ΣΤΙΛ RUNWAYS

Agyness Deyn: Τo μοντέλο με το ανδρόγυνο στιλ που μεσουράνησε στα 00s επέστρεψε δυναμικά


Μάρθα Κουμπάνη

20 Σεπτεμβρίου 2019

Agyness Deyn: Τo μοντέλο με το ανδρόγυνο στιλ που μεσουράνησε στα 00s επέστρεψε δυναμικά

H Agyness Deyn, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Laura Michelle Hollins είναι μοντέλο και ηθοποιός από την Βρετανία που μεσουράνησε στο modeling, την δεκαετία του 2000.
 Το πλέον χαρακτηριστικό και αναγνωρίσιμο αντρικό κούρεμα και το πλατινέ ξανθό των μαλλιών της, σε συνδυασμό με την φρεσκάδα του προσώπου, της εξασφάλισαν μια θέση στα 30 καλύτερα μοντελα της δεκαετίας, από την Vogue Paris. Με αφορμή την επιστροφή της στην πασαρέλα για τον οίκο Burberry θυμόμαστε ποια είναι. 

jenny.gr

Το όνομα της Deyn προφανώς επινοήθηκε για να βοηθήσει την καριέρα της στην βιομηχανία της μόδας.
Η ιδέα του ονόματος της προέκυψε από τον φίλο της μητέρας της, έναν εμπειρογνώμονα στον τομέα της αριθμολογίας, ο οποίος την συμβούλευσε με τον πιο «τυχαίο» τρόπο να γράψει το όνομα «Agnes».
 Η μητέρα της Lorraine και η αδελφή της Emily άλλαξαν επίσης το επώνυμό τους σε Deyn. Ξεκίνησε να εργάζεται ως σερβιτόρα από την ηλικία των 13 ετών.
Ηδη από τότε πειραματιζόταν και αναζητούσε το προσωπικό της στιλ, ενώ σε ηλικία 17 ετών είχε ήδη ξυρίσει το κεφάλι της.

jenny.gr

Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου συνέχισε να εργάζεται σε εστιατόρια και μπαρ μέχρι που υπέγραψε με το πρακτορείο μοντέλων SELECT.
Τον Μάιο του 2007, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue μαζί με τις Doutzen Kroes, Caroline Trentini, Raquel Zimmermann, Sasha Pivovarova, Jessica Stam, Coco Rocha, Hilary Rhoda, Chanel Iman και Lily Donaldson ως The World's Next Top Models.  Ακουλούθησαν αμέτρητα εξώφυλλα στην UK Vogue, το Pop, το Grazia, το Time, το Style & Life, η Vogue Italia και πολλά ακόμα διεθνή έντυπα.
 Ηταν η αρχή για να περπατήσει στα runways των μεγαλύτερων οίκων όπως Chanel, Dolce & Gabbana, Burberry, Hermés, Dior, Lanvin, DKNY, Karl Lagerfeld, Moschino, Versace, και Yves Saint Laurent.
Ηταν η εποχή που το ιδιαίτερο, ανδρόγυνο στιλ της, το εγκάρδιο χαμόγελο και η fun πλευρά της τής χάρισαν την συμμετοχή σε καμπάνιες για τους Dior, Burberry, Emporio Armani, Calvin Klein κ.α.
Εγινε το πρόσωπο του αρώματος The Beat από τον Burberry, πολύ πριν την Cara Delevigne, ένα πρόσωπο πιο φρέσκο, αυθεντικό και boyish.
Στο απόγειο της δόξας της ως μοντέλο η Deyn είχε την δική της στήλη στο περιοδικό i-D όπου φιλοξενούσε συνεντεύξεις από σχεδιαστές μόδας όπως η iconic Vivienne Westwood. 

jenny.gr

Τον Ιούνιο του 2009, η Daily Mirror ανέφερε ότι η Deyn εγκατέλειψε το modeling για να περάσει περισσότερο χρόνο με τον τότε σύντροφο της, τον τραγουδιστή Miles Kane και για να δοκιμάσει το ταλέντο της στην υποκριτική με μία σειρά από ανεξάρτητες ταινίες βρετανική παραγωγής.
Τον Οκτώβριο του 2012, δήλωσε στον The Independent. «Νομίζω ότι ήταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν τα συναισθήματά μου άλλαζαν προς τη βιομηχανία, δεν τη μισούσα, αλλά προσπάθησα να κάνω κάτι διαφορετικό. 
Και όντως το έκανε. Συμμετείχε σε ταινίες όπως Clash of the Titans, Pusher στην comedy, The Leisure Society, Sunset Song, Electricity, Patient Zero, Hard Sun, Hertfordshire, στην ταινία  Netflix, The Titan και Her Smell. 
 Από τότε άλλαξε πολές φορές το look των μαλλιών της, όμως η πολυδίασταστη προσωπικότητα της και τα εδιαφέροντα της τόσο για το cinema την μουσική αλλά και το design έγραψαν ιστορία που δύσκολα ξεχνιέται.

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.