ΣΤΙΛ RUNWAYS

Σταματήστε ό,τι κάνετε και δείτε τα παπούτσια στο show Loewe


Μάρθα Κουμπάνη

5 Οκτωβρίου 2021

Σταματήστε ό,τι κάνετε και δείτε τα παπούτσια στο show Loewe
Σταματήστε ό,τι κάνετε και δείτε τα παπούτσια στο show Loewe

Τα runways του Jonathan Anderson για τον οίκο Loewe προσελκύουν πάντα κοινό. Αλλά καθώς το δυνατό σημείο του οίκου ήταν ανέκαθεν τα αξεσουάρ, τείνει να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα παπούτσια και τις τσάντες που παρουσιάζει ο σχεδιαστής κάθε σεζόν, τα οποία γίνονται αντικείμενα "it" μεταξύ του κόσμου της μόδας.

jenny.gr

Ήδη λίγες ημέρες πριν από το ντεμπούτο της ανοιξιάτικης συλλογής, η Loewe (και ο Anderson) αποκάλυψε μερικά από αυτά που είδαμε κατά τη διάρκεια της επίδειξης της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι. Τα παπούτσια που φτιάχτηκαν για το show ήταν τέχνη.

jenny.gr

Αυτά τα κοντινά πλάνα στα μαύρα, δερμάτινα πέδιλα, με τακούνια που μοιάζουν με αληθινά, κατακόκκινα τριαντάφυλλα, μας πήραν το μυαλό. Άλλα τακούνια μεταμορφώθηκαν σε κεράκια γενεθλίων, άλλα σε βερνίκια νυχιών και άλλα σε σπασμένα αυγά! Πράγματι, αυτά τα παιχνιδιάρικα, εμπνευσμένα από το κίνημα του Dada παπούτσια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο (δεν θα μπορούσαν αλλιώς) σε μια συλλογή που ο ίδιος ο οίκος χαρακτήρισε ως «νευρωτική, ψυχεδελική, εντελώς υστερική».

jenny.gr

«Η συλλογή Loewe Spring 2022 είναι μια πειραματική δήλωση που σηματοδοτεί ένα σημείο εκκίνησης και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο", ανέφερε στις σημειώσεις της συλλογής. «Η πρόκληση, ο αισθησιασμός, η κίνηση και η διασκέδαση σπάνε τα καλούπια του οίκου Loewe».

Έτσι τα παπούτσια αυτά, σωστά κομψοτεχνήματα ήρθαν να ολοκληρώσουν looks με ντραπέ, γλυπτά στοιχεία, κίνηση και το παιχνίδι με αναλογία - εμπνευσμένα από τον «μανιεριστικό, υστερικό κόσμο του ζωγράφου της Αναγέννησης Pontormo»

Εσείς ποιο θα φορούσατε πρώτο;

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks της συλλογής στη gallery:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.