ΣΤΙΛ RUNWAYS

4 shoe trends που αναβιώνουν από τα 90s και θα είναι huge αυτό το φθινόπωρο


Μάρθα Κουμπάνη

28 Αυγούστου 2020

4 shoe trends που αναβιώνουν από τα 90s και θα είναι huge αυτό το φθινόπωρο

Δεν είναι μυστικό ότι το fashion set εχει αδυναμία στις νοσταλγικές τάσεις, ειδικά εκείνες που γεννήθηκαν τη δεκαετία του '90. Οι chunky σόλες, οι νεον αποχρώσεις και οι ψηλές πλατφόρμες σας θυμίζουν κάτι;

Είναι γεγονός ότι οι τάσεις στα παπούτσια πριν από  τρεις περίπου δεκαετίες (απίστευτο πως περνάει ο καιρός) επιστρέφουν αυτό το φθινόπωρο, ακόμα κι αν το μόνο μέρος που θα τα φορέσουμε είναι γύρω από το σπίτι. Είτε σας ενδιαφέρει περισσότερο η άνεση είτε απλώς να είστε Updated, αυτές οι σιλουέτες που κάνουν cοmeback.

'90s Shoe Trend: Chunky Soles

jenny.gr

Chunky soles σε διάφορες σιλουέτες κυριάρχησαν στα runways τον Φεβρουάριο του 2020. Rochas, MSGM, Alexander McQueen είναι μόνο μερικοί οίκοι που παρουσίασαν παπούτισα με χοντρές σόλες. ΟJonathan Cohen συνεργάστηκε με τα Dr. Martens χαρίζοντας ύψος στα μοντέλα με Oxfords με πλατφόρμα.

Αν σας φάινεται υπεβολικά casual, ισορροπήστε τις χοντρές σόλες με κομψά, tailored ρούχα όπως ένα sleek κουστούμι. Για τα αξεσουάρ σας, παίξτε με τα σχήματα προσθέτοντας μια δομημένη τσάντα.

'90s Shoe Trend: Mary Janes 

jenny.gr

Ποιος θα πίστευε ότι το παπούτσι που φορούσαμε κάποτε στο δημοτικό σχολείο θα γινόταν high fashion;Τα Mary Janes έχουν κάνει μια εντυπωσιακή επάνοδο με τη βοήθεια σχεδιαστών όπως ο Burberry (σίγουρα έχετε δει το στυλ T-Bar σε όλο το IG), Miu Miu και The Row. Όταν πρόκειται για το must-have της παιδικής ηλικίας, υπάρχουν μερικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε. Μπορείτε να επιλέξετε ένα λεπτό τακούνι Mary Jane, όπως προτάσσει ο οίκος Prada, ή εάν αναζητάτε την άνεση, δοκιμάστε την φλατ εκδοχή εγκεκριμένη από τον Marc Jacobs.

'90s Shoe Trend: Neon 

jenny.gr

Το Neon είναι μια από αυτές τις τάσεις που έρχεται και φεύγει από την μόδα εν ριπή οφθαλμού. Ωστόσο, σύμφωνα με τους fashion designers, η έντονη απόχρωση θα βάψει όλα τα παπούτσια για  αυτό το φθινόπωρο.Ο Christopher John Rogers συνεργάστηκε με τον Christian Louboutin και παρουσίασε ένα εκτυφλωτικό κίτρινο τακούνι στo catwalk. Παράλληλα, ο Bottega Veneta, μια μάρκα που είναι πλέον γνωστή για τα πολυπόθητα αξεσουάρ της, παρουσίασε ένα lime green chunky boot. Δοκιμάστε ένα φανταχτερό παπούτσι neon σε συνδυασμό με όλα τα ουδέτερα κομμάτια για μια μινιμαλιστική προσέγγιση ή ανήκετε στις πολύ τολμηρές φορέστε το head to toe.

'90s Shoe Trend: Platforms

jenny.gr

Πιθανότατα έχετε δει τις platform boots του Simon Miller τoν περασμένη χρονιά (το παπούτσι που κυκλοφόρησε επίσημα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι '19) στα πόδια των αγαπημένων σας γκουρού μόδας. Paco Rabanne και Dries Van Noten,  κινήθηκαν ανάμεσα σε κλασικά χρώματα leather και funky prints. Έτσι η απόφαση για το αν θα επενδύσετε σε μια νέα μαύρη μπότα ή αν θα κάνετετε το statement είναι δική σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.