ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

To Hautes Grecians 2023 στηρίζει για άλλη μια χρονιά το έργο του σωματείου EΛIZA


JTeam

3 Ιουνίου 2023

To Hautes Grecians 2023 στηρίζει για άλλη μια χρονιά το έργο του σωματείου EΛIZA
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη στήριξη του έργου του σωματείου ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού)

Μέρος από τα έσοδα των εισιτηρίων του Hautes Grecians 2023, θα διατεθεί για τη στήριξη του έργου του σωματείου ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού. Ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα επιστρέφει φέτος για το 5ο edition του, στην πιο ιδιαίτερη θεματική του μέχρι σήμερα. Η Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, γίνεται το σκηνικό του HG23 και μαζί, αφηγούνται μια ιστορία αναγέννησης.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 19.00, το φιλανθρωπικό fashion event , θα πραγματοποιηθεί στo Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Η ξεχωριστή θέση της Ελευσίνας και η ιδιαίτερη θέση της γυναίκας μέσα στην ιστορία της πόλης, έρχονται να συμπληρώσουν και να υπερθεματίσουν τον πυρήνα του Hautes Grecians: τον συγκερασμό τέχνης και μόδας, ως δύο έννοιες αλληλένδετες που χαρτογραφούν το δικό τους πέρασμα από το σκοτάδι στο φως. Η Ελευσίνα ως ανθώνας, ένας κήπος από πράξεις και ιδέες, υποδέχεται το διαρκώς εξελισσόμενο όραμα του HG και τη δυναμική ομάδα σχεδιαστών του, παλιών και νέων, για να δημιουργήσουν μαζί αυτόν τον Ιούνιο έναν νέο, σύγχρονο μύθο.

Ο σπουδαίος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στη χώρα μας είναι το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής μόδας, ένας διάλογος με την ιστορία, τη δημιουργικότητα και την εξέλιξη. Δεν είναι απλά ένας θεσμός αλλά είναι αφιέρωμα στους ανθρώπους της μόδας που δημιουργούν με πάθος για να αναδείξουν την αισθητική και να απογειώσουν την υψηλή ραπτική σε νέα επίπεδα

Jenny.Gr

Το Hautes Grecians μέσα από τα μάτια του ΕΛΙΖΑ

«Η ομάδα του Haute Grecians απαρτίζεται από ανθρώπους ζεστούς, φωτεινούς, πρόθυμους, ευγενικούς, ενθουσιώδεις, γενναιόδωρους, ακριβώς όπως και η επικεφαλής της, η Τζένη Μπαλατσινού. Όλοι τους, ήρεμοι και δημιουργικοί, φέρνουν ανθρώπους κοντά, υλοποιώντας ιδέες που προβάλουν το όμορφο και το καλό και το προσφέρουν πλουσιοπάροχα. Και αυτό είναι η μία όψη της «Υψηλής Ραπτικής της Ελλάδας», όπως την παρουσιάζει η Liquid Media. Η άλλη όψη έχει τη δύναμη της προσφοράς, μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς το Eliza. Είμαστε ευγνώμονες για το υπέροχο αυτό δώρο, σύμβολο υψηλής αισθητικής, ευγένειας και καλοσύνης», Βάννα Μαρκετάκη, Διευθύντρια του ΕΛΙΖΑ

Η φετινή διοργάνωση στηρίζει και φέτος, το ΕΛΙΖΑ, το οποίο από τις 6 – 9 Ιουνίου, συνεχίζει το έργο για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα και τους θεσμούς της Αναδοχής και της Υιοθεσίας. Οι άνθρωποι του ΕΛΙΖΑ κοιτάνε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση της αποτροπής της βίας στα παιδιά, εκφράζοντας το ίδιο μήνυμα «Μηδενική Ανοχή στην Παιδική Κακοποίηση». Για την επίτευξη του στόχου τους, βαδίζουν σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις, ενημερώνοντας, εκπαιδεύοντας, χτίζοντας δομές αναγνώρισης της κακοποίησης. Για τους ανθρώπους του ΕΛΙΖΑ, η πρώιμη πρόληψη και η αναγνώριση της κακοποίησης είναι το σημαντικότερο βήμα για μία υγιή ενήλικη ζωή.

Στόχος κάθε ενέργειας του Σωματείου είναι η ουσιαστική αλλαγή και η συμβολή στο τέλος της βίας ενάντια στα παιδιά. Όπως περιγράφουν τα μέλη του Σωματείου, «Καθήκον μας είναι να ακούσουμε τα παιδιά. Να τα προστατέψουμε. Να τα φροντίσουμε ή να φροντίσουμε πριν η βία ξεσπάσει πάνω τους και τα σακατέψει για μια ζωή».

Η διαδρομή του ΕΛΙΖΑ

Το Επίτιμο Μέλος & Πρόεδρος του Σωματείου, κυρία Μαρίνα Καρέλλα, σημαδεύτηκε πριν χρόνια από την τραγική ιστορία της μικρής Ελίζας, η οποία ενώ για 5 χρόνια μεγάλωνε με τον στοργικό της πατέρα, κακοποιήθηκε ψυχικά, σωματικά και σεξουαλικά για έναν χρόνο από την ίδια της τη μητέρα και πέθανε μόλις στην ηλικία των 6 της χρόνων.

Το θλιβερό παράδειγμα της Ελίζας έγινε πηγή έμπνευσης για πολλούς και ειδικά για το Σωματείο ώστε να αρχίσει να προσφέρει σκέψεις και δράσεις για την πρόληψη και την αναγνώριση της παιδικής κακοποίησης. Μαζί με τον σύζυγό της, Μιχαήλ, η κυρία Μαρίνα ξεκίνησε τις προσπάθειες το 2008, όπου σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, ίδρυσαν από κοινού τον πρώτο Ξενώνα Θεραπείας και Αποκατάστασης για κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Ελλάδα.

Ο Ξενώνας SOS – ΕΛΙΖΑ αποτελεί έως σήμερα ένα πρότυπο κέντρο παιδικής προστασίας. Μέσα στα 7 πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ξενώνα βρήκαν προστασία και αποκατάσταση 43 βρέφη, νήπια και μικρά παιδιά, ενώ 27 βρίσκονταν ήδη σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον. Το 2016, η λειτουργία του ξενώνα πέρασε αποκλειστικά στην ευθύνη των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, που συνεχίζουν το έργο τους βασισμένοι σε γερά θεμέλια, με το βλέμμα στραμμένο στην καλύτερη δυνατή αποκατάσταση των φιλοξενούμενων παιδιών.

Το 2013 ξεκίνησε ένα συνεργατικό πρόγραμμα μεταξύ του Σωματείου και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ένα παιδί, ένας κόσμος». Στόχος του προγράμματος ΒΗΜΑ είναι η στήριξη νέων οικογενειών, που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα και έλλειψη κοινωνικής προστασίας, συμβάλλοντας έτσι στον εντοπισμό και την πρώιμη παρέμβαση στα προβλήματα της οικογένειας, προκειμένου να μην οδηγηθεί στην κακοποίηση ή την παραμέληση των παιδιών της.

Ανάμεσα στις ενέργειες που ξεχωρίζουν, είναι η 1η Μονάδα Αναγνώρισης της Παιδικής Κακοποίησης στο νοσοκομείο Παίδων. Σε συνεργασία με πανεπιστήμια των ΗΠΑ και Οργανώσεις που καταπολεμούν κάθε μορφή βίας στα παιδιά, το ΕΛΙΖΑ υλοποίησε επιμορφωτικά σεμινάρια αναγνώρισης της κακοποίησης για γιατρούς, για δικαστές -εισαγγελείς, για εκπαιδευτικούς.

Ο σκοπός της γραμμής 10454

Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΙΖΑ 10454 θέλει να βοηθήσει εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά σε παιδιά, που αντιλαμβάνονται ή υποψιάζονται ότι ένα παιδί παραμελείται ή και κακοποιείται ψυχικά, σωματικά, σεξουαλικά. Θέλει να προστατεύσει παιδιά, προσφέροντας πλαισίωση στους καλούντες, λύνοντας απορίες αναφορικά με νομικά και διαδικαστικά θέματα αναφορών περιστατικών παραμέλησης ή/και κακοποίησης.

Παράλληλα, θέλει να προσφέρει ψυχολογική ενδυνάμωση για τη διερεύνηση ενός περιστατικού με υποψία παραμέλησης ή και κακοποίησης και ψυχολογική στήριξη για την ορθή αντιμετώπιση και ενδεχόμενη αναφορά του περιστατικού.

Στο φετινό catwalk του Hautes Grecians θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι σχεδιαστές και πρωτοπόροι της Ελληνικής Μόδας:

Catwalk:

  • Dimitris Petrou,
  • 240791ek x Apiliotis,
  • Sotiris Georgiou
Jenny.Gr
PANOULIS Photography

Tribute to Greek Designers: Orsalia Pathenis, Vassilis Zoulias, Ioanna Kourbela, Konstantinos Tsigaros, Christos Petridis, Liana Campa, Chara Lembessi, Denise Eleftheriou, Giannis Togos, Dimitris Dassios, Yiorgos Eleftheriadis, Angelos Bratis, Makis Tselios, Dimitris Petrou, Sotiris Georgiou

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό live performance από την Panarmonia.

Σας προσκαλούμε να το βιώσετε από κοντά, μαζί μας.

Κλείστε τώρα το εισιτήριό σας εδώ

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια, θα διατεθούν για τους σκοπούς των:

  • ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού)

  • Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, «Φιλική Φωλιά»

Με την στήριξη του Δήμου Ελευσίνας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας.

Sponsors: MAC, L'Oréal Professionnel, Perrier®

Κλείστε το εισιτήριό σας τώρα εδώ