ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Loukia: H καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια επιστρέφει στο Haute Grecians 2022 με ένα show που δεν έχει ξαναγίνει


Μάρθα Κουμπάνη

25 Μαΐου 2022

Loukia: H καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια επιστρέφει στο Haute Grecians 2022 με ένα show που δεν έχει ξαναγίνει
H Loukia συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά στο Hautes Grecians, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου 2022 στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά.

Η Loukia είναι μία από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες σχεδιάστριες, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια. Το όνομα της έχει συνδεθεί στενά με την Υψηλή Ραπτική, αλλά και την θηλυκότητα, την ποιότητα και πολυτέλεια.

Η σχεδιάστρια άφησε την Ελλάδα σε νεαρή ηλικία και πήγε στο Λονδίνο όπου σπούδασε στο Central Saint Martins. Ξεκίνησε με σπουδές εσωτερικής διακόσμησης, ενώ παράλληλα εργαζόταν για να πληρώνει τις σπουδές της, όμως στην συνέχεια λάτρεψε το θέατρο και την τέχνη. Για εκείνην άλλωστε η μόδα συνοψίζει όλες τις τέχνες μαζί. Το ενδιαφέρον της για την τέχνη, τον κινηματογράφο και τη μουσική, της άνοιγε πάντα δρόμους έμπνευσης και δημιουργίας που την οδήγησαν να γίνει αυτή που είναι σήμερα.

Jenny.Gr

Δαντέλα, μουσελίνα, μετάξι, περίτεχνα κεντήματα και αέρινα υφάσματα, είναι τα υλικά με τα οποία αγαπά να δουλεύει, με την τεχνική του moulage και όλα όσα κάνουν τις δημιουργίες της θρυλικής σχεδιάστριας να ξεχωρίζουν. Ωστόσο δεν της αρέσει καθόλου να την αποκαλούν ρομαντική. Η ίδια βλέπει τα σχέδια boheme και επαναστατικά, καθώς δεν διστάζει να ψαλιδίσει αποφασιστικά τα πιο ντελικάτα κομμάτια υφάσματος και να τα μπλέξει μεταξύ τους πειραματιζόμενη με το patchwork.

Jenny.Gr

Τα ρούχα που δημιουργεί χαρακτηρίζονται από εξαιρετική έμφαση και προσοχή στη λεπτομέρεια. Η ίδια έχοντας με το ύφασμα μια σχέση «ερωτική» γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την όψη, την υφή, ακόμα και τον ήχο κάθε υφάσματος. Η μοναδική τεχνογνωσία και το πάθος για την δουλειά της αντανακλώνται στις δημιουργίες που παρουσιάζει στο runway. Όλα αυτά αποδεικνύουν γιατί το όνομα Loukia είναι και θα συνεχίσει να είναι χαραγμένο βαθιά στην ιστορία της ελληνικής μόδας.

Jenny.Gr

H Loukia συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά στο Hautes Grecians, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου 2022 στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά. O μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα επιστρέφει μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας, σε μια λαμπερή βραδιά με φόντο τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

Το Hautes Grecians προσκαλεί για μία ακόμη φορά μερικούς από τους μεγαλύτερους Έλληνες σχεδιαστές, παλιούς και νέους, για να μας θυμίσουν πως η τέχνη και η μόδα είναι δύο έννοιες αλληλένδετες που παραμένουν ζωντανές.

Η φετινή διοργάνωση φέρνει το υδάτινο στοιχείο σε πρώτο πλάνο. Το νερό ως ενέργεια, ως θεραπευτική δύναμη, ως πηγή της ζωής και του πλούτου. Το νερό της θάλασσας που μας εξαγνίζει και μας ταξιδεύει. Η μαγεία του νερού σε συνδυασμό με το μοναδικό αττικό ηλιοβασίλεμα, θα δημιουργήσουν το φετινό σκηνικό του Hautes Grecians 2022.

Jenny.Gr


Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια, θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου του σωματείου ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού). Εμείς μιλήσαμε με την Loukia για την επερχόμενη παρουσία της στο event. Όπως μας είπε αυτό το show δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα.

«Δεν θα μπορούσα να μην δεχτώ την πρόσκληση της Tζένης Μπαλατσινού. Έχω συμμετάσχει σε όλες τις επιδείξεις Hautes Grecians που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ήταν όλες πολύ επιτυχημένες, πολύ ωραίες. Και αυτή την φορά εύχομαι και ελπίζω να πάνε όλα καλά», μοιράζεται η σχεδιάστρια. «Εγώ ετοιμάζω πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνω συνήθως, από αυτά που ο κόσμος έχει συνηθίσει από εμένα. Κάποια από τα ρούχα είναι πολύ νεανικά, έχει πολύ χρώμα αυτή η επίδειξη», αποκαλύπτει για την συλλογή.

Jenny.Gr

Όσο για τον τρόπο της παρουσίασης, η Loukia θέλησε να τιμήσει τον εκπλιπόντα Έλληνα μουσικό και συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου. «Επειδή ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ήταν πολύ φίλος μου, την ώρα του show θα ακούγεται η μουσική του από το οι "Οι δρόμοι της φωτιάς", που το ξέρει όλος ο κόσμος, για να τον τιμήσω. Πάντα με ενέπνεε. Το ήξερα πάρα πολλά χρόνια και ήταν μεγάλη η λύπη μου που έφυγε. Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει μουσική του σε επίδειξη μου, αλλά είναι ευκαιρία να το κάνω».

Jenny.Gr