ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Η Pommery ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο after party του Hautes Grecians 2024


Branded Content Team

17 Ιουνίου 2024

Η Pommery ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο after party του Hautes Grecians 2024
Μία δροσερή, αρωματική σαμπάνια για τον επίλογο του μεγάλου fashion event

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, η Υψηλή Ραπτική είχε την τιμητική της. Οι Ιστορικές Εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου της ΔΕΗ έγιναν ο «καμβάς» πάνω στον οποίο πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά το μεγάλο fashion event.

Περίπου 500 καλεσμένοι έδωσαν το παρών σε έναν χώρο ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας. Θαύμασαν τις δημιουργίες μεγάλων σχεδιαστών και στήριξαν με τον τρόπο τους τους σκοπούς του ELIZA (Εταιρία κατά της Παιδικής Κακοποίησης), αφού όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια δόθηκαν σε αυτήν.

After party με σαμπάνια Pommery

Μπορεί το catwalk να ήταν το main event του γεγονότος, όμως, η βραδιά φυσικά δεν τελείωσε με το show. Μετά το τέλος του catwalk, στο after party, οι καλεσμένοι απόλαυσαν δροσερή σαμπάνια Blue Sky sur Glace του Οίκου Pommery.

Jenny.Gr

Η Blue Sky αποτέλεσε την ιδανική επιλογή. Σερβιρισμένη με πάγο ανέδειξε τον δροσιστικό της χαρακτήρα, με νέο πλούσιο αρωματικό σώμα από νότες τροπικών φρούτων & δροσερά εσπεριδοειδή.

Jenny.Gr

Πρόκειται για μία ημίξηρη σαμπάνια που παράγεται από τις ποικιλίες Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay. Οι αρωματικές της νότες είναι από αποξηραμένα σύκα, αμυγδαλόπαστα, πλούσια γλυκιά σφολιάτα και μέλι, οι οποίες έχουν «παντρευτεί» με άψογο τρόπο με νότες από αποξηραμένο λεμόνι και πορτοκάλι. Ένα ποτό πραγματικά ευκολόπιοτο, δροσερό και απολαυστικό. Ό,τι πρέπει για τέλειες καλοκαιρινές -και όχι μόνο- βραδιές.

Jenny.Gr

Πρόκειται για έναν Οίκο με πολύ μεγάλη ιστορία & όραμα που ξεκίνησε το 1858 όταν ανέλαβε τα ηνία η χήρα Madame Pommery και η επιτυχία του οφείλεται στη διορατικότητα της.

Το όραμα της ήταν η επέκταση του οίκου εστιάζοντας στη παραγωγή μοναδικών κρασιών.

Γνωρίζοντας ποσό σημαντική είναι η προέλευση και η ποιότητα των σταφυλιών επένδυσε στα καλυτέρα κτήματα της Καμπανίας, έριξε τα θεμέλια και έκτισε τη μεγαλύτερη αρχιτεκτονική κατασκευή της τότε εποχής η οποία ακμάζει μέχρι και σήμερα.

Ως πρωτοποριακή προσωπικότητα, ήταν η πρώτη που εμφιάλωσε το 1874 την 1η brut σαμπάνια με εμπορική επιτυχία, ενώ παράλληλα κατάφερε να σπάσει την παράδοση παραγωγής γλυκών κρασιών στον μέχρι τότε ανδροκρατούμενο εμπορικό χώρο.

Αναλυτικά τι συνέβη στο Hautes Grecians Vol.6

Τέχνη και μόδα είναι άμεσα συνδεδεμένες και αυτό ακριβώς παρακολουθήσαμε και στο opening act των Rianna+Nina που δημιούργησαν σε συνδυασμό με τον έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά, μια συλλογή με ένα αποκλειστικό print γεμάτο «θετική ενέργεια». Με φόντο τους ιστορικούς τοίχους του κεντρικού κτηρίου, η συλλογή από πολυτελή κομμάτια των Rianna+Nina γέμισε το χώρο με χρώμα και θετική ενέργεια. Μεταξωτά φορέματα-καφτάνια, κιμονό και φούστες άνοιξαν το Hautes Grecians 2024 συγχωνεύοντας τη σύγχρονη μόδα με ουσιαστικές καλλιτεχνικές εκφράσεις. Η ιδιαίτερη συνεργασία με τον καταξιωμένο Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά οδήγησε σε ένα exclusive print που ενσωματώνει λόγια ελπίδας και αισιοδοξίας, ενώ το 50% όλων των εσόδων αυτής της συλλογής θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά ELIZA.

Jenny.Gr

Στη συνέχεια, στο runway εμφανίστηκαν οι χαρακτηριστικές σιλουέτες του Angelos Bratis, με μακιγιάζ που επιμελήθηκε η Bobbi Brown, υπό τους ξεχωριστούς ήχους των Stereo Nova. Ο χώρος γέμισε με αέρινα και κομψά σχέδια, άλλοτε διαγώνια κομμένα, άλλοτε με πτυχώσεις, άλλοτε με σημασία στη ροή του υφάσματος. Συγκλονιστικές, όπως πάντα, οι δημιουργίες του μας έδειξαν πώς η αρχιτεκτονική εφαρμόζεται στη μόδα και μάλιστα με απόλυτα minimal και chic τρόπο.

Με μια συλλογή ειδικά σχεδιασμένη για το Hautes Grecians εμφανίστηκαν τα μοντέλα με τις δημιουργίες της σχεδιάστριας Dimitra Antonea. Η καταξιωμένη σχεδιάστρια συστήθηκε εκ νέου με την πρώτη μη νυφική συλλογή της που επαναπροσδιορίζει τη γυναικεία φιγούρα με σχέδια που ξεπερνούν τα όρια των trends. Χρησιμοποιώντας την κατασκευή ως μέσο απελευθέρωσης, δημιούργησε ένα διάλογο ανάμεσα στο γυμνό εύθραυστο σώμα και το δυναμικό πνεύμα. Μπούστα σφιχτοδεμένα σε κορσέδες, χέρια που υποδηλώνουν το σθένος τους με τεράστια ογκώδη μανίκια, σαγηνευτική μέση τυλιγμένη σε ορατά και αόρατα δίχτυα και γοφοί ελεύθεροι -ο ορισμός της προσμονής- κάτω από αρχιτεκτονικά δομημένες φούστες.

Jenny.Gr

O ελληνοαυστραλός Jordan Gogos, ένας πολυεπίπεδος καλλιτέχνης γνωστός για τα καινοτόμα σχέδια και τις δημιουργικές του συνεργασίες έφερε στο Hautes Grecians αυτή τη θεατρική αίσθηση που τον χαρακτηρίζει. Σε μια συλλογή που γεφυρώνει τα χειροποίητα θεμέλια της ελληνικής βιοτεχνίας με την υπερεμπορική τουριστική εμπορευματοποίηση της Αθήνας. Μάλιστα, ένα από τα κομμάτια που παρουσιάστηκαν έχει πάνω από 70 διαφορετικά τουριστικά και λαϊκά έργα τέχνης ραμμένα στο χέρι, αποτυπώνοντας αυτό που, σύμφωνα με την οπτική του Gogos, οι δρόμοι της Ελλάδας προσφέρουν το 2024.

Οι τεχνοτροπίες της υψηλής ραπτικής πρωταγωνίστησαν στη νέα συλλογή "REBIRTH" του οίκου Laskos που έκλεισε το fashion show. Γνώσεις χρόνων, όραμα, ιδέα και τα έμπειρα χέρια του ατελιέ έδωσαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα στο catwalk, με διαφάνειες από οργάντζα και φιλέ με έμφαση στους όγκους, σε χειροποίητα καπιτονέ υφάσματα σε παλ αποχρώσεις, σε κλασικές φόρμες αρμονικά συνδυασμένες με τη street fashion αισθητική, δηλώνοντας το δυναμισμό της γυναίκας του σήμερα και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την προσωπική της ελευθερία.

Jenny.Gr

Photo credits: Τζίνα Σκανδάμη

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.