ΣΤΙΛ RUNWAYS

Halpern: H ανοιξιάτικη συλλογή του σχεδιαστή ήταν τέχνη από κάθε άποψη


Μάρθα Κουμπάνη

18 Σεπτεμβρίου 2021

Halpern: H ανοιξιάτικη συλλογή του σχεδιαστή ήταν τέχνη από κάθε άποψη
Halpern: H ανοιξιάτικη συλλογή του σχεδιαστή ήταν τέχνη από κάθε άποψη

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη και δεν είναι λίγα τα shows των σχεδιαστών που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον. Ένας από αυτούς είναι ο Halpern.

Το lockdown δεν εμπόδισε τον Michael Halpern να δημιουργήσει μια ακόμα εντυπωσιακή συλλογή, αυτήν τη φορά για την άνοιξη του 2022.

Ο σχεδιαστής που εδρεύει στο Λονδίνο επέλεξε να πει ιστορίες για εκείνους που επηρεάστηκαν περισσότερο από την πανδημία και να χρησιμοποιήσει τις λαμπερές δημιουργίες του για να φέρει λίγη χαρά.

Στο film με τίτλο A Return to Movement, φωτογραφημένο από την Paola Kudacki, η μόδα συναντά τον χορό και οι καλλιτέχνες πραγματικά γιορτάζουν την επιστροφή τους στην σκηνή!

Αντί να παρουσιάσει τη collection του στην πασαρέλα,  προτίμησε να διηγηθεί τις ιστορίες των κοινοτήτων των τεχνών του θεάματος μέσω ενός φιλμ, υπογραμμίζοντας πόσο άσχημα χτυπήθηκαν από την πανδημία, αλλά και πόσο επέμειναν ενώ ήταν περιορισμένοι στο σπίτι. Συνεργάστηκε με μερικές από τις κορυφαίες μπαλαρίνες του Βασιλικού Μπαλέτου, συμπεριλαμβανομένων των Fumi Kaneko, Leticia Dias και Sumina Sasaki, οι οποίες ζωντάνεψαν τη συλλογή με τις εξαίσιες κινήσεις τους.

«Έχω το μικρόβιο του storytelling και αυτή η ιστορία ήταν απίστευτη. Αυτές οι γυναίκες εργάστηκαν σκληρά για να διατηρήσουν τη φόρμα τους και να μάθουν νέες χορογραφίες στο Zoom», δήλωσε ο σχεδιαστής. «Θα μπορούσα να κάνω τα ρούχα χωρίς αφήγηση, φυσικά. Αλλά το να ακούς ανθρώπους και να μοιράζεσαι μια διαφορετική άποψη κάνει το έργο πολύ πιο ενδιαφέρον και πιο σχετικό. Φτάνει σε τόσους πολλούς ανθρώπους που δεν θα τους ενδιέφερε να βλέπουν μόνο τα ρούχα και νομίζω ότι φέρνει ευαισθητοποίηση και στις δύο βιομηχανίες. Αυτός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός, να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Δείτε τα looks που ξεχωρίσαμε από την συλλογή:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.