ΣΤΙΛ RUNWAYS

O Balenciaga στον Παρθενώνα για την νέα του Pre-Fall συλλογή


Μάρθα Κουμπάνη

19 Απριλίου 2021

O Balenciaga στον Παρθενώνα για την νέα του Pre-Fall συλλογή
O οίκος Balenciaga φωογράφησε ένα από τα looks της νέας συλλογής στον Παρθενώνα

Μόλις λίγες ημέρες από την ιστορική συνάντηση του οίκου Βalenciaga με τον οίκο Gucci στην πασαρέλα για την συλλογή Αria που σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την ίδρυση του οίκου Gucci, o Demna Gvasalia παρουσίασε την δική του pre-fall 2021 συλλογή, ταξιδεύοντας μας στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτά, φυσικά και ο δικός μας Παρθενώνας.

Τα μοντέλα φωτογραφήθηκαν, φορώντας όλα τα νέα κομμάτια της συλλογής και τοποθετήθηκαν ψηφιακά μπροστά από την Ακρόπολη, τον Πύργο του Άιφελ, τον Πύργο της Πίζας και τη γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο. 

Άνδρες και γυναίκες ποζάρουν με τις εκκεντρικές δημιουργίες και combos σαν μοντέρνοι τουρίστες σε carte postales. Κάπως έτσι ο οίκος θέλησε να εκφράσει την νοσταλγική διάθεση για ταξίδια.

Στα κομμάτια που ξεχωρίζουν, ήταν τα μπλουζάκια και hoodies “GAY Pride”, μια διαφορετική εκδοχή των σχεδίων της GAP, για τα οποία ο σχεδιαστής σχολίασε: “Είμαι ομοφυλόφιλος. Μεγάλωσα σε μια κοινωνία όπου δεν θα μπορούσα να φορέσω κάτι τέτοιο, και υπάρχουν μέρη στον κόσμο που δεν θα μπορούσαν να φορεθούν ούτε σήμερα. Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε την ομοφοβία », δήλωσε ο creative director Gvasalia.

Το look που βλέπουμε μπροστά στον Παρθενώνα είναι ένα άκρως θηλυκό floral φόρεμα σε φωτεινό κόκκινο με λευκά και κίτρινα λουλούδια. Το φόρεμα είχε ψηλό λαιμό, βολάν και έντονους ώμους, ενώ συνδυαζόταν με καλσόν στο ίδιο χρώμα και pattern και λευκές γόβες.

jenny.gr

Δείτε περισσότερα looks:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.