ΣΤΙΛ RUNWAYS

Giorgio Armani: Ο μεγιστάνας της μόδας


17 Ιουλίου 2015

Giorgio-Armani-Jan08-30Apr15-Getty_b_426x6391.jpg

Η αρχή του ήταν κάπως έτσι: αναλάμβανε τη διακόσμηση στις βιτρίνες ενός εμπορικού κέντρου στο Μιλάνο, στο οποίο στην πορεία έγινε υπεύθυνος πωλήσεων στην κομμάτι της αντρικής μόδας. Η συνέχεια όμως ήταν πολύ πιο απρόσμενη και λαμπερή για τον μεγιστάνα της μόδας Giorgio Armani. Ένας από τους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές της Ιταλίας με πολυάριθμες σειρές ρούχων από τα δημοφιλή jeans μέχρι τη δική του σειρά καλλυντικών, ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια πωλήσεις το χρόνο. 

Γεννήθηκε στην Piacenza της Ιταλίας, το 1934, και σπούδασε ιατρική και φωτογραφία. Το 1974, ο Armani ξεκίνησε με μία menswear σειρά ενώ η πρώτη γυναικεία συλλογή ήρθε ένα χρόνο αργότερα. Αυτό που εδραίωσε τον Giorgio Armani στη συνείδηση του κοινού ήταν το ντύσιμο του Richard Gere στο American Gigolo το 1980. Το ανάλαφρο στήσιμο στους ώμους του κουστουμιού αποτέλεσε διαχρονική αξία και ατράνταχτο στοιχείο κομψότητας για την αναγεννησιακή μορφή της Μόδας, που ακούει στο όνομα Armani.

Η πιο σημαντική έμπνευση του προήλθε από το Λονδίνο, όπως λέει ο ίδιος. Ο τρόπος που χάζευε τα κίτρινα cardigans σε μία μικρή μπουτίκ έκανε τους γύρω του να τον θεωρούν τρελλό, αναφέρει χαρακτηριστικά. Κι όμως οι ζακέτες αυτές δεν ήταν για τον μέσο άντρα αλλά για κάτι πιο ελιτίστικο που έπρεπε να ασχοληθεί, συνεχίζει.

Ο Armani είχε αναπτύξει στενή σχέση με το Χόλιγουντ με την πάροδο των χρόνων, σχεδιάζοντας τα κοστούμια για πάνω από 100 ταινίες. Οι Penelope Cruz, Anne Hathaway, Megan Fox ήταν μόνο μερικές από εκείνες που φόρεσαν δημιουργίες του.

Επίσης, ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που καινοτόμησε ζητώντας την απαγόρευση σε μοντέλα με δείκτη μάζας σώματος (BMI) κάτω από 18, ύστερα από το θάνατο της Ana Carolina Reston από νευρική ανορεξία.

[gallery-462454]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.