ΣΤΙΛ RUNWAYS

#PFW Fall '16: Τι είδαμε στα catwalks των Maison Martin Margiela και Dries Van Noten


2 Μαρτίου 2016

Τέταρτος και τελευταίος σταθμός για τις fashion weeks της σεζόν Fall 2016, το Παρίσι μας έχει ήδη παρουσιάσει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Ειδικότερα, οι οίκοι Maison Martin Margiela και Dries Van Noten εντυπωσίασαν με τις συλλογές τους, οι οποίες περιλαμβάνουν outfits που στην πλειοψηφία τους μοιάζουν αρκετά φορέσιμα, πράγμα όχι συνηθισμένο για τα looks που θαυμάζουμε στα περισσότερα catwalks.

Maison Martin Margiela: Με τα παλτό να είναι το key-item της συλλογής, θα έλεγε κανείς ότι δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο για τη φθινοπωρινή σεζόν. Κάτι τέτοιο όμως δεν υφίσταται, όταν στο τιμόνι του σχεδιασμού βρίσκεται ο John Galliano. Με έντονες rococo επιρροές αλλά και αρκετά casual διάθεση, ο σχεδιαστής χαρακτήρισε τη συλλογή ως "raw core", γεγονός που παρατηρήθηκε τόσο στο γενικότερο aggressive ύφος των ρούχων όσο και στο makeup look των μοντέλων. Με το χακί χρώμα να κυριαρχεί, δημιουργώντας έναν army inspired χαρακτήρα, η συλλογή έμοιαζε αρκετά προσιτή και down to earth, χωρίς να λείπουν βέβαια και οι πιο εκκεντρικές πινελιές. Λαμπερά bomber jackets, παλτό σε military ύφος και έντονοι γιακάδες στην απόχρωση της σοκολάτας ήταν μερικά από τα στοιχεία που έκλεψαν την παράσταση.

Dries Van Noten: Με κολεγιακή αισθητική και clean γραμμές που κολακεύουν τη σιλουέτα, τα looks της συγκεκριμένης συλλογής αποτελούν μια ωδή προς τη θηλυκότητα, με μερικά masculine στοιχεία όπως οι λεπτές γραβάτες, να εξισορροπούν το συγκεκριμένο ύφος. Striped patterns και polka dot μοτίβα αλλά και αρκετά leopard prints και πλούσιες υφές όπως το βελούδο ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν, ενώ οι έντονοι γιακάδες από γούνα, τα slip dresses και οι καζάκες φορεμένα επάνω από πουκάμισα και τα εντυπωσιακά παλτό και σακάκια ολοκλήρωσαν με stylish τρόπο τις προτάσεις του οίκου.

[gallery-572023]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.