ΣΤΙΛ RUNWAYS

Louis Vuitton: O Nicolas Ghesquière έκανε ένα ταξίδι στον χρόνο για την ανοιξιάτικη συλλογή


Μάρθα Κουμπάνη

10 Οκτωβρίου 2021

Louis Vuitton: O Nicolas Ghesquière έκανε ένα ταξίδι στον χρόνο για την ανοιξιάτικη συλλογή
Louis Vuitton: O Nicolas Ghesquière έκανε ένα ταξίδι στον χρόνο για την ανοιξιάτικη συλλογή

Mε αφορμή την 200στη επέτειο του οίκου Louis Vuitton, ο creative director Nicolas Ghesquière, παρουσίασε την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στο επιβλητικό Passage Richelieu του Λούβρου. 

Ο σχεδιαστής άντλησε έμπνευση από την ambassador του οίκου, Alicia Vikander, και τον ρόλο της στη νέα σειρά του HBO «Irma Vep», η οποία είναι ένα remake μιας κλασσικής ταινίας του 1915, το «Les Vampires». «Μού αρέσει η φιγούρα ενός βαμπίρ που ταξιδεύει στον χρόνο και προσαρμόζεται στο dress code της κάθε εποχής, ενώ κουβαλά και τον αέρα του παρελθόντος», δήλωσε ο Nicolas Ghesquière.

«Η συλλογή Spring/Summer 2022 collection είναι μια πρόσκληση στον le grand bal του Χρόνου. Απόψε ο χρόνος είναι χωρίς συνέπεια. Όμως ο χρόνος είναι τα πάντα. Διαλύει τις λειτουργίες και τους κώδικες. Ενοποιεί τις γκαρνταρόμπες. Η μέρα γίνεται νύχτα. Η ταπεινή στολή γίνεται πολυτελής» έγραψε στις σημειώσεις της συλλογής.

Τα looks ήταν ένα ταξίδι στο χρόνο και συγκεκριμένα στην Εδουαρδιανή περίοδο. Η Εδουαρδιανή εποχή ή Εδουαρδιανή περίοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η περίοδος που καλύπτει την βασιλεία του Βασιλιά Εδουάρδου Ζ', από το 1901 έως το 1910. Έτσι, είδαμε πλούσια σε όγκο φορέματα της εποχής και φορέματα από δαντέλα φορεμένα με τζιν, διακοσμημένους γιακκάδες, γοητευτικά 80s metallics. H τελική πινελιά σχεδόν σε κάθε look ήταν τα statement αξεσουάρ, όπως art nouveau γυαλιά και ανατρεπτικά head pieces.

Το show διακόπηκε αναπάντεχα, όταν μία διαδηλώτρια εισέβαλε στο runway και διαμαρτυρήθηκε υπερ του κλίματος. Στο πανό που ύψωσε μπροστά σε δεκάδες φωτογράφων έγραφε OVERCONSUMPTION = EXTINCTION, δηλαδή η υπερκατανάλωση ισούται με εξάλειψη.

Στο πανό υπήρχαν ακόμα τα λογότυπα τριών γαλλικών ομάδων ακτιβιστών. Στόχος της διαμαρτυρίας ήταν να αναδείξει τη σπάταλη πλευρά της βιομηχανίας της μόδας και να στείλει το μήνυμα ότι η βιομηχανία όπως τη γνωρίζουμε κινείται προς μια πολύ αβέβαιη κατεύθυνση. Η διαδηλώτρια τελικά απομακρύνθηκε από φρουρούς ασφαλείας, ωστόσο το σημαντικό της μήνυμα κάνει τον γύρο του κόσμου και αν μη τι άλλο αξίζει να ακουστεί.

 Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks της συλλογής στη gallery:

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.