ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Όλα όσα ζήσαμε στο Hautes Grecians 2018


The Jennettes

27 Σεπτεμβρίου 2018

_mg_6992.jpg

Το Hautes Grecians 2018, το μεγαλύτερο ελληνικό fashion show Υψηλής Ραπτικής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ήταν κάτι παραπάνω από φαντασμαγορικό. Το φετινό show, εκτός από το να καθιερώσει την Αθήνα ως το απόλυτο fashion destination, είχε ακόμα ένα ξεχωριστό σκοπό: Να στηρίξει το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ". Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τις προσκλήσεις θα διατεθεί για τους σκοπούς του συλλόγου. Στο show συμμετείχαν μερικοί από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα: Vassilis Emmanuel Zoulias, Atelier Loukia, Laskaris και Deux Hommes, αλλά και ένα νέο, ανερχόμενο ταλέντο στον χώρο της μόδας, η Vassiliki Grammenou. Αν μπορούμε να περιγράψουμε τη χθεσινή βραδιά με μόνο μία λέξη αυτή θα ήταν "μαγική". Όσοι παρευρέθηκαν, βίωσαν μία ξεχωριστή εμπειρία, μία εμπειρία που δύσκολα θα ξεχάσουμε. Μόδα, ομορφιά, λάμψη, μουσική, χαμόγελα: Όλα όσα αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες για να επιτύχουμε αυτό που τόσο επιθυμούσαμε. Να δημιουργήσουμε έναν θεσμό για τη μόδα στην Ελλάδα.

Αλλά για να έχετε μία γεύση απ' όσα συνέβησαν χθες το βράδυ, θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Η εμπειρία του Hautes Grecians θύμιζε από την αρχή αυτή ενός πραγματικού ταξιδιού. Αφού κάναμε check in, κατευθυνθήκαμε σε ένα από τα δύο υπόστεγα συντήρησης της Τεχνικής Βάσης της AEGEAN, όπου το σκηνικό ήταν επιβλητικό. Ένα Airbus A320 βρισκόταν στη μέση του χώρου, έτοιμο να συνοδεύσει τις εντυπωσιακές collections μερικών από των πιο σημαντικών σχεδιαστών μόδας της Ελλάδας. Οι θέσεις των θεατών βρίσκονταν ήδη στη σειρά, ενώ τα backstage έσφιζαν από κόσμο. Μοντέλα, make up artists, hairstylists - όλοι δούλευαν πυρετωδώς για την προετοιμασία του show. Ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία γέμισαν τον χώρο με θετική ενέργεια και πολλή λάμψη.

Κινηθήκαμε προς τα backstage όπου γινόταν η προετοιμασία των μοντέλων - μία διαδικασία που είναι από μόνη της glamorous. Το πρώτο στάδιο ήταν η φροντίδα της επιδερμίδας των μοντέλων για λάμψη και ενυδάτωση την οποία επιμελήθηκε η Estée Lauder. Άλλωστε, σημασία έχει το δέρμα να δείχνει υγιές και λαμπερό, έτσι ώστε το make up να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.

Το επόμενο στάδιο ήταν φυσικά το το μακιγιάζ των μοντέλων αλλά και όλων των συντελεστών του show το οποίο επιμελήθηκε η MAC cosmetics και oι επαγγελματίες MAC makeup artists. Εντυπωσιακά looks με glitter και ιριδίζουσες σκιές, κομψά cat-eye, έντονα χείλη αλλά και minimal smokey eyes. To άρωμα Jean Paul GaultierScandal αρωμάτισε τα μοντέλα της επίδειξης, κάνοντας τον χώρο να μυρίζει υπέροχα.

Next step ήταν τα μαλλιά, όπου η Schwarzkopf Professional, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Hair Expert Ηλία Ζάρμπαλη και την ομάδα του και τα προϊόντα styling OSIS+ Session Label της Schwarzkopf Professional, δημιούργησαν μοναδικά hairlooks για να συνοδεύσουν τις δημιουργίες των σχεδιαστών. Είδαμε από 60s inspired hairlooks, μέχρι ρομαντικά με απαλούς κυμματισμούς και sleek κομψά χτενίσματα.

Εκεί βρίσκονταν και τα προϊόντα DEMAK’UP που ανέλαβαν τον καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας των μοντέλων μετά το catwalk.

Η ΝΑΚ Shoes έντυσε τα βήματα των μοντέλων στο catwalk με τα πιο fashion-forward και λαμπερά παπούτσια, ενώ πλαισίωσε το backstage με την υπέροχη συλλογή της. Είναι γνωστό, άλλωστε, το ότι τα σωστά παπούτσια μπορούν να αναδείξουν ένα look και να το συμπληρώσουν απόλυτα. Από κομψά pumps μέχρι αστραφτερά μποτάκια, απογείωσαν τις δημιουργίες των σχεδιαστών.

Τα νύχια των μοντέλων επιμελήθηκε το NYXI NYXI Nail Academy, για να συμπληρωθούν τα beauty looks των μοντέλων, με printed σχέδια και υπέροχα χρώματα.

Από τα backstage δεν θα μπορούσε να λείπει και το πιο σημαντικό στοιχείο - το νερό! Η ΕΥΔΑΠ φρόντισε να μοντέλα να παραμείνουν ενυδατωμένα προσφέροντας κομψά μπουκαλάκια καθ' όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών.

Στο χώρο της εκδήλωσης βρέθηκε και η Honda με το νέο Honda Jazz, συνδέοντας το διαχρονικό με το νέο και τη δημιουργία με τη δυναμική, ό,τι ακριβώς πρεσβεύει, δηλαδή, και το Hautes Grecians.

Από το show δεν θα μπορούσε να λείπει η Moët & Chandon, η οποία στηρίζει πάντα την υψηλή ραπτική και το θεσμό της μόδας Hautes Grecians. Τα δύο bars που στήθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης προσέφεραν στους καλεσμένους τη δυνατότητα να απολαύσουν την πιο stylish σαμπάνια, προτρέποντάς τους να υψώσουν ένα ποτήρι Moët & Chandon προς τιμή του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και της πολύτιμης δράσης του, πιστή στη φιλανθρωπική της πρωτοβουλία.

Λίγο αργότερα, τα μοντέλα ξεκίνησαν τις τελευταίες τους πρόβες. Τα φώτα άναψαν, η μουσική του Pepper 96.6 fm άρχισε να παίζει δυνατά από τα ηχεία και η ανυπομονησία έγινε ακόμα μεγαλύτερη.

Οι πρώτοι καλεσμένοι άρχισαν να περνούν την είσοδο του υποστέγου συντήρησης της Τεχνικής Βάσης της AEGEAN και να παίρνουν σιγά σιγά τη θέση τους, συνομιλώντας και απολαμβάνοντας τη σαμπάνια τους. Όσο περνούσε η ώρα, ο χώρος γέμιζε με τα πιο κομψά outfits και τις πιο λαμπερές παρουσίες. Ενθουσιασμός, γέλια, συζητήσεις - όλοι ήταν έτοιμοι και ανυπομονούσαν για την έναρξη του πιο φαντασμαγορικού show.

Η στιγμή είχε φτάσει. Τα φώτα χαμήλωσαν, η μουσική δυνάμωσε και οι δημιουργίες του Vassilis Emmanuel Zoulias κατέβηκαν πρώτες από τη σκάλα του αεροπλάνου, εντυπωσιάζοντας κάθε παρευρισκόμενο. Η συλλογή ήταν ό,τι περιμέναμε: Πρωτοποριακή, διαχρονική και θηλυκή, με τα πιο elegant cocktail dresses. Τα ιδιαίτερα κοσμήματα του Pericles Kondylatos πλαισίωσαν τα looks του σχεδιαστή, ενώ τα ειδικά σχεδιασμένα παπούτσια VKConis από τον Βασίλη Ζούλια έδωσαν το απαραίτητο touch σε μία υπέροχη συλλογή.

Επόμενοι στη σειρά ήταν οι Deux Hommes, με μία συλλογή που ανέδειξε κάθε στοιχείο του ταλέντου που τους έχει κάνει να ξεχωρίσουν, συνδέοντας high tech και couture υφάσματα. Τα "μηχανικά" χρώματα και οι αποχρώσεις του μπλε ήταν από τα βασικά στοιχεία της collection, ενώ η πολυτέλεια και το φουτουριστικό design έκαναν τις δημιουργίες να ανταποκριθούν έθεσαν τον πήχη ψηλά.

Οι δημιουργίες της Loukia μαγνήτισαν για ακόμη μία φορά κάθε βλέμα στο κοινό. Κομψά υφάσματα σε συνδυασμό με "σκληρά" υλικά, η ισορροπία μεταξύ μέρας και νύχτας, φόβου και τόλμης, εκκεντρικότητας και κομψότητας, απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως ο οίκος Atelier Loukia αντιπροσωπεύει την τέχνη της Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα επάξια. Η συλλογή περιλάμβανε πολυτελή υφάσματα και περίτεχνες λεπτομέρειες, που ταξίδεψαν το κοινό σε μία παραμυθένια φαντασίωση.

Ακολουθεί η συλλογή της ανερχόμενης σχεδιάστριας Vassiliki Grammenou, με συνδυασμούς σχημάτων και συμβόλων, όλα βασισμένα στη Κρητική κουλτούρα. Η σχεδιάστρια βασίστηκε στις ελληνικές της ρίζες για τη δημιουργία των looks, χρησιμοποιώντας υφάσματα όπως σιφόν και μετάξι. Τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ ήταν επίσης δημιουργίες της Βασιλικής Γραμμένου, ενώ η συλλογή απέδειξε το μοναδικό της ταλέντο.

Το show έκλεισε, last but not least, ο οίκος Laskaris με τον πιο ιδανικό τρόπο. Τα looks της συλλογής είχαν σκοπό όχι μόνο να τραβήξουν τα βλέματα αλλά να προσφέρουν πολυτέλεια σε συνδυασμό με άνεση. Η αίσθηση της περιπέτειας του ταξιδιού μεταφράστηκε σε εντυπωσιακά πλεκτά από κασμίρι, ενώ τα 80s inspired jackets συνόδευσαν σύγχρονα designs. Ένα εκπληκτικό νυφικό με φούστα από λευκή και μπεζ δαντέλα ήταν το τελευταίο look που κατάφερε να εντυπωσιάσει το κοινό.

Τα χειροκροτήματα κράτησαν για αρκετά λεπτά. Το Hautes Grecians 2018 είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία και όσοι παρευρέθηκαν μπορούν να μιλούν για μία υπέροχη βραδιά μόδας και λάμψης, χαμογελώντας.

Η ομάδα του jenny.gr δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανη για τη βραδιά της 26ης Σεπτεμβρίου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του Hautes Grecians 2018 και στήριξαν τον θεσμό της μόδας που προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό.

Till the next one...

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.