ΣΤΙΛ RUNWAYS

H Christina Kontova προτείνει τα summer essentials στο Jenny.gr


12 Μαΐου 2016

ck.jpg

Ξεκίνησε την καριέρα της το 2008 σχεδιάζοντας μαγιό και beachwear ενώ το 2013 αποφάσισε να επεκτείνει τη δημιουργικότητά της και στα ρούχα, ακολουθώντας ένα ιδιαίτερα minimal και κομψό ύφος. Πλέον, τo όνομά της μάς είναι ιδιαίτερα οικείο, αφού τα σχέδιά της αποτελούν αγαπημένες επιλογές των πιο stylish επώνυμων Ελληνίδων.

Αυτή τη σεζόν, η Christina Kontova παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα συλλογή της, ενώ το καλοκαίρι της θα μοιραστεί για δεύτερη χρονιά ανάμεσα στη Μύκονο, όπου διατηρεί κατάστημα, και στην Αθήνα, με το κεντρικό της showroom της να μετακομίζει στο Κολωνάκι.

ck

Από πού προέρχεται συνήθως η έμπνευση;

Γενικά εμπνέομαι αρκετά από τα υλικά με τα οποία δουλεύω κάθε φορά, φέτος όμως θα έλεγα ότι έχω εμπνευστεί κυρίως από τη ζωή στο νησί, λόγω και του καταστήματος που ανοίξαμε πέρσι στη Μύκονο. Έχω δηλαδή μια γενικότερη τάση προς το beach life. Πάντα επιλέγω πολύ λιτές και απλές γραμμές, φέτος όμως για πρώτη φορά αποφάσισα να βάλω χρώμα και prints στα μαγιό, κάτι που δεν είχα κάνει ως τώρα. Αγαπώ ιδιαίτερα και το λευκό στα σχέδιά μου, τα οποία αποτελούνται κυρίως από αέρινα υφάσματα και πουκαμίσες, πράγματα δηλαδή που μπορούν εύκολα να φορεθούν σε ένα νησί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή που έχω κάνει μέχρι τώρα, η οποία χωρίζεται σε δύο κομμάτια: μία με κεντρικό θέμα τον παράδεισο και τα πιο τροπικά prints και μία με κεντήματα, η οποία είναι μια πιο elegant και ιδιαίτερη επιλογή.

mesa 1

Σχεδιάζεις και bikini και ολόσωμο. Έχεις παρατηρήσει κάποια προτίμηση όσον αφορά τις πελάτισσες;

Η αλήθεια είναι ότι δίνουμε έμφαση κυρίως στο ολόσωμο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δυναμική επιστροφή και φέτος ειδικά θεωρώ ότι το έχουμε κατακτήσει αρκετά καλά, κρίνοντας από την αποδοχή του αγοραστικού κοινού. Δεν υπάρχει πλέον εμμονή με το bikini, οι γυναίκες έχουν ξεφύγει από το "πώς θα μαυρίσω καλύτερα" και πλέον σκέφτονται πώς θα δείχνουν πιο stylish.

Τι χρειάζεται μια γυναίκα που θέλει να δείχνει κομψή στην παραλία;

Γενικά αγαπώ και προτείνω αρκετά τα μονόχρωμα ή τα ελαφριά prints. Κομψό θα είναι πάντα ένα ολόσωμο μαύρο μαγιό, όπως και το λευκό, το οποίο έχει επανέλθει και είναι επίσης πολύ ωραίο. Σίγουρα στην παραλία δεν χρειάζονται πολλά στολίδια. Ένα απλό ψάθινο καπέλο καπέλο και ένα ολόσωμο μαγιό αρκούν.

Ένα must-have κομμάτι που μπορούν να έχουν μαζί;

Μια μακριά πουκαμίσα, η οποία μπορεί να φορεθεί μαζί με το μαγιό, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με μια ωραία ζώνη στη μέση, είναι έτοιμη.

mesa 2

To δικό σου αγαπημένο κομμάτι για κομψά καλοκαιρινά looks;

Οι μακριές πουκαμίσες είναι ό,τι πιο κοντινό στο στιλ μου. Εύκολες, δροσερές και κατάλληλες για όλες τις ώρες της ημέρας, τόσο στο νησί όσο και στην πόλη. Είναι ένα κομμάτι πολύ εύκολο, μπορεί να φορεθεί ακόμη και δεμένο στη μέση ή με μια ζώνη και να αλλάξει εντελώς στιλ!

[gallery-611433]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.