ΣΤΙΛ RUNWAYS

Bottega Veneta S/S 2022: Tαχύτητα και clubbing στο Detroit


Μάρθα Κουμπάνη

24 Οκτωβρίου 2021

Bottega Veneta S/S 2022: Tαχύτητα και clubbing στο Detroit
Bottega Veneta S/S 2022: Tαχύτητα και clubbing στο Detroit

Για το τρίτο κατά σειρά Bottega Veneta Salon show και την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, ο Daniel Lee μετά το Λονδίνο και το Βερολίνο, ταξίδεψε στο Detroit αντλώντας έμπνευση από την αγάπη του για το δημιουργικό πνεύμα και την καινοτόμα πλευρά του Michigan.

Ήδη από τις αρχές της πανδημίας, ο Bottega Veneta ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο show με τη μορφή salon, εκτός της Εβδομάδας Μόδας. Ο δημιουργικός διευθυντής Daniel Lee πήρε τις συλλογές του στο δρόμο και αλληλεπιδρούσε τόσο με τοπικά ταλέντα όσο και με τοπικό κοινό στις πόλεις όπου παρουσίαζε. Πρώτα ήταν το Λονδίνο, η έδρα του, τον περασμένο Οκτώβριο. Ακολούθησε μια παράσταση στο νυχτερινό κέντρο Berghain του Βερολίνου τον Απρίλιο.

Ως γνήσιος fan της ταχύτητας o Daniel Lee έστησε το σκηνικό του στο Michigan Theatre του Detroit, χωρητικότητας 4.000 θέσεων, που χτίστηκε στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας τη δεκαετία του 1920, μετατράπηκε σε night club και αργότερα σε γκαραζ. Ήταν όμως αναφορά στην αγάπη του για την techno μουσική και ιδανική τοποθεσία μια συλλογή για clubbing.

«Έχω εμμονή με το Detroit,», είπε ο Lee μετά το show. «Ήρθα για πρώτη φορά εδώ πριν από έξι χρόνια και ερωτεύτηκα το μέρος. Είμαι από το Λιντς. Eίναι η βιομηχανική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου και το Detroit, ως η βιομηχανική καρδιά της Αμερικής, με κάνει να αισθάνομαι οικεία».

«Το Detroit είναι πραγματικά η γενέτειρα της techno και η techno ήταν η μουσική με την οποία μεγάλωσα και έβγαινα έξω. Ήθελα να χρησιμοποιήσω τη θέση μου για να φωτίσω όλα αυτά ».

Η Mary J. Blige και η Lil ’Kim ήταν μεταξύ των σταρ που βρέθηκαν στην front row.

H συλλογή ήταν πιο λειτουργική, αλλά εξίσου glam με τις προηγούμενες. Από τα λαμπερά φορέματα με τις παγιέτες, μέχρι τα parka με τη μεταλλιζέ ύφανση, τα εντυπωσιακά outerwear και φυσικά η σπεσιαλιτέ του οίκου... τα πρωτότυπα αξεσουάρ.

Τσάντες με γλυπτές σιλουέτες και παπούτσια σε έντονες αποχρώσεις, τόσο sneakers όσο και ψηλοτάκουνα.

Δείτε τα top looks της συλλογής στη gallery:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.