ΣΤΙΛ RUNWAYS

#PFW Fall '16: Θηλυκότητα και αισθησιασμός από Chloé και Balmain


3 Μαρτίου 2016

Δύο έννοιες συνυφασμένες με την αισθητική της Γαλλικής μόδας, οι θηλυκές γραμμές και τα αισθησιακά designs δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη φετινή Paris Fashion Week.

Chloé: Σε μία σεζόν που μοιάζει να έχει κατακλυστεί από εκκεντρικά looks, μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση φαντάζει αναγκαία. Αυτό ακριβώς ήταν το στοιχείο που κυριάρχησε στην επίδειξη του οίκου Chloé. Με μούσα τη Γαλλίδα συγγραφέα και λάτρη των motorbikes, Anne-France Dautheville, η οποία μεσουράνησε στα ‘70s, και αντλώντας έμπνευση από το chic αλλά και λίγο tomboy στιλ της, η συγκεκριμένη collection κατάφερε να μας συνεπάρει. Νοσταλγική διάθεση για μια εποχή αλλοτινής ελευθερίας και σύνολα με biker αισθητική όπως τα leather trenchcoats και οι κομψές σαλοπέτες, ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν τις προτάσεις του οίκου. Παράλληλα, δεν έλειψε και το έντονο στοιχείο της θηλυκότητας, με ρομαντικό chiffon και μετάξι, εντυπωσιακές oversized κάπες, μάλλινα sweater dresses με βαθύ ντεκολτέ και ολόσωμες φόρμες από leather. Ογκώδη αθλητικά φούτερ φορεμένα πάνω από θηλυκά dresses από chiffon και μαντήλια δεμένα στον λαιμό ολοκλήρωσαν τη συλλογή με τον καλύτερο τρόπο.

Balmain: Οι κλασικές γραμμές που αγκαλιάζουν και τονίζουν το γυναικείο σώμα, με έντονους ώμους και λεπτεπίλεπτη μέση, δημιουργώντας την πιο κομψή και θηλυκή σιλουέτα-κλεψύδρα, αποχρώσεις όπως το serenity blue και το baby pink αλλά και πιο dark και sexy στοιχεία όπως οι δημιουργίες από δαντέλα σε μαύρη απόχρωση, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της συλλογής που μας παρουσίασε ο οίκος Balmain για το φθινόπωρο του 2016. Βελούδο, ruffles και μεταλλικές λεπτομέρειες έδωσαν μια ιδιαίτερα πολυτελή νότα στα σύνολα ενώ οι διαφάνειες και τα κοψίματα συνέβαλαν ακόμη περισσότερο στον sexy χαρακτήρα των outfits, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη συλλογή με glamorous χαρακτήρα.

[gallery-572905]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.