ΣΤΙΛ RUNWAYS

Το show Stella McCartney γέμισε κοστούμια ζώων και πέρασε το μήνυμα της βιώσιμης μόδας


Μάρθα Κουμπάνη

5 Μαρτίου 2020

Το show Stella McCartney γέμισε κοστούμια ζώων και πέρασε το μήνυμα της βιώσιμης μόδας

«Είμαστε ο μόνος οίκος υψηλής ραπτικής που δεν σκοτώνει ζώα για να κάνει τα show του» αυτό δήλωσε η Stella McCartney μετά την παρουσίαση της συλλογής AW20 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. «Απλώς ήθελα να το ανακοινώσω με έναν διασκεδαστικό τρόπο», είπε χαμογελώντας.

Άνθρωποι με κοστούμια ζώων, περπάτησαν και χόρεψαν στο τέλος του show που πραγματοποιήθηκε στην Όπερα Garnier.
Μάλιστα, τους ενθάρρυναν να πάρουν ένα δεντράκι και να το φυτέψουν ώστε να συμβάλλουν σε μια πορεία για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. «Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στη βελτίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης της βιομηχανίας μόδας», δήλωσε η σχεδιάστρια.

Το brand είναι μέλος του Fashion Pact, ενός νέου προγράμματος που θα συμβάλλει ώστε η βιομηχανία της μόδας να λειτουργήσει με κοινό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. «Είναι η απόδειξη ότι η υψηλή και ηθική μόδα συνδυάζονται και μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Η καινοτόμος προσέγγιση της Stella McCartney στη βιομηχανία αποτελεί έμπνευση για όλους μας», είχε δηλώσει για το βραβείο ηθικής η Natalie Massenet, πρόεδρος της BFC.

Όσο για τη main συλλογή, περιελάμβανε τα πιο chic πανωφόρια σε neutral αποχρώσεις, αλλά και επιβλητικά καρό. Τα αιθέρια φορέματα είχαν ασυμμετρίες και αναπάντεχα διακοσμητικά στοιχεία όπως τα μακριά κρόσσια, ενώ συνδυάστηκαν με βαριές μπότες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.