Πόση κομψότητα χωράει σε 1,5 λεπτό; O oίκος Chanel παρουσίασε την Haute Couture συλλογή του ψηφιακά

Μάρθα Κουμπάνη
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Από τότε που διαδέχτηκε τον Karl Lagerfeld στην καλλιτεχνική διέυθυνση του οίκου Chanel πέρυσι, η Virginie Viard ενίσχυσε το στιλ του label με την δική της ματιά.

«Σκεφτόμουν μια πανκ πριγκίπισσα να βγαίνει από το Le Palace την αυγή », αποκαλύπτει η Virginie Viard για την couture συλλογή της Chanel που παρουσιάστηκε ψηφιακά, νωρίτερα σήμερα στις πλατφόρμες του οίκου. «...Με φόρεμα από ταφτά, ιδιαίτερα μαλλιά, φτερά και πολλά κοσμήματα. Αυτή η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τον Karl Lagerfeld και την Gabrielle Chanel. Ο Karl θα πήγαινε στο «Le Palace», θα συνόδευε αυτές τις πολύ περίπλοκες και πολύ ντυμένες γυναίκες, που ήταν και πολύ εκκεντρικές ».

 

 

Ενώ η συλλογή Haute Couture της S/S 2020 επηρεάστηκε σαφώς από την απλότητα και την αυστηρότητα του μοναστηριού στο Aubazine, όπου η Gabrielle Chanel είχε περάσει τα παιδικά της χρόνια, τα τριάντα κομμάτια της συλλογής Haute Couture Fall-Winter 2020/21 χαρακτηρίζονται από μια επιθυμία για λαμπερή πολυτέλεια και κοσμήματα. Μερικά συνοδεύονται ακόμη και με κοσμήματα από τις συλλογές CHANEL High Jewelry.

Είπε ότι η συλλογή ήταν περισσότερο Lagerfeld από ό, τι η Coco - πίσω στη φάση του Interior design του 18ου αιώνα.

 

 

Μια σειρά υψηλής ραπτικής, που έμοιαζε βγαλμένη από ένα 80's runway. Φορέματα πάρτι, bling bling και παπούτσια Marie-Antoinette ήταν μερικά από τα στοιχεία που εντοπίσαμε στη διαδικτυακή έκδοση της εβδομάδας Paris Couture.

«Είναι ένα εκκεντρικό κορίτσι με ένα άγγιγμα της δεκαετίας του '80. Ήθελα κάτι χαρούμενο», είπε η σχεδιάστρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο Mikael Jansson φωτογράφησε τα μοντέλα Adut Akech και Rianne Van Rompaey.