ΣΤΙΛ RUNWAYS

Gaultier x Glenn Martens: Haute couture με μεσαιωνική ατμόσφαιρα και ηλεκτρονική μουσική


Μάρθα Κουμπάνη

27 Ιανουαρίου 2022

Gaultier x Glenn Martens: Haute couture με μεσαιωνική ατμόσφαιρα και ηλεκτρονική μουσική
Ο Glenn Martens δημιούργησε την συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου Jean Paul Gaultier

«Υπάρχει μόνο μια φορά στη ζωή μου που μπορώ να κάνω ένα φόρεμα με ουρά 15 μέτρων», είπε ο Glenn Martens πριν την παρουσίαση της συλλογής του για τον Jean Paul Gaultier, περπατώντας στον ίδιο ηλιόλουστο χώρο εργασίας όπου ο iconic ιδρυτής του οίκου -το enfant terrible της μόδας-, μεγαλούργησε.

Ο Martens πήρε πολλά signature στοιχεία από το brand του Y/Project - φούστες που φαίνονται να κρέμονται από κορμάκια, τρισδιάστατα μεταλλικά λουλούδια, συρμάτινα υφάσματα και την τεχνική του "seam allowance" - και τα πάντρεψε με τα αγαπημένα του Gaultier, όπως κορσέδες, ρίγες και πλεκτά Aran.

Jenny.Gr
Jean Paul Gaultier Couture Spring 2022

Ο Βέλγος σχεδιαστής είναι σίγουρα εξοικειωμένος με αυτές τις εμβληματικές εμφανίσεις, καθώς εργάστηκε στον οίκο ως junior designer για τη γυναικεία pre-collection και την ανδρική ετικέτα G2 το 2008, όταν αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας.

Πίσω στον οίκο σχεδόν 15 χρόνια αργότερα ως ο δεύτερος καλεσμένος του couturier (ο Chitose Abe του Sacai ήταν πρώτος), ο Martens δημιούργησε column φορέματα που αγκάλιαζαν το σώμα με ζωηρές τεχνικές και περίτεχνες λεπτομέρειες: tiger prints και έναν συνδυασμό από δαντέλες και κορδέλες παγιδευμένες κάτω από το τούλι.

Μερικά φορέματα, κάλυπταν το σώμα και το πρόσωπο των μοντέλων με μια «ομίχλη» από μαύρη οργάντζα. Τα ίδια τα φορέματα τύλιγαν τη σιλουέτα με κυματιστούς που παρέπεμπαν σε λάβα και αντανακλούσαν μια πιο μεσαιωνική διάθεση, αναφορά στη γοτθική αρχιτεκτονική στην πατρίδα του Martens, Bruges.

Ο σχεδιαστής απότινε φόρο τιμής σε μερικά από τα πιο εμβληματικά σχέδια του Gaultier, όπως η μαρινιέρα, μέσα από ένα πλεκτό φόρεμα με ναυτικές ρίγες με λαιμόκοψη σε σχήμα V. Από κάθε ρίγα φύτρωναν στο φόρεμα εντυπωσιακά κοράλλια.

Εγκαταλείποντας τη συνηθισμένη ανυψωμένη πασαρέλα του Gaultier, ο Martens έβαλε τα μοντέλα του να περπατήσουν σε έναν σκοτεινό χώρο που χωριζόταν από μαύρες σιφόν κουρτίνες και soundtrack απόκοσμους ηλεκτρονικούς ήχους. Η σοβαρή διάθεση και επιβλητική ατμόσφαιρα απείχε πολύ από το κλασικό runway καμπαρέ του Gaultier, ο οποίος ήταν παρών στο show, περιστοιχισμένος από φίλους και θαυμαστές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.