ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2023: Ο χορευτής της ΕΛΣ, Στέλιος Κατωπόδης για τη φετινή του συμμετοχή- «Ο χορός για μένα είναι "κάθαρση"»


Έλενα Κρητικού

6 Ιουνίου 2023

Hautes Grecians 2023: Ο χορευτής της ΕΛΣ, Στέλιος Κατωπόδης για τη φετινή του συμμετοχή- «Ο χορός για μένα είναι "κάθαρση"»
Instagram/ STELIOS KATWPODIS
Στο περσινό Hautes Grecians συμμετείχε ως μοντέλο με τους Deux Hommes. Φέτος, θα είναι χορευτής στo show του Σωτήρη Γεωργίου, αποδεικνύοντας γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το Hautes Grecians, ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα, επιστρέφει για 5η χρονιά, αυτήν τη φορά στην Ελευσίνα.

Το φιλανθρωπικό fashion event, που θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στις 19:00, είναι το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής μόδας, ένας διάλογος με την ιστορία, τη δημιουργικότητα και την εξέλιξη. Δεν είναι απλά ένας θεσμός αλλά είναι αφιέρωμα στους ανθρώπους της μόδας που δημιουργούν με πάθος για να αναδείξουν την αισθητική και να απογειώσουν την υψηλή ραπτική σε νέα επίπεδα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που το αποτελούν φέτος, είναι ο κορυφαίος χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Στέλιος Κατωπόδης, ο οποίος συμμετείχε και στο περσινό Hautes Grecians ως μοντέλο με τους «υπέροχους και αγαπημένους του» Deux Hommes. Ο ίδιος δηλώνει άλλωστε λάτρης της μόδας. «Είναι κάτι που με συμπληρώνει. Φωτογραφήσεις, πασαρέλα, ρούχα. Είναι μια σχέση που θέλω να συνεχίσει να είναι αμφίδρομη».

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη διοργάνωση, μιλήσαμε μαζί του για τη φετινή του συμμετοχή στο show του Σωτήρη Γεωργίου.

«Είναι η δεύτερη μου συμμετοχή και είμαι πολύ χαρούμενος. Φέτος θα είμαι εκεί, ως χορευτής και πραγματικά είναι τιμή μου να βρίσκομαι στην οργάνωση αυτή που θα πραγματωθεί στην πρωτεύουσα του πολιτισμού, την Ελευσίνα», σημείωσε χαρακτηριστικά

Jenny.Gr
Instagram/ STELIOS KATWPODIS

Όπως πρόσθεσε: «Δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση του Σωτήρη Γεωργίου. Είναι ένας σχεδιαστής που αγαπώ. Φαίνεται στη δουλειά του αλλά και σαν άνθρωπος ότι αγαπά και σέβεται πολύ τους καλλιτέχνες και την τέχνη γενικότερα. Είναι μια έκπληξη λοιπόν αυτό που έχουμε ετοιμάσει κι ελπίζω να αρέσει στο κοινό».

O Στέλιος Κατωπόδης γεννήθηκε στη Λευκάδα και γαλουχήθηκε με τη μουσική κουλτούρα και παράδοση του νησιού. Παρακολούθησε μαθήματα κλασικής μουσικής σε ωδείο επί σειρά ετών, φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάδας, ενώ συνέχισε σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε κλασικό μπαλέτο σε ηλικία δεκαεπτά ετών με δάσκαλο τον Θωμά Γκουντή και αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με άριστα.

Αργότερα, έγινε μέλος του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου έχει ερμηνεύσει σολιστικούς ρόλους και έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι Βλαντίμιρ Βασίλιεφ, Ρενάτο Τζανέλλα, Παντελής Ζήκας, Ρέυ Μπάρρα, Χριστιάνα Στεφάνου, Φωκάς Ευαγγελινός, Σοφία Σπυράτου, Θωμάς Γκουντής, Αντώνης Φωνιαδάκης, Ντάγκλας Λη, Μπενζαμέν Μιλπιέ, Αλεξάντερ Έκμαν, Πόντους Λίντμπεργκ, Κωνσταντίνος Ρήγος.

Ο χορός για εκείνον, ίσως δεν περιγράφεται με λέξεις παρά μόνο με τις ζωηρές μορφές και τις εικόνες που δημιουργούνται επί σκηνής. Όπως λέει, «πάνω στη σκηνή βιώνει πολλά συναισθήματα», συναισθήματα τα οποία γεννά και στο κοινό.

«Ο χορός για μένα αν μπορεί κανείς αποδώσει με λέξη αυτό που σημαίνει, είναι "κάθαρση". Πάνω στη σκηνή βιώνω παρά πολλά συναισθήματα. Πολλές φορές είμαι παρών με συνειδητότητα του τι κάνω και άλλες φορές σαν να βρίσκομαι σε παράλληλο χρόνο. Προτιμώ το συναίσθημα της λύτρωσης»

Jenny.Gr
Instagram/ STELIOS KATWPODIS

Παρόλο που χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επιλέγει να είναι μετριόφρων όταν το ακούει. Τι είναι όμως αυτό που τον διακρίνει τόσο πέρα από το ταλέντο του; «Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την τέχνη μου/μας. Υπηρετώ την τέχνη με την αλήθεια μου, όσο γίνεται. Αυτό σκέφτομαι μόνο».

«Θέλει πολύ προσωπική δουλειά και "επικοινωνία" με το κοινό για να πετύχει το ταξίδι που προσφέρεις. Η θεατρική μου προσέγγιση στο ρόλο και ο έμφυτος λυρισμός νομίζω πως είναι η διαφορετικότητα που σώζω σαν ερμηνευτής, πράγμα που τείνει να εκλείψει»

Η σπουδαιότερη στιγμή στην καριέρα του, κρύβεται σε όλες τις εμφανίσεις. Υπάρχει βέβαια κάτι ανάμεσά τους που ξεχωρίζει λίγο περισσότερο, και αυτό είναι οι ρόλοι του στο έργο «Χορός με την σκιά μου» σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Λίγες ώρες πριν το Hautes Grecians 2023, ανυπομονούμε να δούμε τι έχει ετοιμάσει με την ομάδα του, υπηρετώντας την τέχνη με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, όπως κάθε φορά.

Jenny.Gr
Instagram/ STELIOS KATWPODIS

Στο φετινό catwalk του Hautes Grecians θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι σχεδιαστές και πρωτοπόροι της Ελληνικής Μόδας:

Catwalk:

  • Dimitris Petrou,
  • 240791ek x Apiliotis,
  • Sotiris Georgiou

Tribute to Greek Designers: Orsalia Pathenis, Vassilis Zoulias, Ioanna Kourbela, Konstantinos Tsigaros, Christos Petridis, Liana Campa, Chara Lembessi, Denise Eleftheriou, Giannis Togos, Dimitris Dassios, Yiorgos Eleftheriadis, Angelos Bratis, Makis Tselios, Dimitris Petrou, Sotiris Georgiou

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό live performance από την Panarmonia.

Σας προσκαλούμε να το βιώσετε από κοντά, μαζί μας.

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια, θα διατεθούν για τους σκοπούς των:

  • ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού)

  • Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, «Φιλική Φωλιά»

Με την στήριξη του Δήμου Ελευσίνας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας.

Sponsors: MAC, L'Oréal Professionnel, Perrier®

Κλείστε το εισιτήριό σας τώρα εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.