ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians: Στο ατελιέ του Βασίλη Ζούλια ταξιδεύεις σε μια άλλη εποχή


MMEINTANI

19 Μαΐου 2018

mg-2816.jpg

Σιλουέτες με τονισμένη μέση και full skirts, αξεσουάρ όπως τα γάντια και τα καπέλα, κομμάτια με το κλασικό και all time chic polka dot μοτίβο, όλα μαζί συνθέτουν μία λογική που κοιτά στο παρελθόν αλλά τοποθετείται στο «σήμερα». O Vassilis Emmanuel Zoulias ξέρει καλά πώς να μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, κάτι που έκανε και κατά την επίσκεψή μας στο ατμοσφαιρικό ατελιέ του όπου μας μίλησε για το Hautes Grecians, στο οποίο παίρνει μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από το πρώτο Hautes Grecians και τι ετοιμάζετε για φέτος;

Οι εντυπώσεις μου ήταν πολύ καλές, μου άρεσε πολύ η διοργάνωση και μπορώ να πω ότι μου έφερε και τύχη γιατί εκεί σχεδίασα τελευταία στιγμή το ρούχο που φόρεσε η Alison Brie στα Golden Globes και ανακηρύχτηκε η πιο καλοντυμένη, οπότε το θεωρώ γούρικο το Hautes Grecians. Είναι μια συνεργασία που έκανα με πολλή χαρά και το ίδιο νιώθω και φέτος, έχω πολύ ενθουσιασμό μιας και θα γίνει σε ένα εκπληκτικό location και θα είναι υπερπαραγωγή και αυτή τη φορά.

Η έμπνευσή σας για την κολεξιόν που θα δούμε φέτος;

Είναι γυναίκες stars που κατεβαίνουν από το αεροπλάνο. Θα είναι μαύρα και λευκά ρούχα με αξεσουάρ του Περικλή Κονδυλάτου και η έμπνευση είναι από τον Fellini και την ασπρόμαυρη ταινία Dolce Vita, από την Anita Ekberg που κατέβαινε από το αεροπλάνο και την έβγαζαν φωτογραφίες.

Υπάρχει πλέον Υψηλή Ραπτική στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχει με τη μορφή της Υψηλής Ραπτικής, αυτό υπάρχει μόνο στο Παρίσι. Εγώ δε θα έλεγα ότι κάνω Υψηλή Ραπτική, ονομάζω κάποιες φορές τις κολεξιόν μου Demi Couture ή Prêt Couture δηλαδή ένα Prêt-à-Porter λίγο πιο φροντισμένο. Δηλαδή ράβεται στο χέρι αλλά δεν είναι Υψηλή Ραπτική. Είναι άλλες οι διαδικασίες για να ανήκεις στην Υψηλή Ραπτική.

Πώς έχετε καταφέρει να χτίσετε μία τόσο όμορφη σχέση με τις πελάτισσές σας, η οποία αντέχει στον χρόνο;

Έχουμε σχέση εμπιστοσύνης με τις πελάτισσές μας, δείχνουν εμπιστοσύνη στον οίκο μας και ξέρουν ότι ερχόμενες εδώ θα είναι σωστά ντυμένες και όπως πρέπει για το event που έχουν σκοπό να πάνε. Έχουμε σχέσεις αλληλοεκτίμησης, εκτιμούμε την γυναίκα που μας εμπιστεύεται και μας εκτιμά και αυτή.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχετε αντιμετωπίσει στην καριέρα σας;

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες είναι για μένα δοκιμασίες, δεν τις αντιμετωπίζω με τη λογική ότι περνάω κάτι δύσκολο αλλά όταν έρχεται μία «δύσκολη» κατάσταση προσπαθώ να δω το θετικό. Πάντα υπάρχει το θετικό πίσω από οποιαδήποτε δυσκολία.

Αγαπημένες στιγμές; Είναι, φαντάζομαι, αμέτρητες.

Οι αγαπημένες στιγμές είναι πολλές, η πιο πρόσφατη ήταν φυσικά η συνεργασία με την Alison Brie στα Golden Globes, μία πάρα πολύ καλή στιγμή σε σχέση με το εξωτερικό. Επίσης, τώρα μόλις γύρισα από τη Νέα Υόρκη όπου είχαμε μία εμφάνιση με τον Περικλή Κονδυλάτο στο Met Gala καθώς ντύσαμε την Mindy Caling. Είναι η πιο πρόσφατη αγαπημένη μου ανάμνηση.

Πρέπει να είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα...

Νιώθω μια δικαίωση, μια ικανοποίηση, χαρά μικρού παιδιού. Αισθάνομαι ότι δικαιώνονται τα χρόνια δουλειάς που έχω πίσω μου όταν αναγνωρίζεται σε τέτοιο βαθμό η δουλειά μας. Χρησιμοποιώ πληθυντικό γιατί και ο Περικλής έκανε πολύ καλή δουλειά. Το φόρεμα δεν θα μπορούσε να σταθεί χωρίς την κορώνα, το ένα συμπλήρωσε το άλλο. Αισθανθήκαμε και οι δύο πολύ καλά και η Αμερική απέδειξε ότι είναι μία αξιοκρατική χώρα που δεν τους νοιάζει ούτε ποιος είσαι ούτε από πού έρχεσαι. Πρέπει απλά να κάνεις κάτι πολύ καλό και τότε μπορείς να βρεθείς ανάμεσα στα πολύ μεγάλα ονόματα και να γίνεις γνωστός και εκεί. Όπως είπε το E! η Mindy διάλεξε έναν “unknown” σχεδιαστή – που είμαι, στην Αμερική, και σε 5 λεπτά το “unknown” έγινε well known. Ήταν ωραία.

Οι Ελληνίδες ντύνονται σωστά;

Οι Ελληνίδες βρίσκονται ανάμεσα στις καλοντυμένες της Ευρώπης μαζί με τις Γαλλίδες και τις Ιταλίδες. Νομίζω ότι βρίσκονται σε ένα πολύ καλό δρόμο, έχουν εξελιχτεί πάρα πολύ και θεωρώ ότι πλέον δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το κομμάτι που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στη γκαρνταρόμπα της;

Αυτά είναι λίγο πολύ κλασικά πράγματα. Φυσικά θα πω ένα μικρό μαύρο φόρεμα και ένα ζευγάρι μαύρες γόβες. Από εκεί και πέρα, με τα αξεσουάρ μπορούν να γίνουν θαύματα.

Θεωρείτε ότι οι bloggers έχουν επηρεάσει τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες πλέον;

Ναι, φυσικά αφού όλες οι γυναίκες (και οι άντρες, βασικά) βρισκόμαστε συνεχώς μπροστά σε μία οθόνη να κοιτάμε τα trends στο Instagram.

Αυτό δε σημαίνει ότι χάνουμε και λίγο την ταυτότητά μας.

Κοίταξε, θετικό είναι όλο αυτό που γίνεται γιατί υπάρχει πολλή πληροφορία. Το θέμα είναι να μην χάνεσαι μέσα στην πληροφορία και να έχεις ένα προσωπικό στίγμα. Βέβαια το καλό είναι ότι ζούμε μια εποχή μετά το Sex & the City και αυτό που έκανε η Patricia Field, που πραγματικά... anything goes. Τώρα πλέον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στιλ, μπορείς να φορέσεις ό,τι θέλεις, μπορείς να είσαι 50s, μπορείς να είσαι 60s, μπορείς να είσαι boho, να είσαι 80s… Όλα παίζουνε. Η Patricia Field άρχισε να κάνει ετερόκλητους συνδυασμούς γι’ αυτό και πλέον βλέπουμε βραδινές τουαλέτες με αθλητικά…

Ή φόρμες με γόβες…

Ακριβώς. Όλα αυτά ξεκίνησαν από εκεί. Υπάρχει δηλαδή τα τελευταία 15 χρόνια από τότε που βγήκε και τώρα βρίσκεται στην έξαρσή του. Και είναι μία καλή περίοδος γιατί ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όλα επιτρέπονται.

Θα συνεχιστεί θεωρείτε αυτό ή είναι κάτι που θα "ξεφουσκώσει";

Νομίζω ότι αυτό έχει κάνει το εξής «κακό»: Σε 30-40 χρόνια δεν θα μπορούμε να διακρίνουμε το στιλ του 2000 όπως ήταν το στιλ του '50, του '60, του '70, του '80 ή ακόμα και του '90. Νομίζω ότι από το 2000 και μετά δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ταυτότητα και μελλοντικά δεν θα μπορούμε να το διακρίνουμε. Το έχεις προσέξει;

[gallery-718487]

Κάποια tips για το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι καλό θα ήταν οι γυναίκες να είναι όσο πιο απλές γίνεται, το styling να είναι ελαφρύ, λιγότερα τα χτενίσματα, λιγότερο το makeup, λιγότερα τα αξεσουάρ και να προσπαθούν να είναι ο εαυτός τους και όχι κάποια διάσημη blogger ή κάποια σελίδα περιοδικού. Η καθεμία να έχει ένα δικό της προσωπικό στιλ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.