ΣΤΙΛ RUNWAYS

Ο Apostolos Mitropoulos μας λέει πώς να ντυθούμε φέτος το καλοκαίρι


MMEINTANI

2 Μαΐου 2018

8g2a6560.jpg

Ο Απόστολος Μητρόπουλος είναι ο Έλληνας designer που ποτέ δεν φοβήθηκε να σπάσει τα στερεότυπα της μόδας (πλέον τραβάει μια γραμμή και «σβήνει» την Haute Couture), δεν δίστασε να ανοίξει τα φτερά του εκτός συνόρων (έχει συνεργαστεί με την Patricia Field στη Νέα Υόρκη) και δεν σταμάτησε ποτέ να πρεσβεύει τη δική του edgy ματιά μέσα από τα κομμάτια που υπογράφει. Τα οποία πλέον μπορούμε να βρίσκουμε και στο ολοκαίνουριο e-shop του, ένα project για το οποίο μίλησε στο Jenny.gr.

«Τα ρούχα που υπάρχουν στο e-shop μου είναι φτιαγμένα να καλύψουν τις ανάγκες που έχει το αγοραστικό κοινό αυτή τη στιγμή. Ρούχα ευκολοφόρετα και άνετα που μπορούν να συνδυαστούν άνετα με εκείνα που ήδη υπάρχουν σε μια ντουλάπα. Η ιδέα μου ήταν να κάνω μια σειρά με τα «απαραίτητα» που πρέπει να υπάρχουν σε μια γκαρνταρόμπα όπως T-shirts, φούτερ, καπέλα, τσάντες, κοσμήματα, κάλτσες. Υπάρχει ακόμα μια μικρή σειρά για βρέφη και παιδικά αλλά και τα κλασικά καφτάνια με τα χαρακτηριστικά μου prints. Μέρος αυτής της ιδέας είναι η πλειοψηφία των προϊόντων να είναι οικονομικά προσιτή ώστε να μπορεί να τα αγοράσει ο κόσμος εύκολα. Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν και πιο ξεχωριστές μου δημιουργίες, οι οποίες θα είναι και αυτές διαθέσιμες μόνο από το e-shop».

Θεωρείστε μία από τις πιο edgy σχεδιαστικές φιγούρες που έχει να προβάλλει η Ελλάδα. Κρίνοντας σαν τρίτος, ποια ακριβώς εικόνα θεωρείτε πως έρχεται στο μυαλό ενός style lover όταν ακούει το όνομα «Απόστολος Μητρόπουλος»;

Ένας συνδυασμός από χρώματα, αισιοδοξια, χιούμορ, μουσική και τα χαρακτηριστικά μου λογότυπα.

Μία «σβησμένη» Haute Couture και μια αίσθηση από “luxury overdose”. Τελικά, υπάρχει θέση για την Υψηλή Ραπτική στην Ελλάδα;

Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τόσο πολύ την καθημερινότητα και τις ανάγκες μιας γυναίκας τα τελευταία χρόνια που η «υψηλή ραπτική» είναι κάτι περιττό. Στην Ελλάδα όμως, η υψηλή ραπτική ειναι συνδεδεμένη με τα νυφικά και τα φορέματα για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οπότε υπό αυτή την έννοια ναι, υπάρχει θέση.

Η ρεαλιστική (κατά τη γνώμη μου) άποψη για όλα τα παραπάνω είναι η βάση για το νέο μου λογότυπο με σβησμένη την λέξη haute couture. Σε παρόμοια λογική στηρίζεται και το luxury overdose. Υπερβολική δόση πολυτέλειας σε μια εποχή λιτότητας με capital controls, bloggers και ψεύτικους followers στα social media. Αυτη η ψευδαίσθηση ειναι μεγάλη τάση και ήθελα να την σατυρίσω.

Ένα μότο σας που μπορεί να δει κανείς με το που ανοίξει το e-shop σας είναι το “Fashion has changed”. Τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει στην εξέλιξη της μόδας τα τελευταία χρόνια και τι είναι αυτό που έχει μείνει στάσιμο αλλά θα θέλατε να δείτε να αλλάζει στο άμεσο μέλλον;

Η μόδα έχει αλλάξει παγκόσμια. Είναι πιο εύκολη, ξεκάθαρη και απλή για τον καταναλωτή. Αυτό μου αρέσει και με εκφράζει απόλυτα και για αυτόν το λόγο δημιουργησα αυτο το motto. Είναι ωραίο να βλέπεις ανατροπές και πράγματα που θεωρούσες δεδομένα να καταρρίπτονται.

[gallery-718432]

Αγαπάτε πολύ το athletic look και τώρα που έρχεται καλοκαίρι γίνεται ακόμη πιο εύκολο να υιοθετηθεί. Ποια είναι τα βήματα για ένα πολύ γρήγορο casual ντύσιμο από το οποίο όμως δεν θα λείπει και η θηλυκότητα.

Το urban, street style look είναι εύκολο για όλες τις σεζόν. Είναι άνετο, βολικό και μπορείς να το κάνεις πολύ ενδιαφέρον χρησιμοποιώντας τα σωστά αξεσουάρ. Μια τεράστια τσάντα, ένα καπέλο ή ένα ζευγάρι ugly sneakers, σωστά συνδυασμένα, είναι μερικά από τα tricks που μπορούν να κάνουν ενα look ξεχωριστό χωρίς να επισκιάζουν την θηλυκότητα μιας γυναίκας.

Πώς θα θέλατε να δείτε την Ελληνίδα να ντύνεται φέτος το καλοκαίρι; Υπάρχει ένα αξεσουάρ/κομμάτι που μπορεί να «φτιάξει» ένα απλό look;

Θα ηθελα να δω την Ελληνιδα χωρίς υπερβολικό μακιγιάζ, με ωραία προσεγμένα μαλλιά, να φοράει oversized T-shirts με έξυπνα prints και logos συνδυασμενα με τζιν σορτς ή φαρδιές κλος φουστες. Φυσικά και τα καφτάνια με φλατ παπούτσια ή πέδιλα είναι ένα άνετο και ευκολοφόρετο all day look.

Apostolos Mitropoulos: Το πιο "possessed" catwalk του Hautes Grecians 2017

[gallery-717762]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.