ΣΤΙΛ RUNWAYS

«Balade en Méditerranée»: H Chanel Cruise 2020/2021 κατάφερε να μεταδώσει αίσθημα μεσογειακής αύρας ψηφιακά


Μάρθα Κουμπάνη

9 Ιουνίου 2020

«Balade en Méditerranée»: H Chanel Cruise 2020/2021 κατάφερε να μεταδώσει αίσθημα μεσογειακής αύρας ψηφιακά

Μπορεί το Cruise show που ήταν προγραμματισμένο για τις αρχές Μαΐου στο Κάπρι να ακυρώθηκε, όμως η Chanel, ο μεγαλύτερος luxury οίκος, μας μετέφερε στο πανέμορφο νησί του κόλπου της Νάπολης, παρουσιάζοντας τελικά σήμερα -για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου-, την Cruise 2020/21 συλλογή της ψηφιακά, μέσα από την ιστοσελίδα chanel.com και τα social media.

Κατάφερε να μεταδώσει το vibe και το αίσθημα μεσογειακής αύρας και ακόμα και μέσα από τις οθόνες μας ταξίδεψε. Το μεθυστικό μεσογειακό φως έγινε η πηγή έμπνευσης για την Viginie Viard, η οποία όχι μόνο κατάφερε να μεταδώσει το vibe με ψηφιακά μέσα άλλα και να αποζημιώσει εκείνους που απογοητεύτηκαν από το τελευταίο της show.

«Αρχικά, είχα στο μυαλό μου το Κάπρι, όπου θα γινόταν το σόου, αλλά λόγω του lockdown, δεν τα καταφέραμε», αναφέρει η Virginie Viard. «Έτσι, έπρεπε να προσαρμοστούμε: Δεν ήταν μόνο ότι χρησιμοποιήσαμε υφάσματα που είχαμε ήδη, αλλά γενικά όλη η συλλογή, εξελίχθηκε σε ένα ταξίδι γύρω από τη Μεσόγειο… Τα νησιά, το άρωμα του ευκάλυπτου, οι ροζ αποχρώσεις της βουκαμβίλιας», προσθέτει η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chanel.

chanel

Το show προσαρμόστηκε στη νέα “fashion goes digital” πραγματικότητα. Η Cruise 2020/21 συλλογή με τίτλο «Balade en Méditerranée» μας μετέφερε νοητά σε κοσμοπολίτικους προορισμούς της Μεσογείου, μέσα από δημιουργίες με μια ελεύθερη, χαλαρή γοητεία εμπνευσμένη από τις θρυλικές ηθοποιούς της δεκαετίας του 1960, που έκαναν διακοπές στην Ιταλική και τη Γαλλική Ριβιέρα.

chanel

H συλλογή δημιουργήθηκε για το λεγόμενο travel light και αποτελεί «μια γκαρνταρόμπα που μπορεί να χωρέσει μέσα σε μια μικρή βαλίτσα, μία shopper bag ή μία τσάντα ώμου με κεντήματα». Το ατμοσφαιρικό βίντεο του Julien Pujol, παρουσίασε με τον πιο ξεχωριστό τρόπο τα νέα looks που συνδυάζουν μερικά από τα πιο διαχρονικά και signature στοιχεία με σύγχρονα και ανατρεπτικά twists.

chanel

Ασύμμετρες φούστες που μετατρέπονται σε strapless φορέματα, μακριά jackets από μαύρο σιφόν μπορούν να φορεθούν κατά τη διάρκεια της μέρας πάνω από ένα τριγωνικό μπικίνι ή με ένα κεντημένο bandeau top και jeans για μια βραδινή έξοδο. Ενώ, «αν φορεθούν πάνω από γυμνό δέρμα, κάνουν το look déshabillé, δηλαδή ατημέλητο».

chanel

Στη νέα συλλογή Chanel Cruise 2020/21 τα φορέματα από λεπτό διάφανο λαμέ συνδυάζονται με τζάκετ που μπορούν να φορεθούν χαλαρά πάνω από crêpe σορτς. Το ροζ της βουκαμβίλιας χαρίζει ένταση στα δερμάτινα κοστούμια ενώ τα κλασικά tweed έρχονται τώρα απαλλαγμένα από την υπένδυση ώστε να παραμένουν ρευστές και αέρινες οι σιλουέτες.

chanel

chanel

chanel

chanel

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.