ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians - Dimitra Antonea: «Φροντίζω να εξελίσσομαι και να πηγαίνω τη δημιουργία πάντα ένα βήμα μπροστά»


Άρτεμις Καράγιαννη

4 Ιουνίου 2024

Dimitra Antonea
Η Δήμητρα Αντωνέα που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την Haute Couture συλλογή της, μιλάει στο JennyGr λίγες μέρες πριν τη μεγάλη βραδιά

Αφήνοντας λίγο στην άκρη την έμπνευση των νυφικών φορεμάτων και αγκαλιάζοντας την υψηλή ραπτική με μια νέα προσέγγιση, η Δήμητρα Αντωνέα παρουσιάζει για πρώτη φορά την Haute Couture συλλογή της. Ανάμεσα στα fittings και τα last details του show της, «ξεκλέβει» λίγο χρόνο για να μας μιλήσει για όλο αυτό.

Η σχεδιάστρια Δήμητρα Αντωνέα συστήνεται εκ νέου με μια συλλογή που επαναπροσδιορίζει τη γυναικεία φιγούρα με σχέδια που ξεπερνούν τα όρια των trends δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό και ανατρεπτικό αποτέλεσμα. Μπούστα σφιχτοδεμένα σε κορσέδες, χέρια που υποδηλώνουν το σθένος τους με τεράστια ογκώδη μανίκια, σαγηνευτική μέση τυλιγμένη σε ορατά και αόρατα δίχτυα και γοφοί ελεύθεροι – ο ορισμός της προσμονής – κάτω από αρχιτεκτονικά δομημένες φούστες. Η πρώτη μη νυφική συλλογή της Δήμητρας Αντωνέας είναι μια δημιουργική αποκάλυψη που θα γίνει στο Hautes Grecians 2024, στις 5 Ιουνίου στις 19.00, στις Ιστορικές Εγκαταστάσεις Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου ΔΕΗ.

Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ

Dimitra Antonea

Μιλήστε μας λίγο για τη συμμετοχή σας στο Hautes Grecians που αυτή τη φορά δεν φορά το καπέλο του Bridal, αλλά του Haute Couture.
Πρόκειται για μια συλλογή ειδικά σχεδιασμένη για το Hautes Grecians. Ουσιαστικά συστήνομαι εκ νέου στο κοινό, με σχέδια που επαναπροσδιορίζουν τη γυναικεία φιγούρα σε ένα πρωτοποριακό και ανατρεπτικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιώντας την κατασκευή ως μέσο απελευθέρωσης, δημιουργείται ένας διάλογος ανάμεσα στο γυμνό εύθραυστο σώμα και το δυναμικό πνεύμα. Μπούστα σφιχτοδεμένα σε κορσέδες, χέρια που υποδηλώνουν το σθένος τους με τεράστια ογκώδη μανίκια, σαγηνευτική μέση τυλιγμένη σε ορατά και αόρατα δίχτυα και γοφοί ελεύθεροι -ο ορισμός της προσμονής- κάτω από αρχιτεκτονικά δομημένες φούστες.

Πώς βλέπετε την Υψηλή Ραπτική στην Ελλάδα;
Οι Έλληνες σχεδιαστές έχουν πολλά να προσφέρουν τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Υπάρχουν αρκετοί ήδη καταξιωμένοι στο χώρο που έχουν διαγράψει την πορεία τους, αλλά και πολλοί νέοι ταλαντούχοι σχεδιαστές με όραμα, εφάμιλλοι αυτών του διεθνούς fashion business. Στη χώρα μας δεν υπολειπόμαστε ταλέντου, αρκεί να υφίστανται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να αναδειχθούν οι καλλιτέχνες που το αξίζουν.

Οι δημιουργίες σας έχουν την πινελιά του παραμυθένιου και του αιώνια κοριτσίστικου. Παραμένει αυτό το feeling και στο βραδινό ένδυμα;
Παραμένω πιστή στα βασικά χαρακτηριστικά που με καθιέρωσαν ως σχεδιάστρια. Αν ανατρέξει κανείς σε προηγούμενες συλλογές μου θα διαπιστώσει σαφώς την εξέλιξη, αλλά και τη συνέπεια της παρουσίας μου. Το προσωπικό μου όραμα για την Υψηλή Ραπτική συνδυάζει απόλυτα τη girly αισθητική με λίγο πιο αιχμηρές αναφορές και μια δόση sexiness. Τα ρούχα που σχεδιάζω, άλλωστε, εκφράζουν την ίδια μου την προσωπικότητα, είναι αυτά που φοράω κι εγώ η ίδια.

Στη χώρα μας δεν υπολειπόμαστε ταλέντου, αρκεί να υφίστανται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να αναδειχθούν οι καλλιτέχνες που το αξίζουν.

Dimitra Antonea


Οι γυναίκες στην Ελλάδα είναι πλέον πολύ εκπαιδευμένες όσον αφορά την εμφάνισή τους. Πόσο challenging είναι αυτό;
Πράγματι αυτό ισχύει! Οι Ελληνίδες πλέον παρακολουθούν πολύ τη μόδα, είναι ενήμερες για τις τρέχουσες τάσεις, πολλές ταξιδεύουν για να δουν από κοντά fashion shows και events και γνωρίζουν τι ταιριάζει στις ίδιες. Ως δημιουργός πρέπει συνεχώς να ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες τους και να τους προσφέρω πρωτότυπες και ευφάνταστες ενδυματολογικές προτάσεις, γι' αυτό φροντίζω να εξελίσσομαι και να πηγαίνω τη δημιουργία πάντα ένα βήμα πιο μπροστά. Δεν εφησυχάζω με τα κεκτημένα.

Έχετε λάβει μεγάλη αναγνώριση από το εξωτερικό. Τι σας έχει διδάξει αυτή η διεθνής πορεία που έχετε χαράξει;
Τετριμμένο ίσως αυτό που θα πω, αλλά τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς σκληρή δουλειά! Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ θετική ανταπόκριση από το εξωτερικό και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν λαμβάνω μηνύματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από Ευρώπη, Αμερική ακόμα και από Ασία. Η διεθνής αναγνώριση είναι ένας δύσκολος στίβος που δεν έχω κατακτήσει ακόμα, έχει γίνει η αρχή και προσπαθώ για το καλύτερο.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Brand Dimitra Antonea στο κομμάτι της υψηλής ραπτικής και του βραδινού ενδύματος;
Ένας σημαντικός στόχος υλοποιήθηκε ήδη με τη δημιουργία του νέου atelier στο κέντρο της Αθήνας. Μετράει μόλις ένα χρόνο λειτουργίας και με κάνει πραγματικά περήφανη, γιατί τον ονειρευόμουν ήδη από τη γέννηση του brand πριν από 15 χρόνια. Θεωρώ ότι και μόνο ως περιβάλλον αποτελεί μια νέα πρόταση στο χώρο της μόδας και το ορμητήριο από όπου η έμπνευση, η δημιουργία και η εξέλιξη του προσωπικού μου fashion οράματος παίρνει σάρκα και οστά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.