ΣΤΙΛ RUNWAYS

Το show του Moschino ήταν φανταστικά έξυπνο - και θύμισε κάτι από κάδο σκουπιδιών


MMEINTANI

25 Φεβρουαρίου 2017

moschino-waw1718-143.jpg

Έχουμε δει συλλογές του αφιερωμένες στη Barbie, έχουμε δει κολεξιόν με αξεσουάρ στο σχήμα fast food, έχουμε δει αρώματα που θυμίζουν καθαριστικά για το σπίτι. Για φέτος λοιπόν επέλεξε να κινηθεί στην ίδια γραμμή, παίρνοντας έναν όρο της μόδας και κάνοντάς τον πράξη αλλά όχι όπως θα έκανε κάθε νορμάλ σχεδιαστής.


Ενώ λοιπόν οι περισσότεροι designers, όταν μιλάνε για boxy γραμμές στα ρούχα, εννοούν την χυτή σιλουέτα που ορίζει αλλά δεν διαγράφει το γυναικείο σώμα, ο Jeremy Scott αποφάσισε να πάει την έννοια του κουτιού ένα βήμα παραπέρα.


Σύνολα που θύμιζαν κουτιά και χαρτοσακούλες αλλά και κάθε άλλο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιούμε όταν κάνουμε αμπαλάζ (κολλητική ταινία, bubble wrap, μαύρες σακούλες σκουπιδιών και άλλα τέτοια ευφάνταστα), έκαναν αρχικά την εμφάνισή τους σε γήινες και μπεζ αποχρώσεις, με τα looks να παραμένουν μεν εκκεντρικά αλλά να δείχνουν κάπως πιο φορέσιμα.

Η συλλογή ξεκίνησε με σύνολα που έμοιαζαν κάπως έτσι...

Για να καταλήξει σε αυτά εδώ.

Η δεύτερη φάση της πασαρέλας είχε έναν και μόνο σκοπό: να αποδείξει ότι τα πάντα μπορούν να δημιουργηθούν από... τα πάντα. Σκισμένες σελίδες περιοδικών, πλαστικά μπουκάλια, κύλινδροι από χαρτιά, αυτά και ακόμα περισσότερα υλικά χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν μια νέα ιδέα της ανακύκλωσης αλλά και για να κάνουν ξεκάθαρο αυτό που εν τέλει ήθελε να επικοινωνήσει και ο designer μέσα από αυτή την κολεξιόν.

"Η μόδα είναι attitude" έγραφε το T-shirt του Scott, όταν εκείνος βγήκε για το φινάλε του show, για να γυρίσει την πλάτη και να βάλει την τελική πινελιά με την φράση "Δεν έχει να κάνει με την τιμή". Πειράζει που τα λατρέψαμε;

[gallery-716355]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.