ΣΤΙΛ RUNWAYS

Ο Μάκης Τσέλιος μας αποκαλύπτει τι πρόκειται να δούμε στην 14η AXDW


18 Οκτωβρίου 2013

Λίγες ώρες πριν από το fashion show του.

Ένα αγκάλιασμα Υψηλής Ραπτικής είναι η Collection από τον Μάκη Τσέλιο που πρόκειται να παρακολουθήσουμε σήμερα, στις 18 Οκτωβρίου και 18.00 το απόγευμα, στον υπέροχο χώρο του AXDW. Λίγες ώρες πριν, ο σχεδιαστής μιλάει στο Jenny.gr και μας αποκαλύπτει μερικές λεπτομέρειες από τη φετινή συλλογή που θα παρουσιάσει, μας λέει για την έμπνευση του, το στιλ της σύγχρονης Ελληνίδας γυναίκας, την ελληνική Μόδα αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του.

Λαμβάνετε μέρος σε μία διοργάνωση που προβάλλει και νέους σχεδιαστές. Έχοντας τόσα χρόνια λαμπρής πορείας στο χώρο της μόδας κατά ένα τρόπο δείχνετε την υποστήριξη σας στη νέα γενιά δημιουργών με αυτή τη συμμετοχή σας;

Πάντα στηρίζω τους νέους σε κάθε προσπάθεια τους εφόσον είμαι ο άμεσος υπεύθυνος σχεδιαστής της σχολής ΙΕΚ ΑΚΜΗ και δημιουργώ νέα γενιά καλλιτεχνών .

Πείτε μας για το θέμα και την έμπνευση της φετινής συλλογής σας που θα δούμε στο catwalk του AXDW;

Στην 14η Athens Exclusive Designers Week θα παρουσιάσω την καλοκαιρινή Collection Atelier 2014 για τη γυναίκα και τον άνδρα επηρεασμένη από εποχή 1920-1930 και με μουσική τζαζ –σουίνγκ . Η μοντέρνα σημερινή γυναίκα και ο αθλητικός νέος άνδρας αποτελούν για μένα πηγή έμπνευσης χωρίς βέβαια να αφήνω την κλασική μου φόρμα για όλους .

Ποια στοιχεία και χρώματα θα ξεχωρίσουν στη συλλογή σας;

Μουσελίνες, κρεπ σατέν , απλικαρισμένες δαντέλες επάνω σε μεταξωτά και κρεπ υφάσματα. Φορέματα, μαντό, σύνολα σε χρώματα ιβουάρ, μπεζ, ροζ παστέλ και γαλάζιο.

Με την μακροχρόνια εμπειρία σας βλέπετε ότι ο χώρος της μόδας στην Ελλάδα προχωράει, κάνει μεγάλα βήματα μπροστά στη μόδα;

Από ιδέες προχωράει πολύ μπροστά, η μόνη δυσκολία είναι η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας .

Ποια Ελληνίδα θεωρείτε την πιο καλοντυμένη που διατηρεί κομψό το στιλ της;

Η Ελληνίδα που φοράει μίνιμαλ και σε απλές γραμμές φορέματα και δεν κάνει το λάθος με έντονες χρωματικές αντιθέσεις. Πιστεύω πως οι Ελληνίδες σήμερα σε ένα υψηλό βαθμό είναι καλοντυμένες .

Τι να περιμένουμε στο μέλλον από τον Μάκη Τσέλιο; Έχετε κάποια σχέδια που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας;

Η δημιουργία… συνεχώς βρίσκω νέες ιδέες για τη μόδα που καλύπτουν ανάγκες στις γυναίκες και στους άνδρες. Η απώτερη επιθυμία μου είναι να δημιουργήσω ενδυματολογικά μια Μήδεια για να παιχτεί στην Επίδαυρο. Μήδεια θα ήθελα να παίξει η αγαπημένη μου ανιψιά Ελισάβετ Μουτάφη που πιστεύω ότι θα αποδώσει υπέροχα και με σοβαρότητα το σημαντικό αυτό ρόλο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.