ΣΤΙΛ RUNWAYS

Kαθηλωτικός Dior: To Καλλιμάρμαρο γέμισε με σύγχρονες ιέρειες ντυμένες στα λευκά


The Jennettes

17 Ιουνίου 2021

Kαθηλωτικός Dior: To Καλλιμάρμαρο γέμισε με σύγχρονες ιέρειες ντυμένες στα λευκά
O Dior καθήλωσε το Καλλιμάρμαρο

Το ημερολόγιο γράφει Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021. Είναι η μέρα που τα βλέμματα όλα του κόσμου -της μόδας και όχι μόνο- στράφηκαν στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στο Καλλιμάρμαρο. Ο οίκος Dior το έκανε πραγματικότητα. Mεσα από τo Cruise 2022 show του ξύπνησε το «Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο» μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων θεατών και προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό και συγκίνηση. Ακόμα περισσότερη υπερηφάνεια σε εμάς που τίμησε την χώρα μας και τον πολιτισμό της, αλλά και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

«Dior celebrates Greece»

Εντυπωσιακές φλόγες άναψαν κατά μήκος του διαδρόμου στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, την ίδια στιγμή που δεκάδες έγχορδα δημιουργούσαν μια μοναδική ατμόσφαιρα και η Ελληνίδα Ροζάνα Γεωργίου περπατούσε στο show Dior για πρώτη φορά στην πατρίδα της.

Η Maria Grazia Chiuri παρουσίασε μια εξαιρετική συλλογή.

Η creative director του Γαλλικού οίκου, η οποία έχει ως σημαία τον φεμινισμό κατα την διάρκεια ολόκληρης της θητείας της στον Dior δεν θα μπορούσε να έχει επιλέξει καλύτερη τοποθεσία για την cruise συλλογή από την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας η μυθολογία περιλαμβάνει μια σειρά από θεικές γυναικείες μορφές, από την Αθηνά έως τη Νεμέση. To φόρεμα της θεάς, το χιτώνιο, έγινε λoιπόν η έμπνευσή της. Mακρύ, χυτό, με πιέτες όπως αυτά των Καρυάτιδων που στέκουν υπερήφανες στο Ερέχθειο της Ακρόπολης.

O χιτώνας, μέσα στην συνταρακτική του απλότητα και το λευκό γίνεται το απόλυτο σύμβολο της ελευθερίας. Φορέματα αέρινα, όσο και αιθέρια, φορεμένα με χρυσές μεταλλικές ζώνες.

Οι καμπύλες και η κίνηση ήταν πρωταγωνιστές στα σύγχρονα αυτά λευκά grecian chic looks που σε πολλές περιπτώσεις συνδυάστηκαν με statement trainers με χρώμα ή γαλότσες.

Το μπλε ήταν και αυτό εκεί. Πότε στην navy εκδοχή του να παντρεύεται με πλεκτά και κομψά αξεσουάρ και πότε σε ζωηρά γαλανόλευκα prints.

Σειρές από πέρλες στόλιζαν τόσο τα μαλλιά όσο και τα βλέφαρα των μοντέλων και ενίσχυαν το drama.

Aποκορύφωμα τα νυφικά looks της Chiuri: Layers από τούλι που αγκάλιαζαν το κορμί και κατέληγαν στα φτερά και το λαιμό ενός κύκνου. Το show έκλεισε με ελληνικούς στίχους και χιλιάδες πυροτεχνήματα που άστραψαν στον Αθηναϊκό ουρανό.

Δείτε το show:

Πηγή φωτογραφιών: Pascal Le Segretain/ Getty Images/ Ideal Image

Δείτε τα looks:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.