ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians- LASKOS: «Αγαπώ τη γυναικεία οντότητα και θέλω κάθε φορά να αναδεικνύω τη θηλυκότητά της»


Άρτεμις Καράγιαννη

4 Ιουνίου 2024

laskos
Ένας από τους πιο αγαπημένους σχεδιαστές της ελληνικής μόδας ξεδιπλώνει τις σκέψεις του στο JennyGr, λίγες μέρες πριν τη μεγάλη βραδιά

Έγινε γνωστός χάρη στις συγκλονιστικές haute couture νυφικές συλλογές του. Με αυτή την κολεξιόν όμως, ο Γιάννης Λάσκος αναγεννιέται. Η “REBIRTH” collection είναι η ψυχική του ελευθερία που μεταφράζεται σε διαφάνειες από οργάντζα και φιλέ με έμφαση στους όγκους, σε χειροποίητα καπιτονέ υφάσματα σε παλ αποχρώσεις, σε κλασικές φόρμες και τεχνοτροπίες υψηλής ραπτικής. Κι όλα αυτά συνδυασμένα αρμονικά με την street fashion αισθητική, δηλώνοντας το δυναμισμό της γυναίκας του σήμερα και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την προσωπική της ελευθερία. Ένας από τους πιο αγαπημένους σχεδιαστές της ελληνικής μόδας ξεδιπλώνει τις σκέψεις του λίγες ώρες πριν μας χαρίσει ένα υπέροχο show μόδας γεμάτο έμπνευση, εικόνα και ήχο στο Hautes Grecians 2024, στις 5 Ιουνίου στις 19.00, στις Ιστορικές Εγκαταστάσεις Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου ΔΕΗ.

Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ

laskos

Η μεγάλη βραδιά της ελληνικής μόδας είναι και φέτος γεγονός. Πώς νιώθεις για τη συμμετοχή σου σε αυτή;
Δεν θα μπορούσα να μην είμαι χαρούμενος, παίρνοντας μέρος σ ́ έναν τόσο σημαντικό θεσμό που αφορά την ελληνική μόδα, όπως το Hautes Grecians. Ο παιδικός ενθουσιασμός, που χαρακτηρίζει τη δημιουργικότητα και η πίεση του χρόνου, σε αντίθεση, με τη σιγουριά του αποτελέσματος, δημιουργούν μια μίξη συναισθημάτων που μόνο θετικά μπορώ να τα χαρακτηρίσω.

Τι σπουδαίο έχει η ελληνική μόδα και τι την κάνει να ξεχωρίζει;
Η ελληνική μόδα έχει σπουδαίους ανθρώπους που πασχίζουν με τεράστια δυσκολία να την κρατήσουν ζωντανή. Χωρίς καμία σημαντική υποστήριξη, προσπαθούμε να είμαστε ικανοί επιχειρηματίες και δημιουργοί. Αυτή η ικανότητα και μόνο μας κάνει ξεχωριστούς.

Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του brand Laskos που θα δούμε εκείνη τη μέρα να ξεδιπλώνονται στο catwalk του Hautes Grecians;
Οι τεχνοτροπίες της υψηλής ραπτικής, πρωταγωνιστούν στην νέα συλλογή "REBIRTH" του οίκου LASKOS. Γνώσεις χρόνων, όραμα, ιδέα και τα έμπειρα χέρια του ατελιέ δίνουν το αποτέλεσμα που θα δείτε στο catwalk του Hautes Grecians. Καλοραμμένα ρούχα με έμπνευση, έντονη ενέργεια, και ένα αφήγημα με εικόνα και ήχο.

Η ελληνική μόδα έχει σπουδαίους ανθρώπους που πασχίζουν με τεράστια δυσκολία να την κρατήσουν ζωντανή

laskos
Photo credits: Δώρα Δημητρίου

Γεωμετρία, αισθησιασμός, θηλυκότητα πάντα χαρακτηρίζουν τις συλλογές Laskos. Τι μορφή παίρνουν αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή;
Είναι σχεδόν αδύνατον να μην υπάρχουν όλα τα παραπάνω σε κάθε συλλογή. Αγαπώ τη γυναίκεια οντότητα και θέλω κάθε φορά να αναδεικνύω την θηλυκότητά της μέσα από έναν κομψό ερωτισμό και τις γεωμετρικές αυστηρές γραμμές που χαρακτηρίζουν το brand. Βλέπουμε στην συλλογή REBIRTH να αντικαθιστούν οι καμπύλες, τις πολύ έντονες ασύμμετρες γωνίες του παρελθόντος. Με αυτό το σχήμα του κύκλου, εκφράζομαι, εμπνέομαι και θαυμάζω τη γυναίκα του σήμερα, η οποία πασχίζει εκατοντάδες χρόνια να απελευθερωθεί από τα κοινωνικά στερεότυπα.

Πώς έχουν αλλάξει τα social media τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνουμε την εμφάνισή μας;
Η ταχύτητα είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την εποχή των social media στον χώρο της μόδας και όχι μόνο. Γρήγορη πληροφορία, άμεση ενημέρωση, trends από ανθρώπους καθημερινούς ή επαγγελματίες του είδους. Αυτή η αντικατάσταση των εντύπων της δεκαετίας του ‘90 από τα social media, δίνει την ελευθερία στον καθένα από εμάς, ένα άμεσο βήμα, να εκφραστεί και να προτείνει. Δεν είναι τυχαίο, ότι κορυφαία brands του πλανήτη προωθούν τα προϊόντα τους μέσα από influencers, γνωρίζοντας ότι το κοινό θα ακολουθήσει πίστα όχι μόνο την εμφάνιση αλλά το total lifestyle.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Brand Laskos για την επόμενη μέρα;
Βασικός στόχος, των επόμενων ημερών, έως το σόου, είναι να χαρίσω ένα υπέροχο θέαμα μόδας. Όσον αφορά τους επόμενους στόχους του brand LASKOS, θέλω να συντηρήσω τη δημιουργική μου διάθεση στα ύψη, ώστε να ικανοποιώ μέσα από την δουλειά μου, κάθε γυναίκα η οποία επισκέπτεται το ατελιέ, για να βιώνει μια μικρή, custom-made υπέροχη ιστορία.

Photo credits Κεντρικής Φωτογραφίας: Δώρα Δημητρίου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.