ΣΤΙΛ RUNWAYS

Πώς γεννιέται το concept μιας συλλογής μόδας;


MMEINTANI

11 Οκτωβρίου 2017

mg-6788-copy.jpg

Η Ευγενία Δημοπούλου μού μίλησε για την όλη διαδικασία, για το πώς γεννήθηκε η ιδέα της συγκεκριμένης συλλογής και για το τι ήταν αυτό που την ενέπνευσε στο πρώτο και ιδιαίτερα σημαντικό αυτό βήμα της στο σχέδιο μόδας. Και πιστέψτε με, αυτό που θα διαβάσετε, ίσως σας παραξενέψει με την πρώτη ανάγνωση.

ΤΟ CONCEPT. «Το θέμα μας ήταν το φως και η Ελλάδα. Από την πλευρά μου, σαν Ευγενία, αυτό που ήθελα ήταν η κολεξιόν να έχει κάτι από την παλιά Ελλάδα, όχι όμως ένα στιλ που σε ταξιδεύει στο κλασικό αρχαιοελληνικό που σκεφτόμαστε όλοι όταν το ακούμε αυτό. Αποφασίσαμε λοιπόν να κινηθούμε προς τις παραδοσιακές στολές, παίρνοντας λεπτομέρειες από τα μανίκια, τις ποδιές, τα πάνελ και τα κοψίματα (συνήθως κρουαζέ) που είχαν μπροστά».

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ. Ήθελα να υπάρχουν παραδοσιακά στοιχεία στα ρούχα, να είναι όμως κρυμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται "νέα" και μόνο όταν κάποιος σου πει, για παράδειγμα, ότι αυτό το ρούχο είναι εμπνευσμένο από τα σακάκια των ευζώνων, να το καταλαβαίνεις αμέσως εκείνη τη στιγμή. Έχει και στοιχεία urban chic. Να μπορεί μια γυναίκα να τα φορέσει από το πρωί στο γραφείο μέχρι τη βόλτα το βράδυ στο κέντρο της πόλης».

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. Σχετικά με τα χρώματα, πήραμε έμπνευση και από τα φώτα της πόλης, από την αίσθηση που σου δημιοργούν. Κινηθήκαμε σε και εμπνευστήκαμε από το βυσσινί, γκρι, χρυσό...».

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. «Έρχομαι συχνά εδώ στην Toi&moi, ακόμη όμως και όταν κάνω δουλειά από το σπίτι, πάντα είμαστε σε επικοινωνία με τη Στεφανία, που είναι υπεύθυνη του ατελιέ, και στέλνουμε συνέχεια μηνύματα από το πρωί ως το βράδυ σχετικά με το τι κάνουμε, τι διορθώσεις πρέπει να γίνουν κλπ. Είναι μια όμορφη διαδικασία και, όπως ξαναείπα, είναι ακριβώς μα ακριβώς αυτό που ήθελα».

Stay tuned για το 4ο και πιο ενδιαφέρον κομμάτι αυτού του "ταξιδιού" την επόμενη εβδομάδα...

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.