ΣΤΙΛ RUNWAYS

Gucci Aria: O Alessandro Michele συνεργάστηκε με τον Balenciaga και έγραψε ιστορία στα 100 χρόνια του οίκου


Μάρθα Κουμπάνη

15 Απριλίου 2021

Gucci Aria: O Alessandro Michele συνεργάστηκε με τον Balenciaga και έγραψε ιστορία στα 100 χρόνια του οίκου
Ο οίκος Gucci συνεργάστηκε με τον Balenciaga και έγραψαν ιστορία

Όταν ο Alessandro Michele έγινε Creative Director του οίκου Gucci το 2015, άλλαξε σχεδόν ολοκληρωτικά το ύφος του οίκου. Για τον εορτασμό της εκατονταετίας του label φέτος, η συλλογή Aria είναι ένα βιβλίο με αινίγματα, παζλ και σταυρόλεξα που περιστρέφονται γύρω από την κληρονομιά Gucci. Εκεί που το παρελθόν και το παρόν συναντιούνται.

Σταυρόλεξο ήταν άλλωστε, και η πρόσκληση στο ψηφιακό show με την οποία φωτογραφήθηκαν νωρίτερα τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας, και φυσικά οι ambassadors.

Oι φήμες που προκάλεσαν αίσθηση τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την συνεργασία Gucci και Balenciaga βγήκαν αληθινές. Μέχρι τώρα, καμία μάρκα δεν είχε επιβεβαιώσει (ή αρνηθεί) τα νέα. Το μόνο που γνωρίζαμε ήταν ότι μπορεί να έχει σχέση με το σημερινό show Gucci - Aria - το οποίο ήταν στ' αλήθεια ένα από τα πιο δυνατά shows-oρόσημο στην ιστορία του οίκου. Η συνεργασία με τον Demna Gvasalia ήρθε σαν δείγμα σεβασμού στο αδελφάκι του group της Kering.

Φυσικά, και δεν μας απογοήτευσε. Η συλλογή συνδύαζε τις γωνιώδεις και έντονες φόρμες του Balenciaga, με την ρετρό αισθητική και τον διάκοσμο του Gucci. Φανταστείτε κοστούμια με τετράγωνους ώμους διακοσμημένα με σειρές από κρύσταλλα. Πολλά από τα jackets και blazers που παρέλασαν, είχαν τα λογότυπα και των δύο κολοσσών. Ναι, ο «Βalucci» είναι γεγονός!

Το special film με τη νέα επετειακή συλλογή σκηνοθετήθηκε από τη βραβευμένη φωτογράφο και σκηνοθέτρια Floria Sigismondi και τον Alessandro Michele.

O σχεδιαστής απότιvε φόρο τιμής στο Τhe Savoy London Hotel όπου ο ιδρυτής Guccio Gucci δούλευε ως liftboy στα νεανικά του χρόνια. To show γυρίστηκε σε ένα λευκό runway με εκατοντάδες προβολείς και μικρές κάμερες, την ώρα που τα μοντέλα περπάτησαν φορώντας εντυπωσιακές δημιουργίες από συνθετική γούνα, φτερά, δερμάτινα harnesses και αξεσουάρ όπως μαστίγια, ενώ τα πρόσωπα τους στόλιζαν βέλο και εκκεντρικά piercings με τα logos, κάτω από την μύτη. Ορισμένα μοντέλα κρατούσαν στα χέρια τους ομοιώματα σε σχήμα και μέγεθος καρδιάς πασπαλισμένης με glitter.

Στις σημειώσεις του για τη συλλογή, ο creative director αναφέρεται στην συλλογή ως «μια βαθιά και εκστατική κατάδυση σε ό, τι μας λείπει σήμερα».

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.