ΣΤΙΛ RUNWAYS

Από τη Zendaya στη Grace Jones των 80s - H ιστορία της ροζ «πανοπλίας» του Tom Ford που έγινε viral


Μάρθα Κουμπάνη

15 Ιανουαρίου 2020

Από τη Zendaya στη Grace Jones των 80s - H ιστορία της ροζ «πανοπλίας» του Tom Ford που έγινε viral

Όλα ξεκινούν όταν η Gwyneth Paltrow πόζαρε στο εξώφυλλο της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού Harper’s Bazaar για το τεύχος Ιανουαρίου, φορώντας μια ροζ- φούξια πανοπλία που κάλυπτε το θώρακά της με glossy λάμψη. Στην συνέχεια, η νεαρή Zendaya φόρεσε την ίδια πανοπλία, στα ετήσια βραβεία «Critics’ Choice Awards» 2020 και εντυπωσίασε, ενώ όλοι συζητούσαν για αυτό που επέλεξε να φορέσει. 

Kαι μπορεί η Paltrow για την φωτογράφιση να έβαλε την εκδοχή του runway, όμως για την περίπτωση της Zendaya χρειάστηκε να γίνει 3D scan για να αναδεικνύει το μπούστο, ακριβώς το σχήμα του δικού της στήθους.

 

Tο γλυπτό ρούχο είναι ακόμα μία αναφορά στα μεταλλικά εσώρουχα της Ursula Andress στην ταινία Το 10ο θύμα, αλλά και την συνεργασία της γλύπτριας Claude Lalanne με τον οίκο Yves Saint Laurent και το χρυσό μπούστο από την φημισμένη συλλογή υψηλής ραπτικής του 1969.

Η «θηλυκή πανοπλία» που σχεδίασε ο Tom Ford για την ready to wear συλλογή του για την άνοιξη του 2020 έχει ένα μεταδώσει ένα σημαντικό μήνυμα για τις γυναίκες: Nα νιώθουν την ίδια στιγμή άνετες «μέσα στα ρούχα τους» και απελευθερωμένες, ενώ ταυτόχρονα αισθάνονται προστατευμένες και δείχνουν τη δύναμή τους.

jenny.gr

O fashion designer με αυτή την συλλογή, αποτίει φόρο τιμής στις vintage πανοπλίες των Yves Saint Laurent, Mugler και Issey Miyake από τα 80s και φορέθηκε από τη θρυλική μούσα του Andy Warhol την τραγουδίστρια και super model Grace Jones. 

jenny.gr

 Tα bustiers, ένα κομμάτι με ιστορία που βρίσκει τις ρίζες της πολύ πίσω στο χρόνο, επανέρχονται κάθε τόσο ανάμεσα στις τάσεις και δεν μας προκαλεί έκπληξη η επιστροφή τους με την μορφή του σύγχρονου και statement αυτού τοπ που έχει κάτι από real life γυναίκα super hero.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.