ΣΤΙΛ RUNWAYS

Στo show Maison Margiela περπάτησαν ναύτες και νοσοκόμες -Oι αναφορές στο Brexit και την LGBTQ


Μάρθα Κουμπάνη

27 Σεπτεμβρίου 2019

Στo show Maison Margiela περπάτησαν ναύτες και νοσοκόμες -Oι αναφορές στο Brexit και την LGBTQ

Ως Βρετανός που ζει στη Γαλλία ο εκκεντρικός σχεδιαστής John Galliano είχε κάτι σημαντικό ναπει μέσα από την νέα του συλλογή για τον οικο Maison Margiela.
Η ανοιξιάτικη συλλογή του ήταν ένα χαιρετισμός για τους νεαρούς άνδρες και γυναίκες - τις νοσηλεύτριες και τους πιλότους, τους στρατιωτικούς και τους ναυτικούς – που συνέβαλαν στη νίκη εναντίον του ναζισμού σε συμμαχία με τη Γαλλική Αντίσταση στην κατεχόμενη Γαλλία.

Η statement παρέλαση του στρατού απελευθέρωσης του οίκου Margiela είναι μία αναφορά στα όσα συμβαίνουν σήμερα στο πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας αλλά και την LGBTQ.

Τα look της συλλογής για την άνοιξη του '20 κινούνταν γύρω από αυτό το θέμα, με το ναυτικό μπλε, λευκό και μαύρο να κυριαρχούν. Οι ασύμμετρες γραμμές, τα σούπερ σέξι κοντά μήκη και το βινύλ χάριζαν δυναμισμό και σύγχρονο attitude στην συλλογή. Pencil φούστες και φορέματα, στρατιωτικά πηλίκια και βέλο μας γύρισαν πίσω στο στιλ της δεκαετίας του '30 και του '40 και το ύφος chic γυναίκες της Αντίστασης που κρύβουν πολιτικά μυστικά.
Δείτε τις φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.