ΣΤΙΛ RUNWAYS

Πόση κομψότητα χωράει σε 1,5 λεπτό; O oίκος Chanel παρουσίασε την Haute Couture συλλογή του ψηφιακά


Μάρθα Κουμπάνη

7 Ιουλίου 2020

Πόση κομψότητα χωράει σε 1,5 λεπτό; O oίκος Chanel παρουσίασε την Haute Couture συλλογή του ψηφιακά

Από τότε που διαδέχτηκε τον Karl Lagerfeld στην καλλιτεχνική διέυθυνση του οίκου Chanel πέρυσι, η Virginie Viard ενίσχυσε το στιλ του label με την δική της ματιά.

«Σκεφτόμουν μια πανκ πριγκίπισσα να βγαίνει από το Le Palace την αυγή », αποκαλύπτει η Virginie Viard για την couture συλλογή της Chanel που παρουσιάστηκε ψηφιακά, νωρίτερα σήμερα στις πλατφόρμες του οίκου. «...Με φόρεμα από ταφτά, ιδιαίτερα μαλλιά, φτερά και πολλά κοσμήματα. Αυτή η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τον Karl Lagerfeld και την Gabrielle Chanel. Ο Karl θα πήγαινε στο «Le Palace», θα συνόδευε αυτές τις πολύ περίπλοκες και πολύ ντυμένες γυναίκες, που ήταν και πολύ εκκεντρικές ».

Ενώ η συλλογή Haute Couture της S/S 2020 επηρεάστηκε σαφώς από την απλότητα και την αυστηρότητα του μοναστηριού στο Aubazine, όπου η Gabrielle Chanel είχε περάσει τα παιδικά της χρόνια, τα τριάντα κομμάτια της συλλογής Haute Couture Fall-Winter 2020/21 χαρακτηρίζονται από μια επιθυμία για λαμπερή πολυτέλεια και κοσμήματα. Μερικά συνοδεύονται ακόμη και με κοσμήματα από τις συλλογές CHANEL High Jewelry.

Είπε ότι η συλλογή ήταν περισσότερο Lagerfeld από ό, τι η Coco - πίσω στη φάση του Interior design του 18ου αιώνα.

Μια σειρά υψηλής ραπτικής, που έμοιαζε βγαλμένη από ένα 80's runway. Φορέματα πάρτι, bling bling και παπούτσια Marie-Antoinette ήταν μερικά από τα στοιχεία που εντοπίσαμε στη διαδικτυακή έκδοση της εβδομάδας Paris Couture.

«Είναι ένα εκκεντρικό κορίτσι με ένα άγγιγμα της δεκαετίας του '80. Ήθελα κάτι χαρούμενο», είπε η σχεδιάστρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο Mikael Jansson φωτογράφησε τα μοντέλα Adut Akech και Rianne Van Rompaey.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.