ΣΤΙΛ RUNWAYS

Τα shows του οίκου Chanel που μας έχουν μείνει αξέχαστα


MMEINTANI

15 Σεπτεμβρίου 2016

25.-ready-to-wear-summer-2016.jpg

Κοιτάζοντας τα επερχόμενα shows των fashion weeks για τη σεζόν Spring/Summer '17, δεν μπόρεσα παρά να αναρωτηθώ πώς γίνεται να λείπει η καθιερωμένη επίδειξη του οίκου Chanel από το πρόγραμμα. Η απάντηση δόθηκε λίγο αργότερα με τον ιστορικό γαλλικό οίκο να ανακοινώνει πως ο Karl Lagereld πρόκειται να παρουσιάσει τις προτάσεις του στις 6 Δεκεμβρίου, με ένα show που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία, όπως και τα περισσότερα του συγκεκριμένου οίκου.

Το φετινό Metiers d’Art show λοιπόν  θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, το οποίο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του μετά από 4 χρόνια, και το οποίο αποτελεί μέρος στενά συνδεδεμένο με τον οίκο Chanel. Εκεί, η θρυλική σχεδιάστρια πέρασε περισσότερες από 3 δεκαετίες της ζωής της, ενώ ακόμη υπάρχει η σουίτα που φέρει το όνομά της.

Με αφορμή την αναμονή μέχρι τότε, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στα πιο εμβληματικά Chanel catwalks των τελευταίων χρόνων, τα οποία κάθε σεζόν καταφέρνουν να γίνουν talk of the town, αφού ο πολυμήχανος Kaiser της μόδας ξεπερνά κάθε φορά τον εαυτό του, τόσο με τις δημιουργίες του όσο και με το creative direction των shows του.

Bonus info: Γνωρίζατε ότι η πρώτη Prêt-à-Porter συλλογή της Chanel παρουσιάστηκε στην πασαρέλα το 1978;

[gallery-691286]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.