ΣΤΙΛ RUNWAYS

Erdem S/S 2022: Eρωτική επιστολή στο Λονδίνο


Μάρθα Κουμπάνη

23 Σεπτεμβρίου 2021

Erdem S/S 2022: Eρωτική επιστολή στο Λονδίνο
Erdem S/S 2022: Eρωτική επιστολή στο Λονδίνο

Ο σχεδιαστής Erdem Moralioğlu γιόρτασε τα 15 χρόνια από την ίδρυση του ομώνυμου οίκου του, παρουσιάζοντας τη συλλογή του για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022 με φόντο το εμβληματικό Βρετανικό Μουσείο. Την συλλογή αφιέρωσε στην αγαπημένη του μητέρα, η οποία «δεν έπαψε ποτέ να γιορτάζει την προσωπικότητά του».

Ο σχεδιαστής Erdem αντλεί πολύ συχνά έμπνευση από σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες.

Αυτή την φορά η collection ήταν εμπνευσμένη από την ποιήτρια του 20ου αιώνα, Edith Sitwell και την Αγγλίδα αριστοκράτισσα Ottoline Morrell και στόχευε στην αντανάκλαση των προσωπικοτήτων και του στιλ αυτών των κομψών γυναικώνμέσα από λαμπερά αλλά και glamorous σχέδια.
Πριν ξεκινήσει το show, μια ηχογράφηση της Sitwell να απαγγέλλει το ποίημα της «Αστρονόμοι και κηπουροί» από το 1953 έγινε το soundtrack.

Τα looks στην συλλογή Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022 του Erdem συνδύαζαν feminine και boyish στοιχεία ενώ ο σχεδιαστής ανακύκλωσε ορισμένα από τα υφάσματα παλαιότερων συλλογών του. Είδαμε πλούσια floral φορέματα και κοστούμια, ενώ η συλλογή σηματοδότησε την επιστροφή των καπέλων. Για την ακρίβεια οι εμφανίσεις ολοκληρώθηκαν με δερμάτινα γάντια, δραματικά statement καπέλα με prints και με μοκασινια με αγκράφα.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks της συλλογής στη gallery: