ΣΤΙΛ RUNWAYS

Η εκπληκτική Coco Chanel


4 Ιανουαρίου 2013

Μία γυναίκα με πηγαίο στυλ.

H Gabrielle Bonheur Chanel, κατά κόσμο Coco αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της μόδας και η επιρροή της ακόμα και σήμερα είναι ιδιαιτέρως αισθητή σε ότι έχει να κάνει με το στυλ. Η ιστορία της είναι από μόνη της ένα αυτόνομο κεφάλαιο στη μόδα και ο τρόπος που πέτυχε και καθιερώθηκε ως μία από της σημαντικότερες σχεδιάστριες της εποχής της αλλά κι όλων των επόμενων είναι αξιοσημείωτος. Με ταραχώδη ζωή, χωρίς ταμπού και στεγανά στερεοτύπων της εποχής κατάφερε να κάνει απαραίτητο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας το μικρό μαύρο φόρεμα, καθώς επίσης απελευθέρωσε τη γυναικεία σιλουέτα απ’ ότι την έκανε να ασφυκτιά και να χάνει τη θηλυκότητα της. Η ίδια αγαπούσε την αδύνατη σιλουέτα, ,τις πέρλες και τα καπέλα και η επαγγελματική της εμμονή έφτανε στο σημείο του καθημερινού ελέγχου τον υπαλλήλων της για το μανικιούρ και το άρωμα. Η Chanel πίστευε ότι η γυναίκα χωρίς το άρωμά της, χάνει την ταυτότητά της.

Έραβε πάντα η ίδια τα ρούχα πάνω στα μοντέλα, έχοντας την επιμέλεια της κάθε λεπτομέρεια.

Η κλασσική της καπιτονέ τσάντα 2555 αποτελεί ακόμα ένα από τα πιο στυλάτα αξεσουάρ για ένα γυναικείο outfit και οι φλατ μπαλαρίνες φοριούνται ακόμα και σήμερα με την ίδια ευκολία για όλες τις ώρες και όλα τα στυλ. Φυσικά από την ιστορία της δεν θα μπορούσε να παραλείψει κανείς το Chanel No5, ένα ιδιαίτερο άρωμα που επιμελήθηκε η ίδια και πήρε το όνομά του επειδή ήταν το πέμπτο στη σειρά άρωμα που μύρισε η Coco. Το ανδρόγυνο στυλ που εισήγαγε, σπάζοντας το κατεστημένο της εποχής όσον αφορά τη γυναικεία ένδυση, ενέπνευσε μετέπειτα ένα σωρό σχεδιαστές και συνεχίζει ακόμα και σήμερα.

Σήμερα, ο οίκος Chanel διατηρεί την αισθητική της εμπνευσμένης Coco και έχει επεκταθεί σε όλα τα θέματα που αφορούν το στυλ, την ομορφιά και την περιποίηση της γυναίκας. Πολυτέλεια και εκλεπτυσμένο στυλ παραμένουν ακόμα τα βασικά χαρακτηριστικά του γαλλικού οίκου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.