ΣΤΙΛ RUNWAYS

Οι 2 νέες "Conscious" συλλογές της H&M


26 Μαρτίου 2014

1154_LB_15-Copy.jpg

Η νέα αειφόρος συλλογή H&M Conscious είναι πλέον γεγονός. Μία νέα προσέγγιση από το χώρο της μόδας στην οικολογική συνείδηση και συγκεκριμένα από την H&M έχει την υποστήριξη της Amber Valletta, η οποία είναι γνωστή για το ενδιαφέρον που δείχνει για την αειφορία.

Η συλλογή Conscious περιλαμβάνει βασικά κομμάτια μόδας, όλα από πιο αειφόρα υλικά, όπως 100% ανακυκλωμένο βαμβάκι, Tencel® και κάνναβη. Θα διατίθεται σε όλα τα καταστήματα Η&Μ που προσφέρουν γυναικεία είδη, καθώς και online. “Αυτή η συλλογή δείχνει ότι μπορεί κάποιος να νοιάζεται για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, και ταυτόχρονα να ακολουθεί τη μόδα…. δεν χρειάζεται πια να κάνουμε συμβιβασμούς στη μόδα για χάρη της αειφορίας” δηλώνει η Amber Valletta.

Η Conscious Exclusive θα διατίθεται σε 150 επιλεγμένα καταστήματα Η&Μ παγκοσμίως, καθώς και online.

Το Jenny.gr επικοινώνησε με την Catarina Midby, Επικεφαλή Επικοινωνίας Μόδας & Αειφορίας, η οποία εξηγεί τι ακριβώς κάνει τις συλλογές αυτές ξεχωριστές καθώς και το λόγο που η H&M δημιούργησε τις 2 Conscious Collections.

Catarina Midby

Η eco συλλογή θα έχει την ίδια ποιότητα και σχεδιασμό όπως οι υπόλοιπες συλλογές H&M; Υπάρχουν διαφορές;

Τα οργανικά υλικά έχουν την ίδια υψηλή ποιότητα, όπως και τα συνηθισμένα. Οι ανακυκλωμένες, φυσικές ίνες χρειάζεται να συνδυαστούν με άλλου τύπου ίνες, προκειμένου το ύφασμα να είναι ανθεκτικό, ενώ ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας και το πολυαμίδιο είναι το ίδιο ανθεκτικά με τα συνηθισμένα. Τα φιλικά προς το περιβάλλον υφάσματα όπως το Tencel και το Monocel δεν διαφέρουν σε τίποτα όσον αφορά στην ανθεκτικότητα από τα αντίστοιχα συμβατικά όπως η βισκόζη και το βαμβάκι.

Η κάνναβη είναι ένα παράξενο υλικό για την παραγωγή ρούχων. Γιατί την επιλέξατε γι’ αυτή τη συλλογή σας;

Υποθέτω ότι αναφέρεστε στις ίνες της κάνναβης (Hemp) που χρησιμοποιούνται για τη νέα συλλογή, οι οποίες δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά (ή επιπτώσεις) με την κάνναβη που έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Αντιθέτως είναι ένα εξαιρετικό υλικό, που χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με άλλα για την παραγωγή υφασμάτων που μοιάζουν με μετάξι.

Πιστεύετε ότι η μόδα έχει τη δύναμη να προκαλέσει οικολογική ευαισθητοποίηση;

Φυσικά! Αν κάνεις τις σωστές επιλογές και συμπεριφέρεσαι υπεύθυνα, τόσο όταν παράγεις όσο κι όταν καταναλώνεις τα προϊόντα της μόδας, καλλιεργείται οικολογική συνείδηση.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης αυτή της φιλικής προς το περιβάλλον συλλογής και γιατί διαλέξατε την Amber Valletta ως το κεντρικό της πρόσωπο;

H Amber είναι το πρόσωπο και των δύο “Conscious” συλλογών και τη διαλέξαμε γιατί η ομορφιά και το προσωπικό της στιλ ταιριάζουν στην εικόνα της συγκεκριμένης συλλογής. Επίσης η ίδια πρεσβεύει την αειφορία στη μόδα αφού έχει ξεκινήσει μία online πλατφόρμα για αειφόρα brands, τη Master and Muse, όπου και η δική μας Conscious Exclusive συλλογή θα είναι διαθέσιμη από τις 10 Απριλίου. Η Conscious Exclusive συλλογή είναι εμπνευσμένη από το πάθος και το δραματικό ύφος μίας ταυρομαχίας στην αρένα καθώς και του flamenco στυλ, όπου το αρσενικό βρίσκεται έναντι του θηλυκού. Η Conscious συλλογή, από την άλλη, έχει έμπνευση το glamour των Βεδουίνων και γι’ αυτό τα ρούχα έχουν όγκο σε γήινες αποχρώσεις με πινελιές χρυσού.

Γιατί πιστεύετε ότι κάποιος θα επιλέξει να αγοράσει ένα προϊόν από τις Conscious συλλογές σας;

Επειδή όλα είναι καταπληκτικά κομμάτια μόδας, όμορφα και μοναδικά. Και επιπλέον όλα φέρουν την αξία της αειφορίας!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.