect Ends" για μη φριζαρισμένα μαλλιά."

Σαφώς και τα Eimi hairsprays που χάρισαν διάρκεια στα χτενίσματα.

Κεφάλαιο No2: Μόδα και Τάσεις

Δεν ακολουθώ τις τάσεις. Είμαι antifashion. Δε μου αρέσει η λέξη τάση, στο κεφάλι μου έχω πολλές ιδέες, έχω δική μου άποψη, δεν κοιτάω τι είναι τάση, δεν ακολουθώ τη λέξη μόδα. Δουλεύω και επηρεάζομαι πάντα από το στιλ κάθε γυναίκας, που για εμένα κάθε γυναίκα είναι μοναδική. Άρα επειδή είναι μοναδική κοιτάω να κάνω κάτι μοναδικό επάνω της.
Συνήθως μαζί με την ομάδα μου στο κομμωτήριο, πάντα ανταλλάσσουμε απόψεις και κοιτάμε πάντα να προσαρμόζουμε πράγματα που αρέσουν σε εμάς και παράλληλα κουβεντιάζοντας με τις γυναίκες που μας επισκέπτονται, βρίσκοντας την κατάλληλη εικόνα για την κάθε μία, το προσαρμόζουμε.
Όλες οι γυναίκες έχουν τις ίδιες ανάγκες... να έχουν ωραία κουρεμένα μαλλιά Για εμένα αυτό είναι το παν, από εκέι ξεκινάνε τα πάντα.
Στα style icons ναι πιστεύω, πάντα κρατάω εικόνες τέτοιων γυναικών στο μυαλό μου. Είμαι ένα παιδί της δεκαετίας του 80, όπου τότε πρωταγωνίστησαν ιδιαίτερα looks. Προσωπικά θεωρώ ότι τα looks επηρεάζονται από τη μουσική. Πηγαίνω πίσω πάλι στο 80 και θυμάμαι το επιθετικό punk style αλλά και το νέο ρομαντικό, τα οποία πολλές φορές μπορώ και τα υιοθετώ ακόμα και σήμερα.


Επηρεάζομαι πολύ από τις γυναίκες, από το περπάτημά τους, από την κίνησή τους, από τη ματιά τους. Αυτό για εμένα είναι στιλ και sexiness ταυτόχρονα. Αυτό για εμένα είναι κάτι που μου δίνει έμπνευση, μία γυναίκα να έχει στιλ και να είναι sexy. Δε μου αρέσει η μόδα, μου αρέσει η γυναίκα. Τα μαλλιά έχουν να κάνουν με τη γυναίκα. Το μαλλί είναι κάτι σαν το ρούχο επηρεάζει τη συνολική εμφάνιση της γυναίκας.
Κοιτάω πάντα πώς είναι κάθε γυναίκα και πάνω της δουλεύω, με βάση το στιλ της, την προσωπικότητά της, το σχήμα και τους όγκους στο σώμα και το πρόσωπό της. Είναι σημαντικό για εμένα να κάνω ένα σωστό κούρεμα, θέλω να είναι σωστά κουρεμένη όχι χτενισμένη. Γιατί ένα σωστό κούρεμα, δε χρειάζεται καν ιδιαίτερη περιποίηση. Αρκεί μία γυναίκα να έχει ένα καλό σαμπουάν και conditioner και ένα καλό προϊόν styling. Το πρωί που θα ξυπνήσει να βάλει κάτι στις άκρες και να βγάλει το αποτέλεσμα που θέλει, να δώσει το final touch στο μαλλί. Προσωπικά προτιμώ και δουλεύω τα προϊόντα "System Professional" και ανάλογα με το στιλ που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα τι συμβουλεύω να επενδύσει στο κατάλληλο texturize προϊόν για μαλλιά."

Κεφάλαιο No3: Ο ρόλος του κομμωτή είναι θέμα εμπιστοσύνης

"Όλα προκύπτουν από τη συζήτηση με τη γυναίκα, πριν ξεκινήσουμε να δουλεύουμε, κουβεντιάζουμε, εγώ παρατηρώ τις αναλογίες σε πρόσωπο, σώμα, κοιτάω τους όγκους και ανάλογα θα κουρέψω τα μαλλιά για να προσθέσω ή να αφαιρέσω αντίστοιχα και εγώ όγκο.

Αν έπρεπε να δώσω μία συμβουλή σε κάθε γυναίκα, τότε αυτή θα ήταν να δείξει εμπιστοσύνη στον κομμωτή της, αρκεί να βρει το σωστό. Ο κομμωτής είναι εκείνος που θα κάνει μία καλή εκτίμηση των μαλλιών και θα συμβουλεύσει τη γυναίκα για προϊόντα που πρέπει να αγοράσει, για κούρεμα που της ταιριάζει ακόμα και styling που μπορεί να κάνει στην καθημερινότητά της. Βέβαια εδώ μας βοηθάει και η τεχνολογία. Όταν μία γυναίκα μου δείχνει μία εικόνα, με βοηθάει να καταλάβω τι της αρέσει.


Αντίστοιχα και η γυναίκα καλό είναι κάθε 6 εβδομάδες, να επισκέπτεται τον κομμωτή της για ένα καθάρισμα, για μία συντήρηση. Δε σημαίνει ότι ο κομμωτής θα την κουρεύει σε κάθε της επίσκεψη ή θα τη βάφει. Ξέρετε υπάρχουν και trick, όπως για παράδειγμα οι αφέλειες, που δίνουν έμφαση στα μάτια, μπορούμε να κόψουμε καρέ, το οποίο έχει πολλές ερμηνείες γιατί έχει πάρα πολλά μήκη-πιο κοντά στον αυχένα, πιο κοντά στο λαιμό-μπορούμε μαζί του να είμαστε πιο ευέλικτοι."

Κεφάλαιο No4: Η αλλαγή στα μαλλιά

"Μου αρέσουν οι αλλαγές και τις προτείνω. Αρκεί μία γυναίκα να μπορεί να τη στηρίξει. Αν είναι έτοιμη θα το κάνω, αν όχι δεν θα το κάνω γιατί το αποτέλεσμα δε θα είναι καλό.
Κουρεύω με στεγνά μαλλιά για να βλέπω το αποτέλεσμα, μου αρέσει γιατί τα πιάνω και τα νιώθω, άρα μπορώ να βλέπω που πέφτει κάθε τρίχα τη στιγμήπου το δουλεύω. Τόσο εγώ όσο και η γυναίκα το βλέπουμε επί τόπου τη θέλουμε να δείξουμε.
Θέλω τα μαλλιά να έχουν κίνηση, τα στιλιζαρισμένα μαλλιά είναι ωραία για κάτι στατικό, για μία φωτογράφιση. Στην καθημερινότητα το μαλλί της γυναίκας πρέπει να έχει κίνηση. Μ'αρέσουν τα μαλλιά να έχουν κίνηση, να είναι ελεύθερα, γι αυτό και δε συστήνω πολλά προϊόντα στιλιζαρίσματος. Στην καθημερινότητά σας το μαλλί θέλω να έχει κίνηση. Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα, να έχουν κίνηση γιατί είναι μοναδικά. Όπως είναι μοναδικό το πρόσωπο κάθε γυναίκας, έτσι είναι και τα μαλλιά της!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.