ΣΤΙΛ RUNWAYS

Όσα πρέπει να ξέρουμε για την Rei Kawakubo λίγο πριν το Met Gala


MMEINTANI

30 Απριλίου 2017

abaca-537601-026.jpg

Αυτό είναι το Met Gala σε αριθμούς

Η 74χρονη σχεδιάστρια από την Ιαπωνία, η οποία έχει βάλει τη δική της σφραγίδα στο κομμάτι της μόδας μέσα από την ιδιαίτερη σχεδιαστική της ματιά, είναι φέτος το επίκεντρο του πολυαναμενόμενου ετήσιου event που συγκεντρώνει το πιο fashionable crowd κάθε φορά.

Καθώς όμως πρόκειται για μία ιδιαίτερη προσωπικότητα, η οποία είναι εντελώς αντίθετη με την έκθεση στα social media και γενικότερα στα φώτα της δημοσιότητας, υπάρχει μία μεγάλη μερίδα κόσμου που δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για εκείνη. Η ίδια προτιμά να βρίσκεται μακριά από το επίκεντρο της προσοχής, να κάνει focus στο επάγγελμά της και να ξεπερνά τον εαυτό της κάθε φορά, αφού όπως έχει δηλώσει "δεν επιτρέπω ποτέ στον εαυτό μου να νιώσει ευχαριστημένος".

Τα 15 πιο αξιομνημόνευτα looks στην ιστορία του Met Gala

Πριν δημιουργήσει το συγκεκριμένο brand το 1969, η Rei Kawakubo δεν είχε λάβει καμία επίσημη εκπαίδευση στο κομμάτι της μόδας. Το πάθος για αυτό γεννήθηκε μέσα της όταν δούλευε ως υπάλληλος σε μία εταιρία υφασμάτων.

Comme des Garçons στα Γαλλικά σημαίνει “Σαν κάποια αγόρια”. Η παραγωγή των περισσότερων κολεξιόν του brand γίνεται στην Ιαπωνία, ενώ το πρώτο show που παρουσίασε ήταν το 1981 στο Παρίσι, το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές.

Ανάμεσα στους διάσημους fans του brand είναι ονόματα όπως η Lady Gaga, ο Kanye West και ο Karl Lagerfeld.

Το συγκεκριμένο brand έχει στην ιδιοκτησία του το γνωστό κατάστημα Dover Street Market, το οποίο άνοιξε το 2004 στο Λονδίνο. Πλέον η ίδια επωνυμία υπάρχει στο Τόκιο αλλά και τη Νέα Υόρκη.

Είναι η μοναδική designer, μετά τον Yves Sain Laurent, που καταφέρνει να γίνει το κεντρικό θέμα του Met Gala ενώ βρίσκεται εν ζωή.

Η ίδια έχει πλέον πάψει να κάνει την κλασική υπόκλιση που κάνουν όλοι οι designers στο τέλος κάθε επίδειξης, καθώς δεν θέλει να βρίσκεται καθόλου στο επίκεντρο της προσοχής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.