ΣΤΙΛ RUNWAYS

Face Covering: Τα runway looks των Fashion Weeks που μετέτρεψαν τις μάσκες σε εκπληκτικά αξεσουάρ


Μάρθα Κουμπάνη

24 Σεπτεμβρίου 2020

Face Covering: Τα runway looks των Fashion Weeks που μετέτρεψαν τις μάσκες σε εκπληκτικά αξεσουάρ

Στα runways για τις συλλογές FW20-21, πριν ακόμα ξεσπάσει η πανδημία, οι σχεδιαστές επανέφεραν το βέλο. Ηeadpiece, ή και πέπλα εισήγαγαν την τάση του face covering σαν να γνώριζαν τι επρόκειτο να έρθει.

Ο Covid-19 επέβαλλε τη χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου και η μόδα ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες τόσο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διαθέτοντας χώρους ως εργαστήρια, και προσφέροντας οικονομική ενίσχυση και μάσκες σε νοσοκομεία. Παράλληλα, φάνηκε αντάξια της  "νέας κανονικότητας", δημιουργώντας face masks που ξεπερνούν τη συμβατική χειρουργική μάσκα μιας χρήσης.

Στη διάρκεια των μηνών που ακολούθησαν, είδαμε ρετάλια να μετατρέπονται σε κομψές μάσκες με σχέδια και χρώματα, με μηνύματα, graphic μοτίβα, ακόμα και μάσκες με το logo πασίγνωστων luxury brands να γίνονται μέρος εντυπωσιακών outfits ακόμα και για βραδινές ή επίσημες εμφανίσεις.

https://instagram.com/p/CFFc69EIKlY/

Στις ψηφιακές κατά κύριο λόγο Εβδομάδες Μόδας, για την S/S 2021, η μάσκα ήταν αναμενόμενη και πάνω στο runway. Πολλοί, λοιπόν, ήταν οι fashion designers, που στις συλλογές τους, φρόντισαν να εντάξουν τις μάσκες προστασίας στα looks τους.

jenny.gr

Ο οίκος Rodarte συνοδεύει πολλά από τα SS21 outfits του με ασορτί μαντήλια. Ο Christian Siriano φρόντισε να φτιάξει για κάθε δημιουργία του την ασορτί μάσκα, η Anna Sui έκανε το δικό της perfect match σε κομμάτια και μάσκα, o Bora Aksu δημιούργησε μάσκες από οργάντζα, ενώ ο Matty Bovan εμπνεύστηκε από την Ελισαβετιανή εποχή, τους Tudors, και τα ...χαλιά της γιαγιάς του, όπως δήλωσε, για να φορέσει στα μανεκέν βιτρίνας, που φωτογράφησε με τις δημιουργίες του, κεντημένα πέπλα και χρωματιστά fishnet.

Ξεχωρίζει η πρόταση του ισπανικού brand Accidental Cutting της designer Eva Iszoro, που στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Μαδρίτης, παρουσίασε μια collection, εμπνευσμένη από την εποχή που διανύουμε, την ονόμασε "Αποκάλυψη" και έντυσε τα μοντέλα της με high -tech εξοπλισμό προστασίας.

jenny.gr
7 2

Δείτε τη gallery:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.