ΣΤΙΛ RUNWAYS

Η συλλογή Fendi για την άνοιξη τα είχε όλα: Iταλική φινέτσα, έμπνευση και μοντέλα όλων των ηλικιών


Μάρθα Κουμπάνη

24 Σεπτεμβρίου 2020

Η συλλογή Fendi για την άνοιξη τα είχε όλα: Iταλική φινέτσα, έμπνευση και μοντέλα όλων των ηλικιών

Η εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο έχει ξεκινήσει με μεγάλα shows να πραγματοποιούνται κάτω από όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19. O οίκος Fendi παρουσίασε την καλοκαιρινή του συλλογή σε ένα show που τα είχε όλα: Διαχρονική κομψότητα, μοντέρνα στοιχεία, μοντέλα όλων των μεγεθών, αλλά και ηλικιών από την Penelope Tree, 77 ετών, την Υasmin Le Bon, 55 και την Εva Herzigova, 47 και άλλων stars.

Η Fendi παρουσίασε τις συλλογές Women’s και Men’s Spring Summer 2021 μπροστά σε φίλους, οικογένεια και celebs, όπως η pop star Rita Ora, ο Ιρλανδός ηθοποιός Paul Mescal και ο Βρετανός τραγουδιστής Bakar. Το «Reflections» είναι ένα συνονθύλευμα αναμνήσεων, που σχεδιάστηκε από το μόνο μέλος της οικογένειας, το οποίο εργάζεται ακόμα στην επιχείρηση, η Silvia Venturini Fendi.

«Ο χρόνος που περνάμε με την οικογένεια - γενιές που επανενώνονται στο σπίτι στη Ρώμη - είναι καταλύτης για μια ήσυχη ενδοσκόπηση: στο παράθυρο ή στον κήπο, βλέποντας τον κόσμο να περνάει».

jenny.gr

Η χρωματική παλέτα της επόμενης σεζόν αποτελείται από ουδέτερους τόνους, όπως σιτάρι, γάλα, μέλι, μαύρο και λευκό, ανάμεσα σε γαλάζιο του ουρανού, ροζ της τσιχλόφούσκας και κόκκινο. Το λινό, ήταν το κύριο ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε. Σε συνδυασμό με βαμβάκι, φτερά, γούνα και καπιτονέ πανωφόρια, δημιουργεί εικόνες από κεντημένα κλινοσκεπάσματα και επιτραπέζια σκεύη - μητρικά αναμνηστικά που μεταφέρονται από μητέρα σε παιδί.

Τα παράθυρα, ήτα ένα κυρίαρχο μοτίβο στα ρούχα σε ένα παιχνίδι διαφάνειας και υφής. Οι συλλογές εξερευνούσαν τις παραδόσεις του fashion label όπως το σατέν καπιτονέ και ajouré λουλούδια. Τα ρούχα αφηγούνται ιστορίες για την αυστηρότητα της ιταλικής τέχνης και το συναίσθημα της παγκόσμιας εμπειρίας με την πανδημία, αφού η κατασκευή τους έγινε υπό σουρεαλιστικές συνθήκες.

Οι τσάντες και τα παπούτσια ήταν απλά iconic, άλλοτε φτιαγμένα από μετάξι, άλλοτε από πρώτης ποιότητας πλεκτά δέρματα και άλλοτε ευαίσθητα σαν πούπουλα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS