ΣΤΙΛ RUNWAYS

Η συλλογή του οίκου Fendi για το Φθινόπωρο 2019 ήταν ένας φόρος τιμής στον Karl Lagerfeld


Αφροδίτη Σακκά

22 Φεβρουαρίου 2019

fendi_waw1920_083.jpg

Μπορεί στους δρόμους του Μιλάνου η ζωή την Πέμπτη να συνεχιζόταν κανονικά εν μέσω του Fashion Week, αλλά όταν οι καλεσμένοι μπήκαν στο κτίριο που θα παρουσιαζόταν η τελευταία συλλογή του Karl Lagerfeld για τον οίκο Fendi, 48 ώρες μετά τον θάνατό του, το σκηνικό ήταν τουλάχιστον συγκινητικό. Πάνω από την είσοδο του catwalk βρισκόταν φωτισμένη η υπογραφή του και κάθε θέση υπήρχε ένας φόρος τιμής για τα 54 χρόνια του στον οίκο μαζί με τα σχέδιά του για τη Fendi.

O Karl Lagerfeld ήταν όχι μόνο ο πιο εκπληκτικά παραγωγικός σχεδιαστής της βιομηχανίας της μόδας, αλλά κι εκείνος που γνώριζε πολύ καλά την "τέχνη". Η collection για το Φθινόπωρο 2019, περιλάμβανε νέες εκδοχές μερικών από των πιο χαρακτηριστικών designs του οίκου, συμπεριλαμβανομένης της Baguette bag που αυτή την περίοδο προωθείται ιδιαίτερα από την εταιρία με σκοπό την αναβίωσή της ως trend - και κομμάτι της γενικότερης fashion-νοσταλγίας που κυριαρχεί τις τελευταίες σεζόν στον κόσμο της μόδας. 

Ο Lagerfeld αναβίωσε το κλασικό logo της Fendi - το διπλό "F" - το οποίο βρίσκεται σε κάθε κομμάτι της collection, από καλσόν και κάλτσες, μέχρι κορμάκια, πουκάμισα και γούνινα παλτό. Το logomania trend έχει ξεκινήσει επίσης εδώ και μερικές σεζόν - το έχουμε δει αρκετά στο Μιλάνο και κυρίως στα Fendi κομμάτια που επιλέγουν οι street style stars - και στη νέα του εκδοχή, διά χειρός Karl Lagerfeld, πρόκειται να αποτελέσει ακόμα μεγαλύτερη τάση στις επόμενες Fashion Week.

Βασικό στοιχείο της collection ήταν μία λεπτεπίλεπτη σύγχρονη κομψότητα - χαρακτηριστικό των designs του Lagerfeld - μέσα από tailored σακάκια με έμφαση στους ώμους και στη μέση. Μεγάλοι φιόγκοι και laser-cut λεπτιομέρειες διακόσμησαν τα φορέματα και τα πανωφόρια, ενώ το φινάλε ήταν το λιγότερο συγκινητικό. Το κομμάτι του David Bowie "Heroes" έπαιζε στο background όσο τα μοντέλα περπατούσαν στο catwalk και οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά τη συνεργάτιδα του Lagerfeld, Silvia Fendi. Αμέσως μετά, το δωμάτιο σκοτείνιασε και ξεκίνησε να παίζει ένα video με τον σχεδιαστή να κάνει το πρώτο του σχέδιο για τον οίκο, αποδεικνύοντας πως το έργο του δύσκολα θα ξεχαστεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.